phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ASKF 30 YAŞINDA

 

 

Türkiye’de Amatör Spor’un Lokomotif ve olmazsa olmazı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) kuruluşunun 30.yılı ve Başarıyı Kutlama Gecesi termal bir otelde 26.05.2016 Perşembe günü yapıldı.

Muhteşem geçen geceye Afyon Amatör Liglerinde şampiyon olarak bir üst lige çıkan takımların futbolcuları, yöneticileri ve belediye başkanları katıldı. Gecenin eksikleri Çay Çağlayanspor ile Akçinspor idi.

Gece dolayısı ile Afyon futbol dünyasının çok değerli isimleri geceye katılarak renk kattılar.

 

ASKF, İZ BIRAKANLAR PROGRAMIYLA ALKIŞ ALMIŞTI

1986 yılında Tüzel kişilik kazanan Afyon ASKF 30 yıl içerisinde çok güzel hizmetler verdi. Başındaki Genel Başkan Orhan Küçüksağrıcı 25 yıldır çeşitli kademelerde görev yaparak başkan olmuştur. Küçüksağrıcı, 2003 yılından bu yana başkanlık görevini başarı ile yürütmektedir. Daha önce de Küçüksağrıcı 60 yaş üzeri emektar futbolcu, hakem ve antrenörlere 1 Haziran 2013 tarihinde “İz bırakanlar” adı altında bir gece tertipleyerek alkış almıştı. Bu gece de bir önceki geceyi aratmadı.

 

ÇAY ÇAĞLAYANSPOR VE AKÇİNSPOR UZUN SÜRE BEKLENDİ

Öncelikle amatör liglerde şampiyon olarak bir üst lige çıkan takımların kupaları verildi. Kupa törenlerinde şampiyon takım oyuncuları, hocaları ve yöneticilerinin mutluluklarını, gözlerinden anlamak mümkündü. Geleceğe ümitle bakan gencecik futbolcuların gözlerindeki ışıltıyı görmemek kör olmak gibi bir şeydi. Kupa törenine iştirak etmeyen ve Süper Amatör Lige çıkan Çay Çağlayanspor ve Akçinsporlu yöneticiler uzun süre beklendiler. Ancak her iki kulüpten de ne gelen oldu, ne de ses çıktı. Böyle bir güne katılmamaları bana göre yanlıştı.

 

AMATÖR SPORCULARA DAHA FAZLA İMKAN TANINMALIDIR

Gece de sinevizyon ile ASKF’nin çalışmalarından gösterilen kesitler beğeni topladı. Açılışı yapan yönetim kurulu üyesi Alişan Akgün, ASKF’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Orhan Küçüksağrıcı, amatör kulüpleri masaya yatırarak onların sorunlarının çözümlenmesinin altını çizdi. 78 kulüp ile faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Küçüksağrıcı, “Amatör sporculara daha fazla imkan tanınmalıdır” dedi.

 

HER BÖLGEDE FUTBOL FEDERASYONUNUN BİR BİRİMİ GÖREV ALMALI

Daha sonra söz alan Afyon futbolunun duayen ismi Agah Bıyıkoğlu, amatör futbol, antrenör, teknik direktör ve hakemlerle ilgili çok çarpıcı bilgiler verdi. Ülkemizde yaklaşık dört bin spor kulübü bulunduğunu ifade eden Bıyıkoğlu, bu dört bin takımda takriben 10 bin (on bin) futbolcunun forma giydiğinin altını çizdi. Çarpıcı açıklamalarını sürdüren Bıyıkoğlu, on beş bin hakem, yirmi bin antrenör ve teknik direktör bulunduğunu bu nedenle “Her bölgede Futbol Federasyonunun bir birimi görev yapmalıdır” dedi.

 

YAZDIĞIM KİTABA YETERLİ DESTEĞİN VERİLMEDİĞİNİ İFADE ETTİM

Daha sonra ben söz aldım. Salonda bulunanlara sevgi ve saygılarımı ilettikten sonra yazmakta olduğum kitaba yeterli desteği alamadığımı belirttim. Sağ olsunlar daha sonra söz alan Sn. Salih Sel ile Sn. Vali Yardımcımız Kamil Kıcıroğlu, kitap konusunda bana mutlaka destek verilmesini vurguladılar.

Fevkalade güzel başlayan gece güzel bitti. Sporun birleştirici özelliği bu gece vasıtası ile bir kez daha yaşanmış oldu. Ancak onursal başkan İsmail Bursalıoğlu’nun geceye katılmayışı dikkatlerden kaçmadı.

Tebrikler ASKF

 

26.05.2016 Perşembe günü İkbal Termal Otelde ASKF’nin kuruluşunun 30’ncu yılı kutlanırken Şampiyon olarak bir üst lige çıkan takımların kupaları da verildi. Çok güzel organize edilen gecede ASKF misafirlerini ağırlamak için insanüstü gayret gösterdi. Yönetim kurulu üyeleri gelen misafirleri son derece nazik olarak karşıladılar ve ilgilendiler. Alişan Akgün’ün açılış konuşması ile başlayan gece de şampiyon olan takımlara kupaları verilirken konuşmacılarda günün önemini vurguladılar. ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı amatör kulüplerin sorunlarına parmak basarak sorunların çözümü için ilgililerden gayret sarf edilmesini istedi. Daha sonra sırasıyla Agah Bıyıkoğlu, köşe yazarımız Orhan Durak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu sırası ile günün önem ve mahiyetini belirten konuşmalar yaptılar.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum