phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AYAKKABININ TOPUĞUNA BASMAK..

                AYAKKABININ  TOPUĞUNA  BASMAK..

 

 

Oldum olası bana itici gelmiştir ayakkabıların topuğuna basmak.. Birkaç gün önce işyerime bir arkadaşım uğradı. Daha gelirken fark ettim ayağındaki ayakkabılar son derece kaliteli ve meşhur bir markanındı. Ayakkabıları yeni mi aldın, diye sordum.. “Doğru yeni aldım hemen hemen 2 saat kadar oluyor. Kargodan çıktı, internetten sipariş vermiştim” dedi.. Söylediği fiyat, Afyon şartlarında çok yüksekti. Ancak baktığımda gördüğüm manzara beni adeta şok etti.. Arkadaşım o ağır pahalı ayakkabının alır almaz topuklarına basmıştı. Bayağı canım sıkıldı ve sordum “Yahu yazık değil mi bu güzelim ayakkabıların topuğuna bastın” diye.. O ise çok kaliteli bir ayakkabı giydiğinin farkında olduğunu söyledi ve “Ayakkabıları topuğuna basarak giymek çok hoşuma gidiyor” dedi. Yapacak bir şey yok ki.. Madem topuklarına basarak ayakkabı giyince mutlu oluyormuş giysin bakalım. Biz de bu vesile ile mutluluğun anahtarlarından birini daha öğrenmiş olduk..

 

EKMEK  ARASI  SUCUK  SATANLAR..

Sanıyorum bu konu ile ilgili iki yıl önce bir yazım olmuştu.. Ekmek arası sucuğun çevre yolu üzerinde yeni yeni satılmaya başlandığı dönemdi.. Bu işi yapanların sayısı 3 veya 4 işyeri idi.. Şimdi aynı konuda faaliyet gösteren birçok işletme var. Ancak o dönemde özellikle bu işi yapanlar arasındaki fiyat farkına vurgu yapmış “İncelenmesi gerekir, yapılacak yanlışlar Afyon’umuza zarar verir” demiştim. O günden bugüne değişen bir şey var mı.? Sanmıyorum.. Sıkı bir denetim mekanizması olsa aynı işi yapanlar arasında çok büyük uçurumlar olmaz. İncelemek ve nedenini araştırmak gerek, diyorum.

 

PAZARDA  FİYATLAR NORMALMİ.?                  

Perşembe günü eşi ile birlikte pazara giden bir dostumuz dönüşte bana uğradı. O denli öfkeli idi ki anlatamam. Anlattığı pazar muhabbetini bizleri idare edenlerin dinlemesini isterdim. Arkadaşım, “Pazar yerinde herş ey var.. Yok yok” diye bir ifade kullandı ve unutamadığı bir geçmişteki benzer bir durumu dillendirdi “Abi Çiller zamanında, Ecevit zamanında evet enflasyon vardı doğru ama cebimizde de tomarla para olurdu” dedi.. Geriye dönüp baktığımızda arkadaşımın doğru söylediğine hak verdim. Şimdi de pazarda her şey var ancak para ve alım gücü yok.. Arkadaşım doğru söylüyor..

 

GÜZEL  BİR  ÖRNEK..

Geçtiğimiz birkaç gün içersinde yerel medyada şehir içi ulaşımı sağlayan dolmuş şoförlerinin bundan sonra tek tip kıyafet giyecekleri haber olmuştu. Dolmuşçuların dernek başkanı Ferhat Satılmış “Uygulamayı tüm semtlere yayacağız “ diye insanlarımızı bilgilendirdi. Bana göre ve konuştuğumuz dostlarımıza göre uygulama ince bir düşüncenin emeği çok güzel olmuş..

Ne yalan söyleyeyim uygulama çok hoşuma gitti. Şirket Başkan’ı Ferhat Satılmış’ı bu uygulaması nedeniyle kutluyorum. Kendine ve Afyon’umuza yakışanı yapmıştır. Her zaman söylerim: Her kim yaparsa yapsın, Afyon için bir çivi çakan kimse benim için saygıya değerdir. Bu anlamda uygulamanın tüm dolmuşçular tarafından yapılması halinde çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır. Tebrikler Ferhat kardeşim..

 

EH  FENA OLMAZ HERHALDE.?

Belediye  Başkanımızın zaman zaman dillendirdiği ancak bir arpa boyu yol alamadığı seçim vaatlerinden birisi de Afyon Kalesine teleferik hattının yapılacak olmasıdır. Gerçi Sayın Başkan konu ile ilgili olarak defalarca bunun teknik olarak mümkün olmadığı ve yapacak firma bulamadıklarını ifade etmişlerdi. Başkanım o zaman vaat ederken kılı kırk yarın ve Afyon halkını umutlandırmayın. İnsanlar size inanıyorlar.. Öyle olmasa sizi ikinci dönem tekrar seçerler miydi? Gelin siz bir şeyler düşünün bu konu ile ilgili olarak. Seçmeniniz size güveniyor bir şekilde. Zaman zaman dillendiriyorlar bu konuyu..

YORUMLAR

  • 0 Yorum