phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ARENA-BAŞKAN ve SAİT AÇBA

                ARENA-BAŞKAN ve SAİT AÇBA

 

 

Sayın Cumhurbaşkanının statlardan “Arena ismini kaldıracağım” sözü üzerine tüm Türkiye’de statlarına Arena ismini veren il ve ilçelerde isim arayışları başladı. Her kafadan bir ses çıkarken Afyon’da da spor kompleksi ve stada verilecek isimler dillendirilmeye başlandı. Belediye Başkanımız ve CHP il başkanı  “Kocatepe” ismi üzerine odaklanırken, Belediye başkanımız yerel bir gazetemize verdiği demeçte AKP eski M.Vekili Sait Açba için adeta methiyeler dizdi ve Açba’nın Afyon için verdiği hizmetler nedeniyle kitaplar bile yazılabileceğini ifade etti. Bu yaklaşım bana daha önce Belediye Başkanımızın Spor Kompleksine Sait Açba ismini vermeyi düşündüğü dönemi aklıma getirdi. Geçtiğimiz yıl yine spor kompleksine bir isim verme konusu gündeme gelmiş Başkanımız da  Sait Açba’nın bu kompleksin yapımında nasıl büyük hizmetler verdiğini belirtmiş bu nedenle de komplekse Sait Açba isminin verilmesini önermişti. Ancak  çok büyük tepkiler almıştı.

BAŞKAN ESKİ YARAYI KAŞIMAYA BAŞLADI

Değerli okurlarımız; bu konunun tekrar gündeme gelmesi ve Başkanın Kocatepe ismini telaffuz ederken bir yandan da durduk yerde Sait Açba ismini gündeme getirmesi manidar karşılandı ve Başkanın komplekse bu ismi vermeyi düşündüğü şeklinde yorumlandı. Bir yerde Başkan eski bir yarayı kaşımaya başladı. Sanıyorum önce bir kamuoyu oluşturacak ve komplekse Sait Açba ismini verecek.. Daha önceleri de Başkan  verdiği hizmetler nedeniyle Afyon’un Açba’ya vefa borcu olduğunu belirtmişti.

O dönemlerde başta ben olmak üzere birçok basın mensubu arkadaşımız Başkan’ın bu önerisine şiddetle karşı çıkmıştık. Özellikle ben “Afyon’un Sait Açba’ya hiçbir vefa borcunun olmadığını” ifade etmiştim.Yine sözlerimin ardındayım. Sait Açba’nın mutlaka Afyon’a katkıları olmuştur. Hatta Belediye Başkanımızın ifade ettiğinden de fazla hizmetleri olmuştur. Yalnız şurasını unutmayalım Afyon aslen Kütahyalı olan Açba’ya vefa borcunu (bu borç ne borcu ise) onu 20 yılın üzerinde vekil yapıp Meclise göndererek ödemiştir. Sanki Afyon’da M.Vekilliği yapacak kimse yoktu, Açba Kütahya yerine Afyon’dan onca dönem Meclise gitti. Bir yerde Afyonlu bir hemşehrimizin Meclise gitme hakkı elinden alındı. Şimdi de Açba Afyon’a kitaplar yazılacak derecede hizmet verdi diyoruz. Elbette verecekti o hizmetleri. Afyon onu neden Meclise gönderdi?

AFYON’UN AÇBA’YA BORCU FİLAN YOK

Değerli okurlarımız; belki de çok aşırı milliyetçi duygulara sahibim ama ben Afyon’umuzu çok seviyorum.. Daha geçenlerde Afyon ile ilgili bir yazımda “Adeta Afyon sevdalısıyım “ demiştim. Yine söylüyorum Sait Açba ismi bende özellikle iki konuda tepkime neden oluyor. Birincisi üç il ortak kullanacak safsatası ile Hava Alanını Kütahya’nın burnunun dibindeki Altıntaş’a taşımak. Yapılan Hava Alanına Zafer Havaalanı adı verildi. Bu kağıt üzerindeki isim. Ancak gerek görsel gerekse yazılı basın Hava Alanının adını “Kütahya Hava Alanı “ olarak telaffuz ediyorlar. Daha 1 ay kadar önce Turizm Bakanı TV kanallarında yaptığı konuşmada alanı “Kütahya Hava Alanı” olarak ifade etti.. Açba madem Afyon’u o kadar çok seviyordu alanın Afyon’un burnunun dibine yapılmasını sağlasaydı.. İkincisi ise Ankara-İzmir Transit yolunun da tesadüfen yine Kütahya’nın burnunun dibinden geçmesi olayı.. Tekrar söylüyorum Açba Afyon’u bu kadar seviyordu madem şu transit yol da Afyon’un burnunun dibinden geçiverseydi. Bu dönemde Kütahya’ya giden göğüs hastanemizi, eğitim ve araştırma hastanemizi ve şehir hastanesini konu etmiyorum.

AFYON, KENDİ EVLATLARINA VERMEDİĞİ PAYEYİ 20 YIL VERDİ

Bu dönemde Açba yok ama Allah var şu andaki Kütahya millet vekilleri de süper çalışıyorlar ve elimizdekilerle elimize gelecek olanları alıp Kütahya’ya götürüyorlar. Biz ise seyrediyoruz.

Buradan sayın başkana sesleniyorum: Eğer Kocatepe isminden vazgeçmiş ve bir isim düşünüyorsanız Afyon’da oraya ismi verilecek o kadar çok hemşerimiz var ki saymakla bitmez. Lütfen unutun şu Sait Açba ismini artık. Afyon ona kendi evlatlarına vermediği şeyleri fazlası ile verdi. Sadece 20 yılı aşkın Afyon Milletvekili payesi ona yeter. Eğer biraz mantıklı düşünürsek Afyon ona verdiği payeyi kendi evlatlarına vermedi. Ama yine de ondan Allah razı olsun verdiği hizmetler için..

YORUMLAR

  • 0 Yorum