phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

EMEKLİLER LOKALİ ve DERNEĞİ

                EMEKLİLER LOKALİ  ve DERNEĞİ

 

 

Başta ben olmak üzere şehrimizde binlerce emekli memur, emekli işçi vs. var. Tüm emekliler boş zamanlarında gidebilecekleri, misafirleri geldiğinde “burası benim evim”  diye götürebilecekleri bir mekanın hasretini çekiyorlardı. Bu konuda da Sayın Belediye Başkanı emeklilerimize  yardımcı oldu ve bazı katkılarda bulundu. Nasıl mı?

Öncelikle bir realiteyi yani gerçeği vurgulamak istiyorum. Emekliler kıt kanaat geçinen insanlar. Bir kafe, kafeterya veya kahvehaneye giderek buralarda hacıyacak başıboş paraları yok. Harcama yaparken kılı kırk yarıyorlar. Belediye Başkanı bunu bildiği için Emekliler Derneği’ne  İmaret Camii külliyesindeki bir bölümü tahsis etti. Gelip otursunlar, ücret ödemeden bir bardak çaylarını yudumlayıp  dinlensinler diye. . Ancak Türkiye’de bu gibi düşünceler bikaç ay uygulanıyor. Daha sonra kahvehane kültürü öme çıkıyor ve Emeklilerin  içtiği bir bardak çay bile göze batıyor. Dolayısı ile işletmeyi yönetenler bugün kaç çay satabilirizin hesabını yapıyorlar. Tabi bunun faturası kıt kanaat geçinen Emekliye çıkıyor. Dernek yöneticileri ise buranın bir masrafı olduğunu vurguluyorlar. Bu anlamda da Dernek yöneticileri “ biz gelen emekliden makul ölçüde ücret alırız “ diyorlar.

LOKAL AMACIN ÇOK UZAĞINDA KALDI

                Gelelim Emekliler için tahsis edilen Lokal’e. . Park Afyon’un hemen yanına yapılan ve sözde Emeklilere hizmet verecek olan mekan amacının çok uzağında hizmet veriyor. Burası sözde ihale ile birilerine verilmişti. Orası Emekliler için ve hatta tüm Afyon’lular için nezih bir mekan olacaktı. Ancak işletme düşüncelerin ve amacın çok uzağında kaldı. Günlük 3-5 çay ve simit satan bir büfe görüntüsünü aşamadı. Orada çalışan birkaç kişinin olursa olur, olmazsa olmaz tavrı dikkati çekiyor. Yani aktif çalışan bir yer değil. Bir dostumuz “ abi burası adam gibi çalıştırılsa oturulacak yer bulunmaz “ dedi ve ekledi “ ben çalıştırsam en az 10 kişiyede iş imkanı sağlarım “ dedi. Yine bu arkadaşımız ve onun arkadaşları Belediye’ye baş vurarak burayı Afyon’a layık bir biçimde çalıştırmak istediklerini ifade etmişler. Ancak konu ile ilgili Belediye çalışanları “ vallahi burası ile ilgili bizlerde sıkıntı yaşıyoruz, hergün birkaç kişi burası için gelip gidiyor, ancak oradan biz değil Kale Öğrenci Yurtları müdürlüğü sorumlu” diyorlarmış.  Ne derece doğrudur değildir bilmiyorum.

                  Değerli okurlarımız burada  çok iyi niyetlerle Sayın Belediye Başkanı tarafından Emeklilere tahsis edilen iki mekan var. Bu iki mekanında Emeklilere uygun işletilmediği iddiası da var. Yine bu konularda birçok olumsuz dedikodular var. Bu negatif söylemlerin sonlandırılması için ilgililerin  doyurucu bir açıklama yapması gerekir diye düşünüyorum.

                HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYORSUNUZ. .

                  Daha iki gün önce bu köşede Sandıklıspor yöneticilerinin Transfer politikalarını eleştirip “ sakın olaki bir takımdan ikiden fazla futbolcu almayın “ demiş sakıncalarınıda

 yaşanmış örneklerle ifade etmiştim. Ancak önceki gün edindiğim bilgilerden Sandıklıspor yöneticilerinin Amasyaspor’un kalecisinide transfer ettiklerini öğrendim. Şu ana kadar eğer yanılmıyorsam Amasyaspor’dan 6 futbolcu ve birde hoca transfer edildi. Kaleci hakkında ufak bir araştırma yaptım ve bu futbolcunun sezon içinde yönetimi çok uğraştıracağı kanaatına vardım. O kadar yazdık çizdik anlamadınız. Yalnız şunu ifade etmek istiyorum sizleri çok zor bir sezon bekliyor. Şimdiden hayırlı olsun.

                        TOPRAĞIN  BOL  OLSUN. .

                         Okul arkadaşım ve Meslektaşım sevgili Gencer Özkum’u 6. Haziran. 2017 günü geçirdiği bir kalp krizi sonucu kaybettik. Ülkemize uzun yıllar Anestezi Teknisyeni olarak hizmet eden Özkum son derece neşeli, sevecen ve yardımseverdi.  Gölcük depreminde Allah yardımcısı olmuş ailecek enkazın içinden sağ salim çıkmışlardı.

 Sevgili kardeşim Mekanın cennet, toprağın bol olsun. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum