phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BU UYUŞTURUCULAR GEÇLERİMİZİ NEREYE GÖTÜRÜYOR..?

Değerli Kurtuluş okurları;

Geçtiğimiz aylarda sanıyorum 2 kez ‘Dormicum’ başlıklı yazı yazarak bu ilacın hastanelerden öğrenciler tarafından çıkarılarak keyif verici madde olarak kullanıldığını yazmıştım. Ancak bir arpa boyu yol alınmamış, sadece bir hastanemizde usulen tutulanr raporda  "yapılan incelemelerde eksik görülmemiştir" ifadesi kullanılarak olay kapatılmıştı. Ne acıdır ki ilacın çıkarıldığı hastane bu raporun tanzim edildiği hastaneydi....!

 

ONLARCA GENCİMİZ ZEHİRLENİYOR

Gelelim bugünkü konumuza ....!

Yukarıda bahsettiğim konunun üzerine gidilmemişti, umarım bunun üzerine gidilir. Çok iyi biliyor ve iddia ediyorum; güzel Afyon'umuzda kenar mahallelerde uyuşturucu tabletleri torbacı tabir edilen kişilerce satılıyor. Onlarca gencimiz zehirleniyor ve gelecekleri kararıyor..! Öyle ki cumartesi-pazar bile bu maddelerin satışı alenen yapılıyor. Özellikle Karşıyaka mahallesinde satışlar tam gaz gidiyor. Geleceğimizin gençleri resmen zehirleniyorlar. İlgililerin bu konu ile ciddi bir şekilde ilgileneceklerini biliyorum ve bekliyorum.

 

DAMAR,DAMAR ÜZERİNE BİNMİŞ........!

Her zaman, her yerde ve her platformda yıllardır dillendirdiğim bir konu vardır, “Türkiye'de en fazla ve en kolay istismar edilen meslek dalı sağlıktır..! Sağlık konusunda herkes her şeyi bilir, üstelik bildiğini zannettiği şeyleri etrafına anlatıp inandırmaya çalışır.İ ster ki toplum onun sayesinde sağlık ile ilgili her şeyi bilsin öğrensin cahil kalmasın...! İlkokul mezunu olması onun engin bilgilere sahip olmasını engellemez ki....! O doğuştan doktordur... Yıllarca dirsek çürütmeye ne gerek var ki ...?

 

ZANNEDERSİNİZ Kİ TIP PROFESÖRÜ

Değerli okurlarımız;

Sözde sağlıktan anladığın iddia eden bazı şarlatanların yaptıklarını görseniz duysanız emin olun şok olursunuz. Adeta kanınız donar. Bu densizler doğru dürüst adlarını yazamayacak kadar cahil olmalarına rağmen zannedersiniz ki tıp profesörü...! Ağızları çok iyi laf yapar. Teşhis ve tedavileri mükemmeldir. Önce hastaların şikayetlerini dinlerler. Daha sonra hastalardan daha önce çekilmiş filmleri, MR'ları, röntgenleri varsa kan tahlillerinin acele kendisine getirilmesini ister. Hasta tarafından istedikleri getirilince kırık olan gözlüğünün kırıklarını basit bir flaster ile yapıştıran doktorumuz bir profesör edasıyla o kırık gözlüğünün altından bakarak hastasının verilerini inceler. Ve bir hıımmm çekerek bazı tetkikler daha ister… Yeni gelen tetkikleri de inceledikten sonra profesörümüz teşhisini açıklar: "Damar Damar Üstüne Binmiş…!”

 

ALMANYA'DAN GETİRTTİĞİ İLACIN BEDELİ 100 TL’CİKTİR

Ancak sorun yoktur… Hocamızın Almanya'dan sırf damarı damar üstünden indirmek için getirttiği özel bir ilaç vardır… Hocam o ilacı yaparsa olay çözümlenecektir. Ancak hocamızın Almanya'dan getirttiği bu ilacın bedeli 100 TL’ciktir… Canım 100 liranın da lafımı olur...? Hocam bu ilacı enjekte ederse o haddini bilmeyip diğerinin üzerine çıkan damar yerine gelecek ve hastamızın bilcümle rahatsızlıkları geçecektir...! Hasta sahibinin gözü para falan görmemektedir, söylenilen rakamı verir ve enjeksiyonu yaptırır.

 

 

ALMANYA’DAN GETİRTİLDİ DENİLEN İLAÇ HER ECZANADE VAR

Değerli okurlarımız;

Eşine yapılan ve sözde Almanya'dan sırf damarı damarın üzerinden indirmek için getirtilen bu ilacın ampulünü hasta sahibi bana getirdi. “Abi şu ilaçtan nasıl temin

ederiz, Almanya'dan getirtiliyormuş" dedi...! Ampule baktım ve gülmeye başladım... Neden mi.....?  Çünkü hocamızın Almanya'dan getirttiğini söylediği ilaç Afyon'da her eczanede kolayca bulabileceğiniz ‘Diclomec’ isimli ilaçtı......! İlacın ismi çok iyi kazınmadığı için biraz dikkatli bakılınca okunuyordu....!

Gariptir ki bu vatandaş, Devlet Hastanesi karşısında sanatını icra ediyor, Röntgenlere, MR'lara, kan tahlillerine çok dikkatli bir şekilde bakarak nazik bir biçimde damarları, damarların üzerinden indiriyor. Hastane doktorları yanlışlıkla falan hastalarına "ameliyat olacaksın" derlerse yine kamu hizmeti görüyor hastaların Almanya'dan

gelen ilaçlarla tedavisini sağlıyor. Dolayısı ile hastaların bıçak

altına yatmasını önlüyor. Bu kardeşimize yaptığı bu muhteşem hizmetleri

nedeniyle plaket falan verilmelidir diye düşünüyorum.

Ben ukalalık etmiş olmayım, büyüklerimiz her şeyin iyisini bilir. Bekleyip görelim......!

 

Not: Birkaç gün sonra bel fıtığını kucağa oturtarak tedavi ettiğini

söyleyen bir şarlatanı daha deşifre edeceğim.....

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum