phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

AFYON RALLİSİ ve MAGANDALAR

                AFYON  RALLİSİ ve  MAGANDALAR

 

 

Sanıyorum birkaç yıl önceydi ve yine ben ‘03 Ralli’ başlığı ile benzer bir konuyu köşeme taşımıştım. Taşımıştım diyorum zira o gün yazdıklarımla bugün yaşadıklarımızın arasında hemen hemen bir fark yok. O dönemde yazdığım yazı sonrası Emniyetimiz bayağı ciddi tedbirler almış ve oldukça da caydırıcı olmuştu. Tedbirler biraz gevşetilince yine eskiye dönüş oldu diyebilirim.  “Tedbirler biraz gevşetilince” diye bir cümle kurdum. Amacım bir kurumu veya birilerini eleştirmek değildir. Tam tersine  işi başından aşkın olan Emniyet mensupları birde bu pisliklerle uğraşmaktadır. Konu nedir?

MAGANDALAR ARABALARINI CADDEDE TEST EDİYORLAR

Değerli Kurtuluş okurları hepinizin de bildiği gibi Karayolları kavşağından Park Afyon’a kadar olan güzergah trafik yönünden Afyon’umuzun en önemli yoludur. Gerek Afyon’a Konya yönünden gelen araçlar,gerekse şehir içi araçlar bu yolda trafik işleyişinin ne denli kalabalık olduğunu göstermektedir. Ne hikmettir bilinmez yaz aylarının gelişi ile birlikte baba parasıyla dolaşanlar altlarındaki son model lüks araçlarla akşamları bu yolda sürat denemesi yapmaktadırlar. Hele geceleri saat 23. 00 ten sonra İnönü bulvarı zannedersiniz ki ralli yapılan parkur! Magandalar altlarındaki araçları bu caddede test ediyorlar. Bu tarz insanlara “maganda” kelimesini yakıştırmayı bile çok yanlış buluyorum.

GECE 23.30’DAN SONRA İNÖNÜ BULVARINDALAR

Babaları ceplerine harçlık koymasa 5 kuruşluk çekirdek almaya gücü yetmeyecek bu pislikler koskoca caddeyi yarış pisti olarak kullanıyorlar. Bu tür insanların babaları da aynı kafadan oldukları için evlatlarının yaptıkları ile öğünerek “Benim oğlan arabayı dans ettiriyor” demektedirler. Eğer çocukları bir kazaya karışmış ölü ( Allah göstermesin ) veya yaralı ise dizlerine vurarak ağıt yakmaktadırlar. İşte o zaman babaların çocuklarına gerekli eğitimi verme mecburiyetleri vardır. Ergenlik çağında olan bu sürücüler olası bir kazada hem hiçbir suçu olmayan insanlara zarar verdikleri gibi kendi hayatlarını da riske atmaktadırlar. Emniyetin 24 saat sizin gibilerin başını bekleme gibi mecburiyetleri de yok. Ne kendinizin ne de insanlarımızın hayatına kastetmeyin.

Değerli Emniyet mensubu kardeşlerimiz; bahsettiğim bu maganda grubu saat 23.30’dan sonra İnönü Bulvarında araçları ile yarışıyorlar. Bilginiz olsun istedim..

GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM..

Bu ay spor camiasına pek hayırlı gelmedi değerli okuyucularımız. Geçtiğimiz hafta Afyon futboluna unutulmaz hizmetleri bulunan üstat İsmail Bursalıoğlu annesini, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Arif Yavaş kardeşimiz ise eşini kaybetti. Spor camiasını üzüntüye sevk eden bu ölüm olaylarının acısı geçmeden eski futbolcu ve hakemlerimizden, Türkeli Gazetesi Spor yazarı değerli kardeşim Mehmet Dönerkaya Tıp’ta ‘aort anevrizması’ denilen bir rahatsızlık nedeniyle Ankara’da çok büyük bir ameliyat geçirdi. Şu anda Dönerkaya kardeşimizin sağlık durumu iyi. Allah onu eşine, çocuklarına ve biz dostları olan spor camiasına bağışladı.

İsmail Bursalıoğlu ve Arif Yavaş kardeşimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Kaybettiklerimizin mekanları cennet olsun rabbim onlara sağlıklı uzun bir ömür versin. Geçirdiği büyük ameliyatla bizleri endişelendiren ancak sağlığı süratle düzelen kardeşimiz futbol adamı ve spor yazarı Mehmet Dönerkaya’ya da geçmiş olsun diyorum.

Allah bir daha böyle rahatsızlıklar vermesin Mehmet kardeşim…

TEFECİ GÖZALTINDA

İhsaniye’de tefecilik yaptığına dair bu köşede yer verdiğim şahıs, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tefecinin kasasında yüklü miktarda nakit ve çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Tefeci, çıkarıldığı mahkemece kefaletle serbest bırakıldı. Gelişmeleri izlemeyi sürdüreceğiz.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum