phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİNİZ

                BİZİM İÇİN ÖNEMLİSİNİZ

 

Nereden başlayacağımı bilemiyorum. Gençliğimin en güzel günlerinden bir kesitin geçtiği  Emirdağ’ından bahsediyorum. Afyon’un en güzel ilçelerinden olan Emirdağ insanı son derece merttir. İnsanı sırtından vurmaz ve de satmaz. Sözünün eridirler. Emirdağ insanı bir konuda söz vermiş ise kellesinin gideceğini bilse onu verdiği sözden vazgeçiremezsiniz.

Birkaç gün önce Emirdağlı çok sevdiğim bir arkadaşım geldi. Uzunca bir süredir görüşemiyorduk. Hasretle kucaklaştık ve taa 60’lı yıllara kadar gittik, sohbet ettik. Arkadaşım sohbetimizde sık sık Eskişehir’den bahsetti.

Afyon insanında da bir kanaat hakimdir biliyorsunuz; Emirdağ insanı Eskişehir’e Afyon’dan daha yakındır diye. Aslında işin özüne baktığınızda öyledir de. Tabii ben bu olguyu hep merak etmişimdir “neden” diye. Gerçek olan bir şey varsa o da Emirdağlı hemşerilerimizin Eskişehir’de çok büyük yatırım yaptıklarıdır. Emirdağ-Afyon arasında sabah gelip akşam geri dönen bir minibüs taşımacılık yaparken Emirdağ ile Eskişehir arasında gün içerisinde sayısız lüks otobüsler yolcu taşımaktadır. Bu hareket bile Emirdağ’ın Eskişehir’e daha yakın olduğunun bir işaretidir.

EMİRDAĞ’I İHMAL ETMEYELİM

Arkadaşıma bu durumun neden böyle olduğunu, insanların neden daha çok Eskişehir’i tercih ettiklerini sordum. Arkadaşım bu durumun herhangi bir nedeninin olmadığını, Afyon’un mülki amirlerinin ve yerel yöneticilerinin Emirdağ insanına onlara önem verdiklerini hissettirmeleri gerekir diye cevapladı arkadaşım. Aklıma hemen geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden Emirdağspor Yönetim Kurulu geldi. Yeni oluşan Emirdaspor’un yönetim kurulu, Başkan Çoban’ı ziyaret ederek kendisine arkasında Başkan’ın isminin olduğu bir forma hediye ettiler ve Emirdağspor ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Ben şahsen bu hareketi çok önemsedim. Başkan Çoban’ın da ziyaretçileri sıcak karşılaması ve ilgilenmesi çok güzeldi. Bu tür ilişkilerin Afyon-Emirdağ yakınlaşmasına da çok katkı sağlayacağını da biliyorum. Bu nedenle de Emirdağ’ı ihmal etmeyelim diyorum.

                             BÜYÜK  İHSANİYE

Bugün ilçelerimiz ile ilgili güzel şeyler yazmak istiyorum. Aslında Afyon’umuzun tüm ilçelerinin kendine göre çok önemli özellikleri vardır. İşte bunlardan biriside Afyon’un en küçük ama en şirin ilçelerinden birisi olan İhsaniye’dir. Sessiz, sakin ve insanının yüreği sevgi dolu bir ilçemizdir. Ancak burada dikkatinizi bir konuya çekmek isterim. Bu küçük ilçenin çalışkan Belediye Başkanı Şaban Çabuk “Büyük İhsaniye” söylemi ile yola çıkmış, ilçeye katkı sağlayabilmek için gece gündüz demeden çalışmaktadır.

Başlangıcında, Çabuk’un söylemleri bana biraz hayal gibi gelmişti. Kendisini tanıdıktan ve ilçeye yaptıklarını gördükten sonra yanıldığımı anladım. Başkanın  hayalindeki sıcak su projesi gerçekleşirse onu tutabilene aşk olsun. Bende İhsaniye’nin çehresinin değişeceğine inanıyorum. Yakında sondaj çalışmalarının başlayacağını sanıyorum. Çünkü başkanın bu konu ile ilgili nasıl çalışıp gayret gösterdiğini biliyorum. Birkaç gün önce yaptığımız bir telefon görüşmesinde yeni yapılacak hizmet binasının onaylandığını bana söylerken İhsaniye’ye bir şey daha kazandırmanın mutluluğu içersinde olduğunu hissettim. Allah emeğini yağlı etsin ve yardımcın olsun başkan.

ÇAY ve SAAT KULESİ

Geçtiğimiz Pazar günü eş dost ziyareti için Çay ilçemize gittik. Çay ilçemiz benim için çok özeldir. Gençliğimin çok büyük bölümü orada geçti. Annemin ve babamın memuriyetleri nedeniyle uzun yıllar  benim “yalancı cennet” adını koyduğum Çay’da kaldık ve eşim de Çay’ıdır. Neredeyse 15 yıl civarında da Çay Çağlayanspor’un o mavi-beyazlı efsane kadrosunda futbol oynadım. Çay’a her gidişimde yüreğim sızlıyor. Her gidişimde o cennet Çay’ın yerini bir kasaba hüviyetine terk ettiğini görür gibi oluyorum.

Caddeleri toz toprak içinde ve bakımsız. Sanki kendisine değecek sihirli bir eli bekliyor. İlçenin onca sorunu varken dört yola yapılan saat kulesine bir anlam veremedim. Halbuki saat kulesine gelinceye kadar Çay’ın o kadar çok sorunu var ki!

 

                 

YORUMLAR

  • 0 Yorum