phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BİLİYORUM YAPMAYACAKSIN SAYIN BAŞKAN

                BİLİYORUM  YAPMAYACAKSIN  SAYIN  BAŞKAN

 

Sevgili Belediye Başkanım; bana çok kızdığını biliyorum.. Ancak siz bana kızıyorsunuz ama ben de Afyon’umuzu çok seviyorum.  Bir  misal vermek gerekirse eğer, herhangi bir nedenle on günlüğüne Afyon dışına çıktığımı var sayalım, ben beşinci gün geri dönerim. Çünkü ben bu şehrin sevdalısıyım.. Afyon benim yaşamımın bir büyük parçası. Bu güzel şehirde acısıyla, tatlısıyla 70 yıllık bir ömür geçirdim. Geriye dönüp baktığım zaman Afyon’umuzun bu süreçte çok büyük hamleler yaptığını düşünüyor ve görüyorum. Ancak yapılanlar kadar yapılmayanların da olduğunu biliyorum.

İLKEM ÇOK DAHA GÜZEL BİR AFYON İÇİNDİR

Değerli Başkanım.. Bu satırları laf olsun, torba dolsun diye yazmıyorum. Afyon için ne yazarsam yazayım ilkem çok daha güzel bir Afyon içindir. Başka ne olabilir ki? Dedim ya ben Afyon sevdalısıyım. Yazımın başlığında da vurguladığım gibi belki bir yıldır şehrimizde göze çarpan bazı olumsuzlukları düzeltilir veya yapılır duyguları ile gündeme getirdim. Ancak üzülerek ifade edeyim ki hiç birisine müdahaleniz olmadığı gibi gündeme getirdiğim olumsuzluklarla ilgili bir açıklamanız da olmadı. Bunun nedenini ise çok iyi biliyorum; Belediye başkanı Orhan Durak mı yoksa ben miyim diye düşünüyor, sanki benim lafımla bu konuların yapıldığı izleniminin oluşmaması için de yapmıyor yaptırmıyorsunuz. Canınız sağ olsun, siz her şeye rağmen benim yaşamaktan onur duyduğum bu şehrin yani Afyonkarahisar’ın Belediye Başkanı yani Şehrül eminisiniz. Siz her şeyin iyisini bilirsiniz. Madem konu açıldı benim Afyonlu sade bir vatandaş olarak sizden isteklerim ve sorularım nelerdi, bir bakalım:

KALDIRIM ÜZERİNDE BÜFE OLAN BİR BAŞKA ÜLKE VAR MI?

Öncelikle cevaplamanızı istediğim bir konu var ve cevabını tüm Afyonlular gibi ben de çok merak ediyorum: Eski  SSK hastanesi önündeki ve yıkılan Zübeyde Hanım Doğumevi önündeki kaldırımların tam ortasında bulunan büfeleri neden yıkmıyorsunuz? Yıkmanızı engelleyen bir neden mi var? Dünyada yaya kaldırımı üzerinde büfe olan bir başka ülke var mı? Lütfen bu konuda kamuoyunu bir açıklama ile bilgilendirin..

İkinci bir konu yaya kaldırımların durumu! Sanmıyorum yağmurlu günlerde yaya kaldırımların üzerinden yürüdüğünüzü. Mübarek kaldırım taşları sanki manivela.. Bir ucuna bastığınızda diğer ucu kalkıyor ve artezyen gibi altındaki biriken suyu etrafa saçıyor. Bu konuyu da defalarca gündeme getirdim. Talimat verseydiniz sanırım oluşturulacak bir ekip bu yerine oturmayan, çoğu kırık olan taşları düzeltir göze hoş görünmeyen yerleri de onarabilirlerdi. Ama hiç ilgilenmediniz. Herhalde bu işleri Orhan Durak’ın lafıyla mı yapacağız diye düşündünüz.

SEVGİ YOLUNA ASFALT?

Diğer bir konu ise yıkmakta olduğunuz Atatürk Stadı’nın köşesindeki oto terminalinden Jandarmaya kadar olan mesafede kazılan yerlerin neden düzeltilmediği ve çimlenmediğidir? Yazımda da belirttiğim gibi bu yoldan milyonlarca yabancı araç geçiyor. Oradaki görüntüler size göre Afyon’a yakışıyor mu? Yakışıyorsa mesele yok.. Ben de o zaman derim ki; Afyon kocaman bir köy diyenler doğru söylüyorlar! Bir şehrin estetiği yapılan çok katlı apartmanlar ve 5 yıldızlı otellerle doğru orantılı değil ki Sayın Başkan..

Çok merak ettiğim ve yeni gelişen bir olay var..  PTT’den Yeşil Camiye kadar uzanan ve yapımı için bir servet harcadığınız, trafiğe kapatmayı düşünüp başarılı olamadığınız Sevgi Yolunu bu Pazar günü asfalt yola dönüştürdünüz, neden? O yol için yapılan masraflara, harcanan paralara yazık değil mi? Madem kısa sürede asfalta dönecektiniz neden onca masrafla ışıklı yol vs. yaptınız?

PARK SORUNU NASIL ÇÖZÜLECEK?

Sanki, Belediye yapıyormuş gibi bir intiba uyandırdığınız Cumhuriyet Mahallesine yeni yapılan kapalı spor salonunun altında bir kapalı oto park düşünüldü mü? Düşünülmedi ise neden? Oraya gelen binlerce kişi araçlarını nereye park edecekler? Biliyorum yapılmasına sahip çıktığınız bu salon için park konusu ortaya atılınca ‘proje bize değil Spor Bakanlığına ait’ diyeceksiniz.. Merak ediyorum burası bittiğinde park sorununu nasıl çözeceksiniz. Bir tek yol var söylemeye dilim varmıyor; SGK binasını oradan kaldırmak. Başka nasıl bir formül bulacaksınız ki? Ancak onlarda daha yeni ek bir bina yaptılar, nasıl yıkacaklar? Ama siz büyüklerimiz elbette buna da bir çözüm bulursunuz.

NE İSTEDİNİZ ATATÜRK STADINDAN?

Yazımın sonunda bir konuyu daha önce olduğu gibi yeniden gündeme getireceğim Sayın Başkan; Ne istediniz Atatürk Stadından da yıkıyorsunuz? Afyon insanı bu konuda sizi hiç affetmeyecek. Yazık ettiniz o güzelim tesise. İnsanlarımız orada spor yapmaya ne de çok alışmışlardı.. Bundan sonra sanırım Arena’ya giderler. !

Size saygılar sunuyorum Başkanım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum