phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AMELE PAZARI. .

                AMELE PAZARI. .

 

 

Ne bilgiçlik taslıyor nede ukalalık ediyorum peygamber efendimizin bir hadisi var, bu hadislerinde “rızkla oynamayın” diyor. Ben de şimdi gündeme getirdiğim konu ile birilerinin rızkını hedef almadım. Tam tersine bu insanların rızklarını temin ederken onur ve gururlarının incitilmemesi gerektiğini vurgulamak istedim.

Hepimizin de bildiği gibi Tuz Pazarı semtinde işsizlerin günlük iaşelerini temin etmek adına toplandıkları bir çeşme başı var. Bu alan halkımız tarafından Amele Pazarı olarak adlandırılıyor. Amele pazarı bana göre çok itici ve incitici geliyor. Sanıyorum daha önce vardı ve yapılmıştı; bu işçi adaylarının kapalı bir alanda toplanmaları  için bir mekanları vardı. Eğer yoksa da olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımızın işçi talebi ile Amele Pazarına geldiğinde oradaki insanların “beni götürsün” mantığı ile iş verecek kişinin koşuşturmaları şahsen benim kanıma dokunuyor. Bu uygulama çok daha insancıl olabilir, iş bekleyen insanlarımız çeşme başında bekleyip oraya buraya koşuşturmamalı. Kapalı bir alanda bekleyerek ihtiyaç duyan işverenlerin  işlerine buradan gitmeleri sanıyorum çok daha saygın olacaktır. Bu konuda ilgililerin gereğini yapacağını umuyor ve bekliyorum. Madem onlar da bizim insanlarımız bizde onlara insanca değer verelim. İnanın onların işçi temini için çeşme başına gelen işverenlerin peşinde koşuşturmaları o bölgedeki esnafımızı da üzüyor.

DOLMALIK BİBER ve PARAFİN..

Birkaç ay önce bazı uyanıkların tartıda daha ağır görünsün diye dolmalık biberlerin içine enjektörle su sıkıp doldurduklarını yazmıştım. Konuyu benle paylaşıp bunu yapanlara “lanet” okuyan birçok okurumuz olmuştu. Böyle bir şeyin şeytanın bile aklına gelmeyeceğini dillendiren okurlarımız yapanlara lanet okumuşlardı.

Değerli okurlarımız; kötü niyetli olan insanlarımız her gün  işlediği bir haltla karşımıza çıkıyor. Bu sefer de pazarda satılan elmaları akıl almaz bir yöntemle cam gibi pırıl pırıl parlattılar. Bunu yaparken de akıl almaz bir yönteme başvurdular ve elmanın her tarafına parafin sürüp kadife bezle silip parlattılar. Pazarda satılan elmalar akıl almaz biçimde parladılar. Tabi bu uygulama insan sağlığını doğrudan tehdit ediyor. Parafinli elmanın  zararında korunmak için alınan elmaların üşenmeden üzerlerinin kazınması gerekiyor. Ya da elmanın kabuğunu soyarak yiyeceksiniz. Yoksa elma yerine ayvayı yersiniz! Bunu yapanların tespiti halinde de en ağır şekilde cezalandırılmalıdır diyorum. İşin özüne baktığınızda bunları yapanlar ayrıca toplum önünde deşifre edilmelidirler diye düşünüyorum. Yoksa bu türlü olayların önüne geçemeyiz..

RAMAZAN PİDESİ. .

Ramazan pidesi mübarek ramazan ayının olmazsa olmazıdır. Bu İslam dünyasında yüz yıllardır alışılagelmiş bir adettir. İftarda sofraya koyulan o çıtır çıtır ve lezzeti mükemmel olan pide vazgeçilmezimizdir. Fakat ne hikmettir bilinmez her ramazan pide fiyatları üzerinde tartışmalar eksik olmaz. Gramajı ve fiyatları farklı olan ramazan pideleri genellikle fırınlardan sıcak sıcak satılır. Bir de fırınlardan alınıp yerlere serilen gazetelerin üzerine koyularak satılan pideler vardır, lütfen bunlara itibar etmeyiniz, hatta fiyatı yarıya inmiş bile olsa. Caddenin bütün tozu toprağı olduğu gibi bu pidelerin üzerine iniyor ve insanlarımızda hastalığa davetiye çıkaran bu pideleri alıyorlar ve tüketiyorlar. Zabıtanın bu konu ile ilgili bir denetimi de yok. Hani demişler ya “saldım çayıra Mevlam kayır…” Alan memnun, satan memnun! Ancak konu insan sağlığı ile doğrudan ilgili. Üzerine gidip denetimler sıklaştırılmalı ve bu tür satışlara izin verilmemeli.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum