phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve DÖĞER KASABAMIZ..

 

                BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ  ve DÖĞER  KASABAMIZ..

 

 

Toplumları zaman zaman hiç akla hayale gelmeyecek sorunlar meşgul eder.Bu sorun ve meşgaleler toplumsal olduğu gibi bireyselde olabiliyor.Ben bugünkü köşe yazımda  hatırı sayılır  büyüklükteki bir kasabamızdaki gelişmelerden bahsedeceğim.Konu benim canımı sıktı.Sizler bu konuda ne düşünürsünüz bilmiyorum..?

 

HERKES ADAY OLABİLİR

Sevgili Kurtuluş okurları geçtiğimiz günlerde Ulusal Basınımızdan bir gazetede önümüzdeki dönemde bazı illerin “Büyük Şehir “ statüsü kazanacağını ve bunlardan birisinin de Afyonkarahisar olmasının muhtemel olduğu belirtildi..Hatta sayın Belediye Başkanımız Çoban’da “ böyle bir oluşumda yine adayım” şeklinde bir beyanatta bulundu.Gayet normaldir ve bu bir Demokratik haktır herkes aday olabilir.. Benim derdim kimin Büyük Şehir Belediye Başkanı olacağında değildir. Ayrıca Sn.Çoban Başkan olursa da sürpriz saymam. Nedeni ise “yeterince tecrübe” kazanmıştı derim. Benim derdim bu haberlerin ortada dolaşmaya başlaması ile birlikte  İhsaniye ilçemize bağlı Döğer kasabamızda yaşanan gelişmelerdir..!

 

HEM YADIRGADIM, HEM DE AYIPLADIM

Peki nedir beni rahatsız eden olaylar..? Büyükşehir haberleri dillendirilmeye başlayınca Döğer’in ileri gelenlerinden bir heyet Kütahya’ya giderek üst düzey yöneticilerle görüşerek “ biz size bağlanmak,sizin kasabanız olmak istiyoruz “ diyorlar..! Anadolu’da buna “buyur buradan yak” derler..Ortada fol yok, yumurta yok birileri kendine göre bir şeyler üretip  eyleme geçmek istiyorlar.. Aslıda ben bu girişimi hem yadırgadım, hem de ayıpladım. Ne yapmak istediklerini neden böyle bir şeye başvurduklarını da anlamış değilim. Sadece buradan bu eylemi gerçekleştirenlere soruyorum ; Afyon’dan ne kötülük gördünüz..?Bekleseydiniz  biraz daha bakalım günler neler getirecekti..?Yaptığınız hareketi hala anlamış değilim.Tamam “ bu bizim Demokratik hakkımız “ falan diyeceksiniz.Doğrudur o hakkınıza saygı duyuyorum ama davranışınız için aynı şeyi düşünmüyorum..

 

ŞEHİTLERİMİZİN ÇOCUKLARI ve EĞİTİMLERİ..

Son günlerde YÖK başlattığı bir çalışma ve aldığı kararla Şehit ve Gazilerimizin çocuklarının sınavsız Üniversite Eğitimi yapmaları yönünde bir karar aldı.Alınan böyle bir karara 80 milyonluk Türkiye’de tek bir kişi karşı çıkmaz..Bizlerin Bekası için şehit olan Subay,Astsubay,Uzm.Çvş,er ve polislerimiz’in evlatları bizlere emanettir..Onların eğitimleri şehit yakınları kadar bizleri de ilgilendirir.YÖK doğru bir karar almıştır tebrik etmek

 

BÖYLESİ BİR KARAR GENÇLERİMİZİ İNCİTMEZ Mİ?

Değerli okurlarımız ; Yukarıda yazdığım haber beni nasıl mutlu etti isede yeni almaya çalıştığı karar ise kahretti..! Neden diyeceksiniz..? Neden olsun..? Şehitlerimizin çocukları için olumlu bir karar alan YÖK bu kez de Suriye’li  geçler için Üniversite’ye nasıl sınavsız alabiliriz çalışması yapıyormuş.. Bunu kabul etmek mümkün değil..Böylesi bir uygulama  Üniversite’ye girmek için gecesini gündüzüne katan,dershaneye gidip ders alan  geçlerimize haksızlık olmaz mı..? Suriye’li geçler bizim ülkemiz için ne yapmışlar da Üniversite’ye sınavsız alacaksınız..? Böyle bir hareket amacı sadece “okumak “ olan bizim gençlerimizi incitmez mi..? Bu düşüncenizi lütfen bir daha gözden geçirin..    

YORUMLAR

  • 0 Yorum