phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BRAVO MEHMET DÖNERKAYA.......!

TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) tarafından geleneksel hale getirilen ve futbol âleminde beğeni kazanan geleceğin yıldızları isimli ve 2003 doğumlu geçleri kapsayan turnuva Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Sueno otel tesislerinde yapıldı. TÜFAD’ın Türkiye genelindeki 56 şubesinden 32.sinin katıldığı turnuvaya futbol dünyamızın önemli isimler iştirak etti. Sıralamak gerekirse;

                    Tüfad Yönetim Kurulundan;

                    1 - İsmail Dilber

                    2 - Nevzat Güzelırmak

                    3 - Özkan Sümer

                    4 - Metin Türel ( 1967 Afyonspor kalecisi )

                    5 - Samet Aybaba ( mazereti nedeniyle katılmadı )

                    6 - Dr. Şaban Acarbay.

 

ÜNLÜ YILDIZLAR TURNUVADAYDI

Bir de özel olarak turnuvaya davet edilen Türk Futbol'una bir dönem damga vurmuş yıldızlarımız vardı; Ali Kemal Denizci ( TS ), Lemi Çetin ( TS ) Dobi Hasan ( TS ), Ali Gültiken (BJK), Ergün Pembe (GS), Ender Konca (Esk), Sedat 3 (Bursa ) vs.

1-4 Nisan tarihleri arasında 2003 doğumlu geçlerden oluşan takımların geleneksel hale gelen geleceğin yıldızları 2 isimli müsabakalarını yine geleneksel hale gelen olgunlar 4 isimli turnuva izledi. Bu turnuvada takımların birisinde bir dönemin GS’lı yıldızlarından Ergün Pembe'de görev aldı.

Geçtiğimiz yıl 2002 doğumluların adına Çanakkale'de yapılması gereken Turnuva çeşitli nedenlerle ertelenmişti. Bu turnuva'nın bu yıl yapılması planlanıyor. Bu turnuvaya Afyon, Konya ve Çanakkale TÜFAD şube başkanlıkları talip oldu. TÜFAD Başkanlar Kurulu toplantısında bir konuşma yapan Mehmet Dönerkaya, şu bilgiler paylaştı:

 

TURNUVA AFYON’DA DA YAPILABİLİR

“Afyon bu tür turnuvaları organize edebilecek güce sahip bir ilimizdir. Bir defa hiçbir ile sahip olmayacak derecede sporu seven Belediye Başkan'ımız vardır. Sezon başı Afyon Cup isimli turnuvayı organize eden Belediye Başkan'ımız F.Bahçe, Marsilya, Olimpiyakos gibi dev takımları Afyon'a getirerek rüştünü ispatlamıştır. Yine bunun yanında Afyon spor'una her zaman destek veren bir Bakanımız var Sn. Veysel Eroğlu.. Yine ülkemizin en önemli spor komplekslerinden birine sahibiz 15 bin kişilik muhteşem bir stadımız ve kompleks içerisinde sayısız çim sahalarımız var. Konaklama konusunda ise kimseden bir eksiğimiz yok. Afyon ülkemizin çok önemli ve 5 yıldızlı olan termal tesislerine sahiptir. Tüm bu nedenlerle turnuvaya Afyon TÜFAD olarak talibiz.”

 

AFYON’DA YAPILACAK TURNUVA BÜYÜK SES GETİRİR

Afyon'umuzu onurlandıra, gururlandıran bu konuşması nedeniyle değerli gazeteci - yazar kardeşim Mehmet Dönerkaya'ı yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Ağzına sağlık Sn. Dönerkaya. Bu konuşmalardan sonra Sn. Belediye Başkanımız ve Sn. Bakanımıza çok iş düşüyor. Yaptığı konuşma ile Afyon'umuzu tanımayanlara tanıtan M. Dönerkaya her türlü desteği fazlası ile hak etmiştir diye düşünüyorum. Afyon'da yapılacak böyle bir turnuva çok ses getirir ve Afyon'umuzun tanınmasına katkı sağlar.

 

NEDEN HEP AFYON’DA?

Bir kasaba takımının yöneticisi eriyerek “Orhan bey     biz .......takımı olarak U 13 müsabakalarını oynamak üzere hemen hemen her hafta Afyon'a geliyoruz. Bu kadroyu kurarken kasabamızın çevresindeki köylerden istifade ettik. Çevre köylerin yetenekli gençlerine lisans çıkartarak bir takım oluşturduk. Maç günü bu çocukları köylerinden toplayıp Afyon'a götürüyoruz. Ne hikmettir bilinmez bizler Afyon dışından geldiğimiz halde birde bizim maçlarımız geç saatlere verilir. Maç sonrası çocukların karnını doyur, köylerine götür teslim et derken vakit gece yarısını buluyor, üstelik bu çocukların aileleri tepkili neden kendi sahamızda da maçlar oynanmıyor, bizler kendi çocuklarımızı seyretmekten mahrum bırakılıyoruz" dedi.

Konuyu A.S.K.F yönetiminden Murat Karaağaç ile görüştüm, Murat kardeşim bana “Maçlar oynanmadan önce tüm kulüp yöneticileri ile bir toplantı yaptık, yöneticiler kendileri maçlarını merkezde oynamak istediler, ancak bu toplantıya gelemeyen bazı kulüp yöneticileri vardı, sanırım konuyu onlar gündeme getirmişlerdir” dedi.

Demokrasilerde çare tükenmez sözü rahmetli Süleyman Demirel'e aittir. Konu tekrar masaya yatırılırsa bir çare bulunur diye düşünüyorum. En azından taşradan gelen takımların maçları daha erken saatlere alınabilir                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum