phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BAŞKAN ve TELEFERİK..

                BAŞKAN ve TELEFERİK..

 

 

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran 3 güzel haber Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’dan geldi. Başkanın kamuoyunu aydınlatan haberleri gerçekten muhteşemdi. Üstelik verdiği haberler Afyonluların beklediği istikamette idi.

İlki uzun süredir sürüncemede kalan  spor kompleksine ve stadyuma verilecek isim konusuydu. Başkan açıklamaları ile bu konuya son noktayı koydu: “Stadyumun adı ‘Kocatepe’ olacak.”

Başkanın bu net tavrı birçok spekülasyonları da çürütmüş oldu. Bana göre de Sayın Çoban olması gerekeni yaptı..

AFYON HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Diğer konuda aslında uzun süredir gündemdeydi ancak bir mesafe kat edilememişti. Kale ile şehir arasına yapılacak teleferik konusu idi. Bir türlü karar verilemeyen bu konu ile ilgili bir açıklama yine Sayın Başkandan geldi. Teleferik konusu kılı kırk yararcasına ince elenip sık dokunulmuş ve yapılması konusunda karar alınmış. Bu konu belki de haftanın en güzel haberiydi. Bu konuda alınan mesafe beni son derece mutlu etti. Afyon insanını da mutlu ve memnun ettiğine eminim. Afyon her şeyin en iyisine layıktır. Bu alınan kararı tasvip etmemek mümkün değildir. Bu konuda emeği geçenleri kutlamak gerekir diyorum. Sistem yapılıp bittiğinde tüm Türkiye’nin olaya gıpta ile bakacağına eminim.

YARIŞ PİSTLERİ AFYON’U ZİRVEYE TAŞIYACAK

Bir diğer konu ise merkez Çetinkaya,  Dörtyol-Battalgazi mahallesinde 640 bin metrekarelik geniş bir alanda otomobil, motosiklet, drag, drift, gokart carting yarış pisti ile Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’ın istekleri doğrultusunda bir de at yarışları pisti için karar alınmasıydı. Meclis’ten geçen karardan sonra  gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade eden Başkan Çoban, büyük bir projeye daha imza atmış oldu. Afyon’umuzun adını ulus ve uluslararası arenada zirveye taşıyacak olan bu proje nedeniyle de Sayın Başkan’ı yürekten kutluyorum. Şu üç haber de birbirinden güzel. Afyon’umuza yakışan projeler.

BİRİM AMİRLERİNİ BİR GÖZDEN GEÇİRİN

Sayın Başkan… Zaman zaman sizi eleştiriyor olabiliriz. Ancak siz de çok iyi biliyorsunuz ki Afyon için ürettiğiniz projelerde sizi takdir ediyor ve yanınızda oluyoruz. Aynı bu projelerinizde olduğu gibi. Allah yardımcınız olsun.

Başkanım, bir de sizden (sizin adınıza) bir isteğim veya tavsiyem olacak: Belediye’de hizmet veren birim amirlerini şöyle bir gözden geçirseniz diyorum. Sanıyorum isabetli olacaktır. Sizin yetki verdiğiniz bazı birim amirleri vatandaşa öyle davranıyorlar ki bu davranış Başkan Çoban’a negatif olarak yansıyor. Bilginiz olsun. Sonuçta sıkıntıya düşen siz olacaksınız.

SANDIKLI  KENETLENMELİ..

Son günlerde Sandıklıspor’da hareketli günler yaşanıyor. Mevcut yönetim önümüzdeki sezon başarılı bir grafik çizmek ve 3. Lige terfi etmek adına transfer çalışmalarını yürütüyor. Ancak anladığım kadarı ile yönetim bazı eleştiriler nedeni ile rahatsız. Karşılıklı açıklamalar görüntü olarak hiç hoş değil. Konuyu merak ettiğim için sevgili kardeşim Gazeteci Ali Bayar’ı arayarak  bazı bilgiler edindim. Aslında olaylara tarafsız bakarsanız eleştiren de, eleştirilen de bir hedef koymuşlar: Sandıklıspor’un Bal Liginde başarılı olup 3. lige çıkması.

Peki, burada paylaşılamayan ne? Ben bunu bir türlü anlayamıyorum. Sen şunu yaptın, sen bunu yaptın, yok sen futboldan anlamıyorsun ben anlıyorum gibi saplantılar Sandıklıspor’a fayda yerine zarar verir. Eğer Sandıklıspor’un başarılı olması isteniyorsa vakit kenetlenme, birleşme ve tek yumruk olma zamanıdır. Daha işin başında bile değiliz, sezona girilmedi. Şimdiden atışmalar, sataşmalar başlarsa bu işin sonu gelmez ve olaylar takımada sirayet ederek zarar verir. Bırakın bu sürtüşmeleri birleşin ve geleceğe daha güçlü ve güvenle bakın. Yoksa tüm emekleriniz boşa gider ve bir sezon daha heba olur.

AYNI TAKIMDAN İKİ FUTBOLCU ALMA

Söz Sandıklıspor’dan açılmışken, Kulüp Başkanı Mehmet Öztopbaş kardeşime de bir abisi ve eski bir futbol adamı olarak bir tavsiyede bulunacağım: Başkan sen sen ol aynı takımdan ikiden fazla futbolcuyu transfer etme, yoksa ilerde çok sıkıntı çekersin. Guruplaşmaların önüne geçemezsin. Örnek istersen verebilirim: Sayın Kemal Horzum’un Afyonspor Başkanı olduğu dönemde ben Genel Kaptandım. Sayın Horzum tamamen iyi niyet çerçevesinde o yıl Türkiye 2. liginde şampiyon olan Ankara Gençlerbirliği takımını olduğu gibi Afyonspor’a transfer etti.

Amacı biran önce şampiyon olup Afyon’u 1. Ligde (şimdiki süper lig) temsil etmekti. Biz bu dev kadro ile şampiyon olamadık başkan. Çünkü Ankaralılar bir gurup oldular ve önce Teknik Direktör Necdet Zorluer’in başını yediler. Daha sonraki yaşananları buraya yazsam destan olur. Olan Sn. Horzum’un paralarına oldu. Onun için aynı yerden fazla futbolcu alma. Başarılar diliyorum, inşallah önümüzdeki sezon Sandıklı’yı 3. Ligde görürüz. Çünkü Sandıklı konumu nedeniyle üst ligleri hak ediyor ve şimdiki mücadele verdiği alt ligler de Sandıklıspor’a yakışmıyor. Negatif söylemlere ve davranışlara prim vermeyin.

Doğru bildiğiniz yolda yürüyün.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

             

YORUMLAR

  • 0 Yorum