phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

ALINAN BERABERLİK NORMALDİR

             BAL ligi 7 grup lideri ve ilimizin temsilcisi Afjet Afyonspor deplasmanda karşılaştığı Konyaaltıspor ile gollü bir mücadele sonrasında berabere kaldı. Bu beraberliği önce bir Afyonspor sevdalısı, sonrasında ise bir spor yazarı olarak önemsiyorum. Nedenine gelince; haftalar öncesi şampiyonluğu garantileyen takımlarda bir gevşeme, bir motivasyon düşüklüğü yaşanır. Şu anda Afjet Afyonspor'un da yaşadığı ortam da budur. Tüm gevşeme ve mental yorgunluğa rağmen takımımızın deplasmanda attığı dört gol bana göre başarıdır, ancak yediği aynı miktardaki gol sayısı ise düşündürücüdür. Biz köşe yazarlarının yazmalarına, çizmelerine gerek yok,zaten teknik kadro gereken tedbirleri ivedilikle alacaktır diye düşünüyorum.

 

                SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM

                 yeni yapılan spor kompleksine verilmesi düşünülen isim konusunda ironik yaklaşımlar oluşmaya başlamıştır.Afyon'umuza büyük mücadeleler sonucunda kazandırdığınız bu muhteşem tesislere de vereceğiniz ismi saptayıp son noktayı koyunuz.Aksi halde verilecek ismin gecikmesi ironik yaklaşımlara neden olmakta ve kamuoyunda üzüntü ile karşılanmaktadır.Bizlerin isim konusundaki yaklaşımlarımızı bilmektesiniz,ancak vereceğiniz isim konusundaki karar sizin tasarrufunuz olacağından dolayı söyleyecek bir şeyimiz olmayacaktır.Ancak verilecek isim konusundaki kararınızı verirken bizlerinde talep ve dileklerimizi lütfen göz önüne alıp değerlendiriniz.Sizde takdir edersiniz ki verilecek isim konusunda o kadar çok değerimiz,tarihi ve milli günlerimiz var ki...!

 

 

                    BU DUYARSIZLIĞI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL....!

                     Daha önce de köşemde belirttiğim gibi “Afyon'da Futbol Bizim Dünyamız " isimli bir kitap yazmakla meşgulüm. Kitabı yazarken sadece Afyon merkez olarak düşünmedim. Kitap Afyon merkez, ilce ve kasabaların futbol aktivitelerinin tamamını kapsasın istedim. Eseri bu şekilde hazırlayabilirsem hem gelecek nesillere futbol adına tarihi bir kaynak bırakacağımı, bir de arkadan gelen yeni nesil futbolcularımıza teşvik olur diye düşündüm. Ne yazıktır ki arzuladığım ilgi ve yardımı birkaç kişi dışında göremedim. Sağ olsunlar Vali Yardımcımız Sayın Erkan Günay tüm ilçe kaymakamlıklarına, oralardan netice alınamayınca bu sefer ilçelerin Belediye Başkanlıklarına yazı çıkartıp bana "yasal çerçeveler" içerisinde yardımda bulunulmasını istediler. Ne yazıktır ki Dinar Belediye'si dışında hiçbir yerden yardım alamadım. Dinar Belediyesi Kültür Servisi yeterli kaynak kitaplar gönderdikten sonra başka taleplerim olursa ellerinden gelen her türlü katkıyı verebileceklerini ifade ettiler. Yine Dinar Belediyesi tarafından bana gönderilen " Dinar'da spor'un 85 yılı " isimli eserin yazarı Sayın Ayhan Kalkan ile de görüşme fırsatı buldum, Sayın Kalkan'da aynı şekilde eserinden alıntılar yapabileceğimi, yetmezse talebim halinde her türlü katkıyı sağlayabileceklerini ifade ettiler. Hem Dinar Belediyesi Kültür Servisi yetkililerine, hem de Sayın Ayhan Kalkan abimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

KİTABIMI EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIM

                         Değerli okurlarımız ;

                          Yeterli desteği alamadım diye ne pes etmeye, ne de başladığım işi yarım bırakmaya niyetim yok. Tam tersine konuya daha çok sarıldım. Kişisel çabalarım ve arkadaşım spor yazarı Mehmet Dönerkaya'nın da destekleri ile bu eseri en kısa sürede tamamlayacağım. Şurasını da çok iyi biliyorum bu kitap bittiğinde bize destek vermeyenler, tarihi nitelik taşıyacak bu kaynak eserde yer alamadıkları için üzüleceklerdir. Bu sözüm sadece futbol takımları için değil, Afyon’a hizmet vermiş, defalarca kendilerini aradığım,ayaklarına kadar giderek resim ve bilgi isteyip netice alamadığım değerli eski futbolcu kardeşlerim içinde geçerlidir.Şatlar ne olursa olsun sevdalısı olduğum memleketim Afyon'a bu eseri kazandıracağım. Kazandıralım ki arkadan gelen yeni nesil bir zamanlar Afyon futboluna hizmet veren abilerini tanısınlar. Afyon'un futbol tarihinden kimler gelmiş, kimler geçmiş.........?

YORUMLAR

  • 0 Yorum