phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFYON’UN ETRAFI BARAJ,GÖL ve GÖLETLERLE DOLU AMA..?

Değerli okurlarımız;

Geçtiğimiz yaz Eğirdir Gölü ile ilgili bir yazı yazmış, Pazar günleri Afyonlu hemşerilerimizin hafta sonu tatilini geçirmek için bu şirin ilçeye akın ettiklerini vurgulamıştım. Orada gördüğüm 03 plakalı araçlar bana Afyon insanının hafta sonlarını geçirmek için bir arayış içinde olduğunu ve tercihlerini de Eğirdir’den yana kullandıklarını ifade etmiştim. Afyon ve civar kentlerden Eğirdir’e gidenler bu ilçenin ekonomisine gerçektende büyük oranda destek vermiş oluyorlar.

Afyon’umuzun etrafı baraj, göl ve göletlerle dolu. Ancak hiç birisinin etrafında bir bardak çay içecek oturulur mekan bulamazsınız. Sıralamada kaçıncı sıradadır bilmiyorum ama bugün ülkemizin en büyük göllerinden birisi olan Eber gölü kenarlarında da yemek yiyecek, çay kahve içecek bir mekan yoktur. İnsanlar bu gölün varlığını sadece saz kesmek, balık tutmak olarak algılamaktadırlar. İstense bu gölün kenarında insanlarımızın hafta sonu tatillerini geçirecek mekanlar oluşturulamaz mı.. İllaki insanlarımız Eğirdir’e mi gitmeli.?

 

GEBECELER BARAJI’NIN ETRAFI YEŞİLENDİRİLMELİ

Merkezde ise böylesi bir tatil alanı yaratmak için gerek merkeze yakınlığı, gerekse ulaşım kolaylığı ile Gebeceler beldemiz ideal bir yer. Baraj gölünün büyüklüğü ve çevresinin yeşillendirilmeye müsait oluşu bu beldemizi bu konuda cazip kılıyor diyebilirim. Aslında Gebeceler Belediyesi bu işi yıllar önce yapmalı, burada bir piknik alanı oluşturmalıydı. Bürokratik işlemlerini varsa engellerini bilmiyorum ama Afyon Valiliğinin de bu konuda destekleri olurdu sanıyorum. Ama yine de geç kalınmış sayılmaz, Gebeceler gölü etrafında yeşil alanlar ve piknik alanları oluşturabilinir. Böyle bir girişimin Gebeceler kasabamıza ekonomik katkı bazında da büyük desteği olacağı kanısındayım. Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok, Sn Belediye Başkanı Çoban’ın yarattığı Akarçay gerçeği ortada. Bir zamanların Kokarçay’ı bugün insanların en fazla rağbet ettiği dinlenme alanı oldu. Demek ki isteniyorsa yapılabiliyor. Gelin şu Gebeceler beldemizdeki o güzel gölün çevresini yeşillendirip insanlarımızın kullanımına verelim. Böylesi bir yatırım Gebeceler beldemizi ihya ederken insanlarımız için dinlenme alanları yaratılmış olacaktır. Yapmak çok mu zor..?

               

                SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM;

Afyon’umuza hizmet aşkıyla gece gündüz çalıştığınızı biliyorum. Seçimlerde size oy vermediğim halde sizi seviyorum. Çalışmalarınızla bendeki peşin hükümlü kanaatimi değiştirdiniz. Özellikle sizden hiç umulmayan bir şekilde Afyon’umuzu bir spor kenti haline getirmeniz her türlü övgüye layıktır. Afyon futbolunun duayeni abim, yakın arkadaşım ve dostum Agah Bıyıkoğlu’nun zaman zaman dillendirdiği ve TÜFAD Genel Başkanı Sn. İsmail Dilber’e dayandırdığı bir sözü vardır: “Övülmeye layık olanlar övülmelidir, bu bir yağcılık ve yalakalık değildir!” Doğrudur da, övülmeye layık hizmetleriniz çoğunlukta. Nil Termalde verdiğiniz yemekte yaptığım konuşmada yağcılık ve yalakalık benim mizacım değil, yapılan güzel şeyleri takdir, olumsuzlukları da tenkit ederim demiştim.

 

ANCAK GARİP GELEN UYGULAMALAR DA YOK DEĞİL

Sayın Başkanım;

Yaptığınız ve verdiğiniz bunca güzel hizmetler yanında bana garip gelen uygulamalarınız da var. Şimdi yazacağım ve serzenişte bulunacağım konuda bir açıklama yaparsanız memnun olacağım. Yine bu konuda merakı olanlarda aydınlatılmış olacak. Şöyle ki: Ben bu konuda en az beş defa yazdım hiçbir cevap alamadım. Bu yıkılan Sigorta Hastanesinin önünde yaya kaldırım üzerindeki kokoreççi dükkanı neyin nesi..? Türkiye’de ve dünyada bir eşi ve benzeri daha var mı..? İnsanların o alandan geçebilmek için oto yola indiklerini ve öyle geçtiklerini biliyor musunuz..? Yine bu iş yerinin önüne gece saat 2’ten sonra ayyaşların arabalarının teyplerini sonuna kadar açıp alış veriş yaptıklarını biliyor musunuz..? Yine bu iş yerinin önüne gelişigüzel araba park etmelerden, araç yıkamalardan, bu iş yerinin sabaha karşı kapatılırken o kepenklerin çıkardığı canhıraş sesten haberiniz var mı..? Kaldırım üzerindeki bu iş yerinin sizi incitecek ve benim asla tasvip etmediğim dedikodulara sebep olduğunu biliyor musunuz..? Lütfen bu konuda bir açıklamada bulunun ve insanları rahatlatın. Bekliyoruz Sn. Başkanım…

 

                KABUKLU KURU YEMİŞ..!

Geçenlerde iki arkadaşım gelip beni evden aldılar ve “Abi Akarçay kenarında bir akşam çayı içelim ve biraz da sohbet ederiz” dediler. Davete icabet ettik ve Akarçay kenarındaki bir kafede oturduk. Gerek mekanın güzelliği, gerekse personelin verdiği hizmet mükemmeldi. Tabi bu arada Akarçay ve oradaki tesisleri Afyon’umuza kazandırıp insanlarımızın kullanımına sunan Sn. Belediye Başkanımız Çoban’a da teşekkür etmek gerek.

Her şey güzel ve mükemmel.. Ancak böylesi güzel tesisleri batıran, berbat eden bir durum var: Kuru yemiş kabukları. Geçenlerde yazdığım bir yazıda sabahları otobüs duraklarında sağa sola atılmış bira şişe ve kutularından bahsetmiş “zıkkım içsinler” demiştim. Şimdi de kuru yemiş yiyip kabuklarını yerlere atarak ortalığı berbat edenlere bir çift sözüm var: B.. yiyin inşallah. Siz evinizde de yediğiniz kuru yemiş kabuklarını da yere mi atıyorsunuz..?

 

                KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KALKACAK MI..?

Küçük Sanayi Sitesinin yerinden başka yere nakledilme meselesi yıllardır neredeyse yılan hikayesine döndü.. Son dönemlerde yapılan açıklamalarda Küçük Sanayi Sitesinin Konya yolu üzerinde bir bölgeye nakledileceği dillendirildi. Ancak şu ana kadar da ortada somut bir gelişme yok. Küçük Sanayi Esnafı huzursuz. Gerçekten yakın zamanda sanayi çarşısı bulunduğu yerden kalkacak mı..? Kalkacaksa muhtemelen ne zaman kalkacak..? Yetkililerin bu konuda yapacakları açıklamalar hem sanayi esnafını, hem de kamuoyunu aydınlatıp rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum