phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

DOKTOR ANA 2

 

 

Değerli Kurtuluş Okurları;

 

Gazetemizin değerli patronu Sn. İbrahim Kocaerkek geçtiğimiz aylarda “Doktor Ana…” başlıklı bir yazı kaleme alarak Devlet Hastanesi Baştabip yardımcısı Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman’ı konu etmişti. O’nun insan sevgisinden, beşeri ilişkilerinden ve iş bitiriciliğinden bahseden Sn. Kocaerkek böylesi bir kardeşimizin Afyon Devlet Hastanesi’nde görev yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirmişti.

 

BİR İNSAN ÖVÜLMEYE DEĞERSE ÖVÜLMELİ

Değerli Okurlarımız;

Dr. Öznur Hanımı, çeşitli vesilelerle olan görüşmelerimizde yakından tanıma fırsatı buldum. Sn. Kocaerkek’in az bile yazdığını düşündüm. Duayen futbol adamı, değerli abim Agah Bıyıkoğlu’nun zaman zaman dile getirdiği ve kaynak olarak da TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber’i gösterdiği bir sözünü burada yazmadan geçemeyeceğim…!

İsmail Dilber, “Arkadaşlar bir insan övülmeye değerse övün onu, bu yalakalık falan değildir” diyor… Doğru da söylüyor. Dr. Öznur Demirpençe Duman’ın bizim övgülerimize falan da ihtiyacı yok.

Ancak güneş balçıkla sıvanmaz, verdiği hizmetler ve pozitif enerji ile Sn. Dr. Öznur Demirpençe Duman her türlü övgüyü hak ediyor!

 

ÇOK BAŞARILARLA DOLU BİR EĞİTİM SÜRECİ YAŞAMIŞTIR

Öncelikle Dr. Öznur Hanım kimdir, neyin nesidir, ona bakmak lazım.

Dr. Öznur Afyonlu olup, 1973 doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Afyon’da, sınavını kazanarak doktor olduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini, 1990–96 yılları arasında bitirmiştir. Çok başarılarla dolu bir eğitim süreci yaşamıştır.

Öznur Demirpençe Duman’ın doktor olduktan sonraki ilk görev yeri Batman 3. nolu Sağlık Ocağı’dır. Burada görev yaparken hazırlandığı Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) kazanan Duman, Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Asistan olarak göreve başlar. Uzmanlık dalı kalp damar cerrahisidir. Eğitimini başarı ile tamamlayarak uzman olan Dr. Duman, bu defa Zonguldak’a atanır. Uzunca bir süre Zonguldak’ta görev yapan kardeşimiz, Zonguldak halkı ile adeta bütünleşir.

 

İNSANIN GERİDE MÜSPET BİR İZ BIRAKMASI KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK

Diyeceksiniz ki sen nereden biliyorsun? Biliyorum, çünkü Dr. Demirpençe Duman, Afyon’a atandıktan sonra sosyal medyada onunla ilgili yazılanları okudum. O övgü dolu paylaşımları insanlarımızın okumasını öneririm. Ben okuduğumda inanın çok etkilendim, duygulandım. Bir insanın geride müspet bir iz bırakması kadar güzel bir şey yok.

Doktor Hanım, bugün Afyon Devlet Hastanesi Baştabip yardımcılığı görevini yürütüyor. O‘nu odasındaki görevi başında çalışırken görseniz inanamazsınız. O tempoya nasıl dayanabildiğini sorgularsınız. Hastane içi problemler, dışarıdan gelenlerin problemleri, telefon trafiği, bilgisayardan bazı konuların takibi ve hastaları! Nasıl dayanır bir insan böyle bir tempoya? Şurasını belirtmeden geçemeyeceğim; O’nun odasına girip de problemi çözülmeden çıkan birisi yoktur. Tüm bunların ötesinde yüzünden eksik olmayan tebessümü, hoşgörüsü ve beşeri ilişkileri her türlü takdirin ötesindedir.

 

DOKTOR ANA’ SENİNLE GURUR DUYUYORUZ

Hastane Baştabibi Op. Dr. Erkan Aslan bana göre çok şanslıdır. Böyle bir yardımcısı varken sırtı yere gelmez.

Sn. Erkan Aslan da bunun farkındadır mutlaka. Zira Dr. Öznur Demirpençe Duman’ın çalışmaları bir yerde kendisinin yükünü hafifletmektedir.

Değerli okurlarımız;

Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman’ın Hastanemizde hem hekim hem de idareci olarak görev yapması Afyon için bir şanstır.

‘Doktor Ana’ seninle gurur duyuyoruz…

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Salih zeki DUMLUPINAR
    4 yıl önce
    Zonguldaktan yaziyorum.şehrimiz çok değerli bir hocayı yitirdi.cok üzgünüm.tansiyon hastalığıma derman olmuştu.allah ondan razı olsun.kalp ve damar rahatsızlığım olduğu anda afyona kadar gidip tedavimi ona yaptıracağım.