phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BELEDİYE PARKI ve BAŞKAN MUSTAFA ÇÖL. .

                BELEDİYE PARKI ve BAŞKAN MUSTAFA ÇÖL. .

 

 

Nedendir bilmiyorum bu son yıllarda moda oldu; bir yeri yaparken bir yeri yıkmak. . Hatta yıktıkları ve yaptıkları ile böbürlenen Başkanlar var.! Ha biliyorum yine yazımın ilk satırlarını okuyanlar “Durak,  yine Atatürk Stadının yıkılışını konu ediyor” diyecekler.. O işi Allaha havale ettik sevgili okurlarımız. Oranın yıkılışının vebali yeter onlara. Bu konuda fazla söze gerek yok. . Zaten gitti o güzelim tesis. . Konumuz bugün farklı..

Üstelik Afyon değil Sandıklı ile ilgili.. Ancak konu yine bir tarihi mekanı yıkarak yerine taş yığını bir bina yapmak ve bu eylemle öğünmek.. Evet evet yanlış okumadınız! Bir tarihi yok ediyorsunuz ve bununla öğünüyorsunuz..

 

O MEKANININ NE OLDUĞUNU BELEDİYE BAŞKANI BİLE BİLMEZ

Sandıklı’yı bilirsiniz.. Afyon’un en büyük ve nüfusu en kalabalık ilçelerinden birisidir. İnsanları çok çalışkan,  yasalara son derece saygılıdırlar. Çok hareketli ve bereketli bir ilçemizdir. Pazartesi günleri kurulan hafta pazarının bir eşi ve benzeri daha yoktur. Pazaryerinde insanlar omuz omuzadır. Çok kalabalık olur. Aradığınız her şeyi bulursunuz Sandıklı pazarında.. Pazarcılar ise Konya, Afyon, Denizli Isparta, Burdur ve hatta Antalya’dan mallarını satmak için gelirler. Hafta pazarı nedeniyle Sandıklı’nın tüm köyleri Sandıklı’dadır.. İşte pazara gelen bu insanların daha düne kadar ağaçlarının altına oturup dinlendikleri, çay ve kahvelerini yudumladıkları bir park vardı. Buram buram tarih kokan bu parkta ortada bir havuz ve etrafında çınar ağaçları vardı. Belediye yanındaki bu parkın en gerisinde ise bir dönem ‘Şehir Kulübü’ olarak da hizmet veren kapalı bir oturma alanı vardı. Bu alanın bundan 60 yıl önce sinema olarak da kullanıldığını söylesem tüm Sandıklılar (Başta Belediye Başkanı) olmak üzere şaşıracaklardır.. Çok kimse ise inanmayacaktır. Ama doğrudur, yanlış okumadınız.

 

O MEKAN SANDIKLI’NIN TARİHİNE TANIKTI

Yıkılan bu tarihi mekan bir dönem sinema olarak kullanıldı ve bu sinemayı çalıştıran ailenin bir bireyi de benim.!  50’li yıllarda doğru dürüst elektrik yoktu Sandıklı’da.. Bir elektrik üreten ve Sandıklı’yı aydınlatan ‘dinamo’ vardı. Başında ise sorumlu olarak halk arasında ‘Edison’ diye tanınan Mehmet Öney isimli babacan bir amcamız vardı. Sandıklı’ya belli saatlerde elektrik verilirdi. Bu yeterli olmadığı için de aydınlatmada lüks, gaz lambası ve yağ kandili kullanıldığı günleri çok iyi bilirim. Elektriğin sık sık kesilmesi nedeniyle rahmetli dayım bir jeneratör getirerek şimdiki o yıkılan parkın dışında bir yere monte eder. Akşamdan sonra parktaki o kapalı alan insanlarla dolar. Jeneratör çalıştırılır ve başında rahmetli eniştemiz (teyzemin beyi; Hasan Sarıgöz) vardır. Makineyi dayım (Sabri Çiftçi) kullanır. Bu şekilde bu mekan uzunca bir süre Sinema olarak kullanılır..

 

ÇINAR AĞAÇLARI VİCDANSIZCA KESİLİP YOK EDİLDİ

                    Sevgili okurlarımız; şimdi o tarihi mekanın yerinde yeller esiyor.. Oraya Belediye Hizmet Binası, iş merkezi ve oto park yapılıyor.. O güzelim tarihi mekan buhar olup uçtu.. Asırlık çınar ağaçları vicdansızca kesilip yok edildi. Nerede ise 1 asırdır Sandıklı insanının oturup dinlendiği, eşiyle dostuyla hasret giderdiği, pazara gelen köylülerimizin buluşma ve oturma yeri olan bu alan yok edildi.. Bilmiyorum, Belediye Başkanı halkın arasına girip bu konu ile ilgili olarak insanların nabzını tuttu mu? Bu konu ile ilgili olarak Sandıklı halkının nasıl öfkeli olduğunu biliyor mu? ildiğini ve neler hissettiğini tahmin ediyorum. Ancak buranın yıkımını kendisinin görmek ve duymak istediği şekilde anlattığını da biliyorum. Neymiş efendim Sandıklı’ya yıllardır yapamayanları yapıyormuş Başkan Çöl.. Yok yahu!!!

 

HAYIRLI OLSUN DEMEMİ BEKLEMEYİN

Peki, o güzelim tarihi mekanı Sandıklı’nın hayatından çıkarmayı ne ile izah edeceksiniz? O kesilen asırlık ağaçların hesabını nasıl vereceksiniz? Sandıklı’da belediye hizmet binası ve iş merkezi yapılacak başka yer mi yoktu? İsteseydiniz bu tarihi dokuyu katletmeden öyle güzel yerler bulurdunuz ki.. Ama istemediniz.!Kolay yolu seçtiniz ve hemen burnunuzun dibindeki tarihi mekanı yıkıp yumup istediklerinizi yaptınız.. Hayırlı olsun dememi beklemeyin.. Tüm Sandıklı’da bu konuda çok ağır ifadeler kullanıyorlar. Özetlemek gerekirse; yazık oldu havuzlu parka ve kesilen onca ağaca.!

 

 

SANDIKLISPOR..

Sezonu anormal bir harcama ile ve hayal kırıklığı ile kapatan BAL ligindeki temsilcimiz Sandıklıspor’da neler oluyor bilmiyoruz. Gazetelerde okuduğumuz kadarı ile yöneticiler yine kolları sıvamışlar ve “Çok güçlü bir kadro kuracağız” diyorlarmış.. Ne kadar acı ki yöneticiler geçtiğimiz sezondan ders almamışlar. Büyük paralar harcamayla büyük kadrolar kurulacağını sanıyorlar.. O zaman neden onca harcamaya rağmen geçen sezon başarılı olamadılar? Demek ki her şey para ile olmuyor.. Gelin yol yakınken Sandıklı’daki daha önce profesyonel liglerde top koşturan Süleyman Çetin, Hüseyin Özsarı gibi eski futbolculardan istifade edin. Çok ucuza çok değerli futbolcular alabilirsiniz. Önünüze gelen ve hakkında yalan yanlış methiyeler yazılan herkesi futbolcu diye almayın. Paranıza yazık.. Bırakın parayla hedefi yakalayamazsınız. Ne olur biraz araştırmacı olun.. Bir tane Sandıklı var ve bizlerde onun takımı olan Sandıklıspor’u daha üst liglerde görmek istiyoruz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum