phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFYONKARAHİSARDA İLK..

                AFYONKARAHİSARDA  İLK..

 

İnanın ben yazmaktan usandım onlar haber yapmaktan utandım.. Artık moda oldu ufak bir operasyon bile hangi Sağlık Kuruluşumuzda yapılırsa yapısın “Afyon’da ilk” başlığı ile haber yapılıyor. Okuyanlar ise gerçekten  yayınlanan vakaların şehrimizde ilk kez yapıldığını zannediyorlar

Değerli okurlarımız.. Geçtiğimiz aylarda “Onlara Haksızlık Ediyorsunuz” başlıklı bir yazımda basına yansıyan birçok operasyonun Afyon’da en az yirmi yıldır yapıldığını oysa şu anda  yaptığı her vakayı “Afyon’da ilk defa diye” yayınlayan hekimlerimizin geçmişte yapılanlardan haberlerinin olmadığını vurgulamış, çoğu hakkın rahmetine kavuşmuş birçok uzman doktorumuza da haksızlık edildiğini yazmıştım.. Ancak değişen bir şey yok..

ESKİ DOKTORLAR HİÇ Mİ BİR ŞEY YAPMADI?

Mübarekler (bazı hekimlerimiz için yazıyorum) tırnak çekseler, basına “Afyon’da ilk” diye servis ediyorlar. Sanki yıllar var ki Afyon’da çalışan doktorlar hiçbir şey yapmamışlar, konu mankeni olarak görev yapmışlar.. Buradan yine sesleniyorum: Lütfen biraz vicdanlı olun, yıllarca malzeme, alet edevat yokluğu içinde görev ifa eden doktorlarımızı “hiç bir şey yapmamışlar” gibi gösterme gayretinden vazgeçin.

Rahmetlilerin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Gerçekten bazı vakaların Afyon’da ilk olduğunu ben de defalarca köşemde yazdım. Ancak geçmişte rutin yapılan operasyonları kim yazıp servis ediyorsa “ilk defa” deyimini kullanırken çok iyi bir araştırma yapmasını öneriyorum. Ayrıca bu tür haberlerin servis edilmeden önce ilgili kurumda çok iyi filtre edilmesinde fayda var. Ne demek yapılan her vakaya Afyon’da ilk defa demek? Yine söylüyorum; geçmişte yokluk içersinde sizin ‘ilk defa dediğiniz’ vak’aları peynir ekmek gibi yapanlara haksızlık etmeyin ve onların kemiklerini sızlatmayın.

BU AMELİYAT DÜNYADA YANKI UYANDIRMIŞTI

Altta resmini gördüğünüz vak’a ta 1987 yılında Op. Dr. Selim Özenç tarafından yokluklar içersinde yapılmıştı ve Afyon’da değil  belki de dünyada tekti ve dünyaca ünlü Amerikan dergisi Tıme’a kapak olmuştu. Yaptıkları operasyonları “Afyon’da ilk defa” diye açıklayan doktorlaradır sözüm: Demek ki yıllar öncesinde de Afyon’da “Ufak Tefek” vakalar yapılıyormuş. Üstelik bugünkü modern malzemelerin olmadığı ve hatta bursa ipeğinin dikiş malzemesi olarak kullanıldığı yıllarda.

 

BURAYA RESİM GİRECEK (BU YAZI SİLİNECEK)

 

 

ESKİ DOKTORLARA HAKSIZLIK YAPMAYIN

Aklıma gelmişken onu da söyleyeyim: Afyon Devlet Hastanesinde 80’li yıllarda Op. Dr. Sait Atalay, ‘Pantolon greft’ (vücudun bir bölgesinden, deri eksikliği olan bir başka bölgeye deri nakli) koyuyordu ama ne Selim Özenç ne de Sait Atalay yaptıkları onca vakayı basına taşıyıp “Afyon’da ilk” demediler.

Ben bu olaya iki yönden bakıyorum ; ilki bugün Afyon’da daha önce yapılan birçok vakayı ilk defa yapılıyor diye basına taşıyıp bundan yirmi yıl önce bu tür vakaları yapanlara haksızlık edildiğini düşünüyorum. İkincisi de Afyon insanı yanlış bilgilendiriliyor. .

KALDIRIMLARDA SATILAN GIDALARA KİM BAKIYOR?

Daha önce defalarca yazdım, diğer gazetelerde de arkadaşlarımız yazdı, kaldırımlarda yer işgal edilerek satılan gıda maddeleri  için kim mücadele verecek. Dükkanların önünde üzeri açık olarak satılan kuru gıda, sözde bitkisel tedavi için profesörler tarafından Afyon halkına tavsiye edilen otlar, çöpler.. Bu işleri kim takip eder, sorumluları kimdir, bilmiyorum. Allah’ınızı severseniz şöyle bir Uzun Çarşı ve Tuz Pazarını dolaşın. (Hem gezmiş olursunuz bir değişiklik olur ) Bazı dükkanların önünde hatta yerlerde ve ağzı açık çuvallarda satılan gıda maddelerini bir görün.. Gelen geçen araçların kaldırdığı toz toprak satılan bu gıda maddelerinin üzerine yağıyor. Ve insanlarımız bunları alıp tüketiyor. Bunların vebali ve sorumluluğu kime aittir dersiniz?

Kalın sağlıcakla.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum