phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

EMEKLİLER DERNEĞİ

EMEKLİLER  DERNEĞİ 

 

 

Birkaç gün önce Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Eğe ile ilgili bir köşe yazım olmuştu. Bu yazımda  Emekliler Derneği lokalinde içilen çaylardan neden ücret alındığını sormuştum. Sorma nedenim ise bir grup emeklinin bana gelerek “ lokalin olduğu yeri Belediye Başkanımız Sn. Burhanettin Çoban emeklilerin bu mekanda içecekleri çaylardan ücret alınmaması şartı ile verdiğini” söylemeleri idi.. Çok daha ciddi ithamlarda da bulunmuşlardı.. Ancak iddia ettikleri konularda “mış” takısını çok kullandıklarını gördüm ve o konuları ciddi bulmayarak köşemde yazmadım..

EĞE’DEN ETKİLENDİM

Dostum ve arkadaşım Ahmet Eğe yazdıklarımdan dolayı bayağı incinmiş. Önceki gün geldi ve uzunca bir zaman diliminde konuları tartıştık.. Yalan mı söyleyeyim Sn. Eğe’den dinlediklerim beni ciddi anlamda etkiledi. Bilmediğim bir çok konuya açıklık getirdi. Ardından da çok keskin çizgileri olan bir cümle kurdu: “Daha 1 ay önce genel kurul yapıldı ve ezici bir üstünlükle güven tazeledim. Rakibim olan kardeşimiz sadece 4 oy alabildi..”

Ve ekledi: “Rakibim olan arkadaşımız 16 kişilik bir liste ile karşıma çıktı 4 oy aldı. Bu bile her şeyi anlatmaya yeter…”

Her zamanda kendisine rakip olacaklarla yarışmaya hazır olduğunu ifade etti Sn. Ahmet Eğe.

500 ÜYEDEN 9 BİNE ÜYEYE

Başkan, “Ben bu derneği aldığımda eski SSK hastanesi arkasında ufak bir yerde adeta çöplük içinde duruyor gibiydi. Derneği aldım o günlerden bu günlere taşıdım. 500 civarında olan üye sayısını  11 bine getirdim. Bunun iki binini ölüm vs. gibi nedenlerle yok sayarsak bugün nereden bakarsak bakalım 9 bin üyemiz var. Üyelerimiz yılda 24 lira aidat yatırıyorlar. Bunun yüzde 50’si Genel Merkeze aktarılıyor, kalanını biz kullanıyoruz. Aidatlar daha düne kadar 12 TL idi.. Daha yeni 24 TL  oldu. Daha düne kadar beş kuruşumuz yokken bugün 110 bin lira civarında bir paramız oldu.. Bunun 35 bin lirasını lokalimizin modernizasyonuna kullandık. Dernek elle tutulur bir hale gelince bana da rakipler oluşmaya başladı” dedi.

HUZUR HAKKI ALIYORUZ

Başkanın oldukça dolu olduğunu gözlemledim. İmaretin bahçesindeki lokal yerini Belediye Başkanından nasıl aldığını anlatan Sn. Eğe olanlardan dolayı ciddi anlamda üzüntülü. Takdir beklerken eleştirilmek onu cidden yaralamış.  “Ben lokali ailelerin gelebilecekleri bir ortama getirmek için çabalarken birilerinin benim çalışma azmimi kırmak için gayret göstermelerini anlayabilmiş değilim” diyen Ahmet Eğe bir konunun da altını çizmemi özellikle istedi: “Ben Emekliler Derneğine Başkan olduğum günden bugüne huzur hakkı almadım, çok şeyin bedelini cebimden ödedim, bu dönem ilk defa huzur hakkını kabul ettim.”

KÖMÜR İŞİNE GİRDİK BÖYLE OLDU

Başkan Eğe son olarak da “Ben 600 civarında evsiz emeklimizi kişisel gayretlerimle ev sahibi yaptım. Bu gurur ve bu ailelerin duaları bana yeter” dedi.. Sohbetimizin bitiminde ise Sn. Eğe “Tüm bu aleyhte ve arkamdan düzenlenen organizasyonların esas nedeni emekliler adına kömür işine girmemizden dolayı oluştu. Birilerinin kuyruğuna bastık,tabi beni sevmezler “ dedi.

                     

YORUMLAR

  • 0 Yorum