phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

Afyonspor-Eğirdirspor

Pazar günü Afjet Afyonspor-Eğirdirspor maçı oynandı. Zor da olsa Afyonspor müsabakayı 2-0 kazanarak hem liderlik koltuğuna oturdu hem de güçlü bir rakibi daha yarışta ekarte etti. Bu maçı öncesi ve sonrası ile ele alacağım.

Havanın güzel olması ve Afyonspor’un ilk defa kendi sahasında oynayacak olması maça ilgiyi artırdı. Maç öncesi stat bahçesi vefakâr Afyonspor taraftarları ile dolu idi. Tüm taraftarlarla galibiyet beklentisi ve lider olma arzusu üst düzeyde idi. Ancak taraftarın stat içine alınması bir zulümdü. Kapalı tribünün sağ tarafından içeri alınan taraftarlar isteklerine göre tribün seçtiler. Çünkü kapalı tribün kapısından içeri alınan taraftarların bir kısmı açılan ara kapıdan açık tribüne geçtiler. İçeri giriş için (hem kapalı hem de açık tribün) tek kapı kullanılması ve taraftarların adeta terbiye ediliyor biçiminde tek sıra ile içeri alınması bir aymazlık ve taraftara bir eziyetti. Hem taraftarların sabırlı ve iyi niyetli olması hem de Polis’in davranışının, yaklaşımının güzel olması bazı problemlerin çıkmamasına neden oldu…

İçeri giren taraftarlar kapalı tribünlerin toz toprak içinde olması ile şok oldular. Çünkü oturma grupları toz toprak ve pislik içindeydi. Böyle olunca taraftarlar koltukların oturma yerlerine ayaklarını koyup dayanma yerine oturarak (daha doğrusu dengesinin sağlayıp oturmaya çalışarak) müsabakayı seyrettiler. Açık tribün kapalı tribüne göre daha temizdi. Ben Afyonspor taraftarının maça giriş biçimi ile kapalı tribündeki oturma şeklini hak etmediklerini düşünüyorum. Bu maçın oynanacağı tarih haftalar öncesinden belli… Taraftarların müsabakaya ilgisinin fazla olacağı aşikârdı. Anlamakta zorlanıyorum; Stadın taraftarlar için tertemiz hazırlaması, rahatça içeri girebilmeleri, oturarak insan gibi müsabakayı izlettirilmesi çok mu zordu…?

Aklıma zamanın bir Milli Eğitim Bakanı’nın “Okullar olmasa Milli Eğitimi çok güzel yönetirdim” lafı geldi. ŞU taraftarlar olmasa statlarla uğraşılmaz her şey kendiliğinden yürür giderdi. Gerçi Sayın İl Müdürü yeni atandı, devam eden “hayırlı olsun ziyaretleri” nedeniyle stat ile ilende olmadan yeteri kadar ilgilenemedi sanırım…!

Umuyorum bundan sonraki maçlarda bizi utandırırlar. Çünkü Afyonspor taraftarı özeldir.

Yine aklıma gelen bir konuyu belirtmeden geçemeyeceğim; bildiğiniz gibi Afyon’umuza ülkemizin en güzel statlarından biri yapıldı. Stat sezon başı Rize Pazarspor’dan, Keçiörengücü’ne, Marsilya Olimpiyakos ve F. Bahçeden Arap takımlarına kadar kullanıma verildi. Neden Afyonspor’a verilmiyor, bu konuda bir açıklama yapılır diye düşünüyorum. Afyonspor taraftarı böylesine modern ve lüks bir stadı varken, eski statta itilip kakılması, çok rahatsız ve ilkel biçimde maç seyretmesi doğru mu? Bana göre vefakar Afyonspor taraftarı bunları hak etmiyor…!

Stat bahçesindeki köftecilerin, ciğercilerin o toz toprak içinde satış yapmalarının yorumunu ilgililere bırakıyorum. Binlerce taraftarın araçları ve yürümeleri nedeni ile kalkan toz toprak içinde gıda maddelerinin satılması ne derece doğrudur…?

