phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

DOLU DOLU FUTBOL..

            DOLU  DOLU  FUTBOL..

 

Haftalardır Afyonkarahisar’ın gündemini iki konu meşgul ediyor; Referandum ve Afjet Afyonspor. Her iki konu da kendisine göre önemli.. Afyon için önemli, ülke için önemli. Ancak ben olaylara farklı bir pencereden bakıyorum; belli bir oyumuz vardır günü gelince gider ailecek oyumuzu kullanırız. Ancak benim için şu anda Afjet Afyonspor da referandum kadar önemli. Çünkü verdiğiniz mücadele aylarca sürüyor ve 20’ye yakın rakibiniz var. Hedefe ulaşmak için bu rakiplerle tek tek mücadele edeceksiniz. Verdiğiniz bu mücadele 8-9 ay sürüyor. Eğer bir hedefiniz var ve o bir yıla yaklaşan mücadelede istediğinizi elde edemiyorsanız o hedefe ulaşmak için aynı şekilde bir sonraki sezon yine baştan,sıfırdan mücadeleye gireceksiniz.. Çok zor periyotları içeren bir mücadele şekli.

Gururumuz Afjet Afyonspor şu anda hedefe ulaşmaya çok yakın. Yönetim sezon başında 2. ligi hedeflemişti. Kar kış, çamur yağmur demeden aylardır çaba veren Afjet Afyonspor adeta hedefe kilitlendi ve emin adımlarla yürüyor.

 

SÜRPRİZLERE YER YOK

Başarının nedenlerini analiz edersek; bir defa yönetim kurulu başta sayın Salih Sel olmak üzere dik durdu. ezon başı ve sezonun ortalarında zaman zaman beklenmedik puan kayıplarını önemsemedi,ısrarla hedefe ulaşmanın gayretinde oldu.Takımda çıbanbaşı olan bazı kişileri gözünü kırpmadan takımdan uzaklaştırmakta tereddüt etmedi kapıyı gösterdi. Futbolcular ve teknik kadro bir ahenk içinde çalıştılar ve sadece işlerini yaptılar. Zaman zaman oluşan çatlak seslere kulak vermeyip sadece başarıya odaklandılar. Durum böyle olunca da başarı kendiliğinden geldi. Kişisel kanaatim bu işin bittiği şeklindedir. Afjet Afyonspor şimdiden 2. Ligin planlarını yapmaya başlamalıdır. Bu kadro bu saatten sonra sürprizlere geçit vermez..

 

 

BAL  LİGİ  VE   TAKIMLARIMIZ

Bölgesel Amatör Ligde yani BAL’da Afyonkarahisar’ı temsil eden iki kulübümüz vardır ve ikisi de ilçe takımıdır.. Sandıklıspor ve Şuhut Belediye Hisar Spor.. Bana göre her iki takımımız da başarısız bir sezon geçirmiştir. Üstelik her iki kulüp de hatırı sayılır paralar harcamışlardır. Özellikle Sandıklıspor devre arasında takımın neredeyse yarısını teknik kadronun şampiyonluk vaadi nedeniyle değiştirdi. Sonuç koskoca hayal kırıklığı ve boşa harcanan büyük paralar.!

 

ŞUHUT’TA TEKNİK HEYETE İNANILMAZ TOLERANSLI DAVRANILDI

Şuhut Belediye Hisarspor’da epeyce harcama yaparak bir kadro kurdu. Ödemeler konusunda hiçbir sıkıntısı olmadı. Hatta görüştüğüm bazı yöneticiler verilen bazı avanslar nedeniyle kulübün bazı futbolculardan alacaklı olduğunu söylediler. Peki gelinen nokta ne? Koskoca fiyasko.. Sezon başı birkaç maç başarılı giden takım daha sonra inişe geçti ve sezonu düşen takımların hemen üzerinde bitirdi. Şuhut Belediye Hisar Spor’da da yönetim teknik heyete ciddi biçimde toleranslı davrandı diyebilirim. Üst üste alınan başarısız sonuçlara rağmen yönetim teknik kadroya müdahale etmedi, bir başka takım aynı şeyleri yaşasa yönetim o teknik kadroyu çoktan değiştirirdi. Ancak onlar bunu yapmayıp tam tersine destek verdiler. Peki gelinen nokta ne.? Şuhut Belediye Hisarspor’un önümüzdeki sezon BAL liginde oynayabilmesi için Afyon Süper Amatör Lig şampiyonu Salarspor ile oynayacağı play-off maçını kazanması gerek. Eğer Salarspor’a yenilirlerse, BAL’da Afyon’u temsil edecek ikinci takım Salarspor olacaktır.

                

 

    SALARSPOR  GERÇEĞİ..

Geçtiğimiz hafta Afyon Amatör liginde yaşananlar nedeniyle çok hareketli geçti. 9 Nisan 2017 Pazar günü Salar sahasında oynanması gereken Salarspor-Emirdağspor Afyon Süper Amatör Lig maçı, Emirdağ’ın talebi üzerine Afyon Arena Stadı’na alındı. Sebep güvenlikti. Emirdağlılar Salar’da güvenliğin sağlanamayacağını dillendirip dilekçe ile müracaat edip maçın Arena’ya alınmasını sağladılar. Dolayısıyla maç Afyon Arena’da oynandı. Salarlılar bu olayı günlerce protesto ettiler, “hakkımız neden gasp ediliyor” dediler ve eklediler: “Madem Salar güvensizdi, sezon boyu neden bizim sahamızda maç oynattınız.? Bizim sahamız bütün sezon güvenliydi de Emirdağ maçında mı güvensiz oldu.?”

 

OYUNCULAR KASTİ HAREKETLERDEN KAÇINDI

Ancak netice değişmedi. İki takım Pazar günü arenada karşılaştılar. Çok temiz ve kaliteli zevkli bir müsabaka oynandı. Centilmenlik ön plandaydı. Her iki takım oyuncuları da kasti hareketlerden kaçındılar. Salarspor’a bir beraberlik şampiyonluk için yetiyordu. Emirdağspor’un şampiyon olabilmesi için mutlaka galibiyet yani 3 puan gerekliydi. Maçı Salarspor 61’nci dakikada kazanılan penaltıyı Hüseyin’in gole çevirmesiyle 1-0 kazandı ve Afyon Süper Amatör Lig şampiyonu oldu.

 

SALAR VE ŞUHUT DEK KUVVETLER

Salarspor BAL liginde oynayabilmek için Şuhut Belediyespor ile tek maçlık Play-off oynayacak. Kazanan Afyon’u Sandıklı’dan sonra BAL’da temsil edecek ikinci takım olacak. Evvelki hafta Şuhut Belediye Hisar Spor’un seyircisiz oynadığı Akşehirspor maçını seyrettim. Bu hafta da Salarspor-Emirdağspor maçını seyrettim. Şuna dikkat çekmek istiyorum: Salarspor, Şuhut Belediye Hisarspor için çantada keklik bir ekip değil. Salarspor gerçekten çok kaliteli futbolculardan oluşan bir ekip. Şuhut Hisarspor ile başa baş oynayacak gücü de var. İyi oynayan kazansın diyor play-off oynayacak bu iki takımımıza da başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum