phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BİZİM MUSTAFA’NIN BUZAĞISI

 

 

Değerli okurlarımız;

Bildiğiniz gibi hafta sonlar 1969 yılında kibarlığa başlayan Mustafa'nın yaşanmış gerçek maceralarını anlatıyordum. Bu hafta sonu da yine bizim kibar Mustafa'nın biri yaşanmış gerçek anısını sizlerle paylaşacağım. Biliyorum okuduktan sonra "Olmaz böyle şey" diyeceğinizi duyar gibiyim

 

 BÖYLE EMECEKSİN!

Mustafa'nın ahırında beslediği ve baktığı 3-5 büyükbaş hayvanı vardır. Bunlardan bir tanesi hamiledir ve yakında gerçekleşecek doğumla Mustafa bir buzağı sahibi olacaktır. Aile bireyleri hamile olan bu hayvana son derece ihtimamla bakmaktadırlar. Kolay değil ahırdaki hayvan sayısı bir adet artacaktır. Bu da ileride para demektir. Neticede gün gelir doğum gerçekleşir. Mustafa'nın nur topu gibi bir buzağısı olur. Aile sevinçlidir. Kazasız belasız bir hayvan sahibi daha olmuşlardır. Ancak kötü giden bir şeyler vardır ve aile huzursuzdur. Yeni doğan buzağı nedendir bilinmez bir türlü annesini emmemektedir. Bu çok önemli bir konudur eğer buzağı annesini emmemeye devam ederse maazallah gıdasızlıktan ölebilir. Bu ise aile ekonomisine büyük bir darbe olacaktır.

 

ARKADAŞINDAN ÖNERİ

Bu meseleden dolayı Mustafa çok düşünceli ve moralsizdir. Ne yapıp yapmalı buzağının annesini emmesini sağlamalıdır. Bu nedenle çare aramaya başlar. Hayvancılık yapan birçok arkadaşına ne yapması gerektiğini sorar… Herkes bir öneri sunmakta, Mustafa da bu önerileri uygulamaya geçirmektedir. Ancak çabalar boşunadır, buzağı emmemekte ısrarcıdır ve bir taraftan da kilo vermektedir. Gidiş iyi bir gidiş değildir. Bu konuda fikir tartışmaları sürerken Mustafa'nın mesai arkadaşlarından İbrahim bir öneride bulunur ve şöyle söyler:

- “Çabalarınız boşuna! Sizin uygulamalarınızla emmeyi sağlayamazsınız. Benim dediğimi yapın buzağı annesini emecektir.”

Ve devam eder:

- “Mal sahibi yani Mustafa bir inek derisi bulacak ve ona sarılacaktır. Arkasından Mustafa buzağıyı da yanına alıp annenin memesini emmiye başlayacak ve kendisini takip eden buzağıya kendi emişini gösterip, “Şey afedersin böyle emeceksin” deyip gereğini yapacaktır.

 

BOL BOL DUA

Mustafa, kendisine denileni yapma kararı alır ve bulduğu inek postuna sarılarak anne ineğin altına girer, bir taraftan da buzağıyı yanına almaya çalışır neticede başarılı da olur. Kendisi anne ineği emerken bir taraftan da buzağıya "Şey afedersin, böyle emeceksin” demektedir.. O da ne! Buzağı annesini emmektedir.. Uygulama başarılı olmuş aile sevinçten bayram etmektedir adeta. Artık buzağı emecek, büyüyecek ve ciddi rakamlarda satılacaktır. Bu aile bütçesine büyük katkı demektir. Bu aklı verenlerden Allah razı olsun diye bol bol dua eder Mustafa.

 

MUSTAFA ÖĞRETİCİ OLDU

Uygulama veterinerlik fakültelerinde okutulacak niteliktedir. Emmeyen buzağıyı emzirmek için mal sahibi bir hayvan postuna sarılarak anneyi önce kendi emecek bu arada da buzağıya annesinin nasıl emilmesi gerektiğini gösterecek. Masrafsız, hilesiz hurdasız ve hiçbir riski olmayan harika bir yöntem. Duyumlarıma göre, Mustafa bu şekilde sıkıntıya düşen hayvan sahiplerini uygulamalı bir eğitimle rahatlatıyormuş.

Üstelik hizmet içi eğitim ücreti falan da almıyormuş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum