phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ÇARDAK HAVAALANI ve BORDO BERELİLER

27.Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerini yaşamış biriyim. Her darbenin ülkeyi en az 50 yıl geri götürdüğünü çok iyi bilenlerdenim. Bu nedenle de geçtiğimiz hafta darbe teşebbüsünde bulunanları tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Burada önemli olan halkın özgür iradesidir. Türk Milleti gibi geçmişi tüm dünyaya örnek olmuş bir ülkenin insanlarının silahların gölgesi altında yaşaması düşünülemez. Bu nedenle de başkaldırıya toplumun tepkisi çok sert olmuştur. Yine bu başkaldırı esnasında ülkenin muhtelif yerlerinde çok ilginç olaylarda yaşanmıştır. Bunlardan yaşanmış bir olayı aynen aktarıyorum:

 

YOLDAKİ BORDO BERELİLER

Çok değerli bir dostum, Ramazan Bayramı münasebetiyle çocuklarını memleketi Denizli’ye bırakarak görev yeri olan Afyon’a döner. Başkaldırının olduğu gün ise özel aracı ile çocuklarını almak üzere Denizli’ye gider. Akşamüzeri çocuklarını da alarak Afyon’a gelmek üzere Denizli’den yola çıkar. Ancak yolculukta dikkatini çeken garip bir durum vardır. Afyon’a doğru çıktığı yolculukta başından beri yolun sağ tarafında uzunca bir konvoy ve araçların içlerinde Bordo Bereli askerler vardır. Bordo bereliler dünyanın en iyi eğitim almış askerleridir. Garipliği fark eden dostumuz Denizli’den bir arkadaşını arar ve gözlemlediği durumu sorar. Bunun üzerine arkadaşı ona ülkedeki son durumu aktarır. Ülke karışıktır ve bir gurup asker başkaldırmış ve ihtilal yapmak istemektedir. Gördüğü konvoy ise bordo bereliler olup 550 kişidirler. Ankara’ya darbe yanlılarına destek için gitmektedirler. Bu bilgiyi edinen dostumuz Denizli’ye geri döner ve çocuklarını daha sonra götürmek üzere bırakıp Afyon’a tek başına döner.

 

VALİ, DURUMDAN HABERDAR OLUR

İddialara göre, Ankara’ya götürülmek üzere hazırlanan bordo bereliler içerisinde yer alan bir askerin gizlice Denizli Valililiğini aradığı ve telefona çıkan kişiye “Bizi Ankara’ya darbecilere destek için götürüyorlar, Vali Beyi bilgilendiriverin” dediği, bunun üzerine ülke genelindeki başkaldırıdan bilgisi olan Vali Bey’in ilindeki gelişmeden haberdar olarak olaya süratle müdahale ettiği öğrenildi.

Bir durum değerlendirmesi yapan Sn Vali, hemen Çardak Kaymakamı ile Belediye Başkanı’nı arayıp durumdan haberdar eder. Çardak’a gelen 550 Bordo Bereli asker havaalanına inecek olan kargo uçakları ile Ankara’ya götürüleceklerdir. Bu nedenle kargo uçaklarının Çardak Havaalanına inmelerinin önüne geçilmelidir. Bu haberi alan Çardak Kaymakam ve Belediye Başkan’ı alanın pistine Belediye’nin iş makinelerini yığarlar ve hava alanının ışıklarını da söndürtürler.

 

VALİ’DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Nitekim şehrin üzerine gelen kargo uçakları inemeden geri dönerler. Denizli Valisi ise konvoyu durdurtarak onlara bir konuşma yapar ve konuşmasında Vali Bordo Berelilere “Kardeşkanı dökmek zorunda kalacaksınız, vazgeçin bu eylemden” der. Vali Beyin yaptığı duygusal konuşma çok etkili olur ve Bordo Bereliler kışlalarına geri dönerler.

Tüm bu yaşananlardan sonra arkadaşım bana şunu söylemişti; İyi ki Bordo Bereliler Ankara’ya gidemediler, yoksa çok kanlı çatışmalar olabilirdi. Allah bizleri korudu demiştir. Ben de Allah bir daha bizlere bir darbe göstermesin, birliğimiz ve dirliğimiz bozulmasın diyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum