phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ELLERİN KIRILSIN...!

 

 

 

Birkaç gün önce işyerime gitmek üzere sabah saat 07.00 gibi evden çıktım. Hava çok güzeldi, içimden yürümek geldi. Öyle de yaptım. Yıkılmakta olan eski S.S.K Hastanesinin yan tarafından (kokoreç satılan yerin arka tarafı) yürümeye başladım. O da ne...? Bir vatandaşımız sabah sabah bahçenin duvara yakın yerinde bulunan bir ağacı kırmakla meşgul... Duramadım ve müdahale etmek zorunda kaldım ve seslendim:

“Sen ne yapıyorsun kardeşim? Yazık değil mi kırdığın ağaçlara...?” Döndü, amaçsızca şöyle döndü bir baktı... Dudaklarının arasında hem konuşup, hem içmeye çalıştığı sigara, yine sigaranın sararttığı kirli bir sakal, nefes almakta zorlanarak cevap verdi "Sana ne lan? Görmüyor musun, hastane yıkıldı, ağaca ihtiyaç mı var ? " dedi zar zor...

Yüzü gözü kir içinde, zor nefes alıp veren ve konuşmakta zorlanan bu şahısla sabah sabah konuşacak bir şey yoktu... Daha fazla yüz göz olmamak için cevap vermeden oradan ayrıldım... Ben giderken bu şahıs hala kırıp dökmeye devam ediyordu. Yapacak bir şey yoktu ve muhtemelen sarhoştu... Elleri kırılsın başka ne diyeyim...

 

ÇAY BELEDİYE BAŞKANI VE ÇAĞLAYAN SPOR

26.05.2016 günü İkbal Termal Otel’de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği bir gece vardı. Bu gece ASKF’nin kuruluşunun 30’ncu yıl kutlamaları ile 2015-16 Afyon Amatör Futbol Liglerinde başarılı olarak bir üst lige çıkan takımların kupalarının verildiği bir geceydi. Gece ASKF tarafından Afyon futboluna bir dönem damgasını vuran eski futbolcu, antrenör, hakem, protokolün önemli isimleri ile gruplarında başarılı olarak bir üst lige çıkan takımların yöneticileri ve mensubu oldukları ilçe veya kasabaların belediye başkanları ve basın mensupları davet edildiler. ASKF’nin misafirlerini mükemmel ağırladığı gecede Çay Çağlayanspor adına belediye başkanı, kulüp yöneticileri ve sporcuları katılmadılar.

Keza Şuhut Hisarspor’un BAL’a çıkması ile statü gereği Süper Amatör Küme’ye terfi eden Akçin kulübü de gece de gelmedikleri için temsil edilemedi. Bu bana göre hiç de şık olmadı.

 

ÇAĞLAYANSPOR’A BİR SÜRPRİZİM VARDI

Her fırsatta, her platformda Çağlayanspor’a verdiği destekleri gündeme getiren Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı’nın o formayı terleten gençleri bir gecede göndermeli, kupalarını elleriyle almalarını sağlamalı, onurlandırmalıydı. Nedense bu fırsat kaçırıldı. Gecede gözler liglerin eski ve köklü takımı Çağlayanspor’u aradı.

Ne yalan söyleyeyim ben de bekledim Çağlayanspor’u ve yöneticilerini. Kendilerine de küçük bir sürpriz hazırlamıştım. Onlara Çay Çağlayanspor’un  tarihçesini belirten bir belge ile 1960’lı yıllara ait bir resim takdim edecektim ancak olmadı…!

 

HASAN İNAM ve SANDIKLISPOR

Afyon futbolunu yakından takip edenler Hasan İnam’ı bilirler. İnam, Sandıklı’da ikamet etmesine rağmen Afyon amatör liglerinde yıllarca düdük çalan milli hakemlerimizdendir. Yıllarca hakemlik yapan Hasan İnam, bu meslekteki az rastlayabileceğimiz dürüstlükteki hakemlerimizden biriydi. Futbol kuralları dışına çıkan kardeşi olacak acımaz taviz vermezdi.

Hasan İnam şu anda Sandıklı Atatürk İlk ve Ortaokulu Müdürü. Yine bu görevinde de son derece titiz ve çalışkan.

Hasan Kardeşimle uzun süredir görüşemiyorduk. ASKF’nin gecesinde bir araya geldik. Eskileri konuştuk. Bu arada Hasan kardeşim, “Sandıklıspor ile saptamalarını yazılarını okuyorum, hepsinde haklı çıktın, ancak şu andaki düşünceler ve çalışmalar hayata geçirilirse Sandıklıspor geldiği yere geri dönecektir” dedi.

Son derece mutlu oldum. Sandıklı’ya da bu yakışır. Haydi Sandıklı, bekliyoruz.

 

TÜM AFYON BASININA TEŞEKKÜRLER

26 Mayıs 2016 Perşembe günü Afyon ASKF’nin düzenlediği gecede yaptığım konuşmaya orada bulunan tüm basın mensubu arkadaşlarımızdan destek aldım. Arkadaşlarımız kendi gazetelerinde konuşmamla ilgili bilgi verirlerken aynı zamanda yazmakta olduğum

“Afyon’da Futbol. Bizim Dünyamız” isimli esere destek verilmesi gerektiğinin de altını çizdiler. Hepsine buradan tek tek teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar.

 

SAYIN SALİH SEL İLE GÖRÜŞTÜK

Spor insanları, kitleleri bir araya getiren olmazsa olmaz gerçeklerden birisidir. Bu anlamda ASKF’nin gecesinde İl Gene Meclisi ve Afjet Afyonspor Kulübü Başkanımız Sayın Salih Sel ile ayaküstü fakat çok faydalı bir görüşmemiz oldu. Dinlediklerim beni son derece mutlu etti Bu arada kamuoyunu aydınlatmak açısından yakında çok geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Sayın Başkanımızın açıklamasını dört gözle ve merakla bekliyorum. Bu arada Sayın Başkana Afjet Afyonspor ile ilgili çalışmalarında yürekten başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum