phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

BANA YAKIŞMADI..

                

                BANA YAKIŞMADI..

 

Pazartesi  sabahleyin, Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş 'nin (OEPSAŞ) Afyonkarahisar Müdürlüğü’ne elektrik faturası yatırmak için gidiyorum. Saat 08.30 civarı.. Belki de yılın en soğuk gününü yaşıyoruz. Hava eksi 20 derece.. Affedersiniz havaya tükürseniz yere buz kristali olarak düşecek. Hızlı adımlarla yürüyor ve biran evvel kendimi sıcak OEPSAŞ binasına atmayı düşünüyorum.

 

TERS BİR TEPKİ ALIRIM DİYE KONUŞMADIM

Değerli okurlarımız;

PTT yanındaki küçük ayakkabı tamircilerinin bulunduğu sokaktan aşağı doğru iniyorum. Karşımdan 15-17 yaşları civarında bir delikanlı geliyor. Üzerinde onu soğuğa karşı koruyacak palto, mont, kazak vs. gibi bir giysisi yok. Sırtında sadece yazlık bir gömlek var. Büyük bir ihtimalle de göçmen vatandaşlarımızdan biri diye düşünüyorum.. Belli ki çok üşümüştü. Çok hızlı yürüyordu.. Sanıyorum o da benim gibi kendini sıcak bir yere atmayı düşünüyordu. Bir ara kendini çevirip üzerine bir şeyler almayı düşündüm. Ancak kelimeler boğazımda düğümlendi adeta. Durdum ve arkasından bakmakla yetindim. Konuşacaktım ters bir tepki alırım düşüncesiyle vazgeçtim. Daha sonra üzüldüm ve kahroldum.

 

YARDIMSEVERLİK BENİM KARAKTERİMDİR

Öz eleştiride bulundum: Mutlaka bir şeyler yapmam gerekirdi. Beni yakından tanıyanlar bilirler ‘yardımseverlik benim karakterimdir.’ Yarım asırdır Afyon’da ücretsiz yaptığım 26 bin kimsesiz ve fakir çocukların sünneti bunun en güzel kanıtıdır. Neden, niçin bu hatayı yaptım bilmiyorum. O delikanlıya en azından bir mont veya kalın bir kazak almalıydım. Doğrusu bana hiç yakışmadı.. Başta o delikanlı olmak üzere rabbimden ve tüm insanlardan özür diliyorum hata yaptım.

 

OLMAZ BAŞKAN..

Pazartesi günü yerel basında Süper Amatör Küme takımlarımızdan Düzağaç Belediyespor Kulüp Başkanı Muammer Işıklı’nın  beyanatını üzülerek okudum. Başkan, “Eğer İl Hakem Komitesi (İHK) Başkanı Süleyman Güneş görevinden istifa etmez ise ligden çekiliriz” demiş..

Başkanım, öncelikle Bolvadin Belediyespor’un aldığı bir galibiyet var ortada. Bunu yok sayamazsınız. Düzağaç Belediyespor’un Bolvadin ile oynadıkları müsabakayı seyretmedim. Ancak sizin ifadenize göre canınız yanmış,takımınıza karşı bir takım haksızlıklar yapılmış. Daha açık bir biçimde hakkınız gasp edilmiş.

 

BİR TAKIM FIRILDAKLARIN DÖNDÜĞÜNÜ ANLADIM

Sayın Başkan; Ben, sizi çok iyi anlıyorum. Meşhur bir söz vardır ‘damdan düşen yanıma gelsin’ diye.. Şu anda takımınızı çalıştıran Celaleddin Hoca, bir dönemler benim başkanı olduğum Sağlıkspor’un santraforu idi. Afyon’u temsilen Burdur’da grup maçları oynuyoruz. İlk maçta  bir sezon önce 3. Ligden düşen ve dev bir kadrosu olan Alaşehir’i yendik. İkinci maçımız ertesi gün Uşak YSE ile. Bu takımı da sezon başı hazırlık maçında Uşak’ta 4-0 yendik. Kesinlikle benim takımıma rakip olacak bir takım değil.. Tam maça çıkıyoruz ne göreyim? Bir gün önceki maçımızı yöneten hakem yine bizim maça verilmiş.. Bir anda bir takım fırıldakların döndüğünü anladım. Oradaki ilgililere neden aynı hakemi verdiklerini sordum ‘öyle gerekti’ dediler.

 

BİZİ DAHA GRUP MAÇLARI BAŞLAMADAN DOĞRAMIŞLAR

Maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladık, beli ki ikinci yarı farka gideceğiz. Rakip güçlü değil. İkinci yarının başlaması ile birlikte hakem şov başladı. Hakem sudan bahanelerle 8 dakikada 4 futbolcumu kırmızı kartla oyundan attı ve biz hükmen yenik sayıldık. Tabir caiz ise aslanı kediye boğdurdular. Bir yıllık 3. Lige çıkma hayalimiz 8 dakikada yerle bir oldu. Yaptığımız masraflar boşa gitti. Bu olayı hazmedemedim. Antalya’ya Bölge Hakem Kurulu Başkanı, şu anda Antalya Milletvekili olan Dr. Abdurrahman Arıcı’ya gittim. Ancak orada dinlediklerimi burada yazmaya utanıyorum. Olaya, gazeteci sevgili Bekir Aytekin tanıktır. Bizi daha grup maçları başlamadan doğramışlar. Olayın kahramanı ise eski hakemlerden Hamza Işın..!

 

YENİ VE TAZE KANA İHTİYAÇ VAR

Şimdi sayın başkan zannetme ki birileri sizin yaptığınız masrafları, sağladığınız istihdamı düşünecek..! Onlar bulundukları koltuğu bırakmamak için her şeyi yaparlar. O koltukta kalabilmek için daha ne başkanları yerler..? Yeter ki koltuktan kakmasınlar..

Sayın Başkan; Allahınızı severseniz, ligleri şöyle bir inceleyin. Bakın bakalım Türkiye liglerinde kaç tane Afyonlu hakem düdük çalıyor..?

İHK Başkanı Güneş göreve geldiğinden bu yana Afyon hakemliğine ne vermiş hakemliğimizi nerelere getirmiştir? Şu andaki yönetimden görüştüğüm bazı dostlarımız da artık Sayın Güneş’in gitmesi gerektiğini vurgulayıp “Yeni ve taze kana ihtiyaç var” diyorlar.

Başkanım lütfen pireye kızıp yorgan yakmayın. Sizin ligden çekilmeniz kimsenin umurunda olmaz. Sizin yaptığınız masraflar, transferler fazla değil, üç gün konuşulur unutulur gider. Ben diyorum ki mücadeleye devam… Daha lig bitmedi, o köprünün altından daha çok sular akar..

YORUMLAR

  • 0 Yorum