Gelelim müsabakaya…!

Günler öncesinden bu müsabaka ile ilgili bilgisel çalışmalarım oldu. Bu müsabakanın üst düzey bir kalitede geçeceğini umuyordum, yanıldım. Çünkü 90 dakika boyunca taraftarı mest edecek ve ayağa kaldıracak bir oyun oynanmadı.

Her iki takımda müsabakaya temkinli başladı. Özellikle ilk yarı orta sahsa mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da öncelikle “atamıyorsan yeme” prensibi ile defansa önem verdiler. Böyle olunca da yavan ve zevksiz bir ilk yarı seyrettik.

İkinci yarı daha atak ve golü düşünen bir Afyonspor seyrettik. Bunda Eğirdirspor’un en azından 1 puan hesabı ile oyunu kendi sahasında kabul etmesi de etkili oldu. Bu da Eğirdirspor’ua pahalıya mal oldu. Hiç beklemedikleri bir anda biri penaltıdan olmak üzere yedikleri 2 golle müsabakadan yenik ayrıldılar.

Aslında Eğirdirspor güçlü bir takım. Tecrübeli ve maça ağırlığını koyabilecek futbolcuları da var. Devam eden süreçte çok takımın canını yakacaklardır, bundan eminim. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Şampiyonluk beklediğimiz takımımız Afyonspor’a gelince; bloklar arasında kopukluk ver, ayağa pasta zorlanıyorlar. Teknik adamların talimatından mıdır bilemiyorum; müsabaka boyunca topu yere indirmekte zorlandılar. Havadan oynamakta ısrar ettiler, böyle olunca bütün hava toplarını Eğirdirspor defansı kolayca önledi.

Özellikle Afyonspor’un 5 numaralı futbolcusu Afyonspor’un tüm akınlarını tek başına kesti diyebilirim. Ancak mevcut kadrodaki futbolcuların çok iyi niyetli olduğunu, Afyonspor’un şampiyonluğu için büyük bir gayret içinde bulunduklarını söyleyebiliriz.

Maçın hakemi müsabakayı yönetirken zorlandı. Kaç sarı kart çıkardığını sayamadım. Maç içinde disiplini sağlarken zorlandı ve lüzumsuz kartlar çıkardı.

12’nci adamımız taraftarlarımız her zaman olduğu gibi fedakar ve centilmendi. Kimseyi incitmeden Afyonspor’umuzu desteklediler.

Özetlemek gerekirse;

Bundan sonraki içerdeki maçlarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün daha iyi bir organizasyon içinde olmasını, Afyonspor’un yolunun çok engebeli olduğunu ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor, gazetemiz adına Afyonspor’a b.aşarılar diliyorum. Ayrıca Eğirdirspor’u da futbolu çirkinleştirmeden ve centilmence oynadıkları için kutluyorum.

 

YENİ STAT

 

Bu arada yeni stat ile ilgili bir araştırma yaptım. Hiç hoş bilgiler edinmedim.

Yeni stadın zemini bakım hataları nedeniyle sorunlu. Stadın yapılışından kesin kabulüne kadar zemin çalışmalarını yürüten Hataylı firma işi bıraktıktan sonra profesyonelce olan bakım ortadan kalkmış. Sulamada, ilaçlamada sıkıntılar baş göstermiş. Şu anda stadın zeminine İrem Peyzaj diye bir firma bakıyor. Firma sahibi kardeşimizin esas işi “çiçekçilik”…! Ancak çok büyük bir özveri ile stadın zemini ayakta tutmaya çalışıyor. İnşallah her şey yolunda gider zemin bozulmaz…! Belli mi olur bakarsınız Afyonspor’un  bir maçı burada oynatılır… Bizler de tertemiz koltuklar üzerinde insanca, medeni bir şekilde maç seyrederiz. Sahayı hep misafir takımlar kullanacak değil ya… Bir gün de Afyonspor’averilir…!

YORUMLAR

  • 0 Yorum