phishing
Orhan DURAK

Orhan DURAK

DURAKTAKİ ADAM

2. LİG’DE GRUPLAR BELLİ OLDU

                2. LİG’DE GRUPLAR BELLİ OLDU

 

Günlerdir Afyonlu futbolseverlerin merakla beklediği gruplar belirlendi ve temsilcimiz Afjet Afyonspor kırmızı grupta yer aldı. Şahsen ben çok daha farklı bir grup bekliyordum. Düşündüğüm gibi olmadı. Gruptaki takımları incelediğimizde temsilcimizi şampiyonlukta iddialı ve şanslı görüyorum. Net bir şekilde ifade etmem gerekirse, gruptaki takımlar dişimize göre.. Eğer kadroyu iyi takviye eder ve liglere çok iyi hazırlanırsak gruptan bir üst lige terfi ederek çıkacağımıza inanıyorum. Sözün özü hatasız bir hazırlık gerek. Şehir olarak kenetlenirsek hayallerimizi gerçekleştiririz diye düşünüyorum.

BENİ  HİÇ  HEYECANLANDIRMADI  !

Son günlerde yerel basınımızda ‘Hasan Kabze ve Gökhan Ünal Afyonspor’a transfer oluyorlar’ diye haberler çıktı. Haberlere istinaden de taraftarlarda belirgin bir bekleyiş gözlemledim. Afjet Afyonspor yönetimince bu haberler yalanlandı ve “Gündemimizde bu futbolcular yer almıyor” denildi. Haberler beni hiç heyecanlandırmadı. Adı geçen bu iki futbolcu bir döneme damgasını vurmuş yıldızlardır ve önemli kulüplerde top koşturmuşlardır. Ancak bu futbolcuların bana göre misyonları sona ermiştir. Yaşları nedeniyle fiziksel yetersizliklerinin olması bana göre normaldir ve Afjet Afyonspor’a da verebilecekleri bir şeyin olduğunu da sanmıyorum. Günümüz futbolu tamamen fizik gücüne dayalı ve aralıksız 90 dakika mücadeleyi gerektirmektedir. Adı geçen futbolcuların beklenen performansı gösterebileceklerini sanmıyorum. Bunların yerine genç ve mücadeleci gelecek vaat edecek futbolcular transfer edilmeli diye düşünüyorum..

SOYUNMA ODALARI ÇOK UZAKTA!

Türkiye liglerindeki takımlar 2017/ 2018 sezonu için hazırlık çalışmalarına başladılar. Bu anlamda da Afyon’da hazırlık dönemi geçirecek takımlar ilimize gelecekler. Ancak samimi olarak ifade etmek gerekirse gelen takım sayısı beklentilerin çok çok altında. Ayrıca gelen takımların içersinde Süper Lig takımları yok.. Gelenlerin hemen hemen tamamı sıradan takımlar. Bizden daha az imkanlara sahip bazı merkezlerde katılım daha çok oluyor.. Bolu gibi..

Afyonspor bile hazırlık döneminde her yıl oraya gidiyor. Bunun nedenlerinden birisi ve çok önemlisi Afyon’da kros imkanının olmayışı.. Bilindiği gibi bu imkan Bolu’da fazlası ile var ve tesislerin çoğu ormanlık alanda. İkinci ve diğer bir konu ise yeni stattaki yan sahalar ve sahalara çok uzak olan soyunma odaları.. Geçen yıl Afyon’u tercih ederek gelen ve çalışmalarını şehrimizde yapan bir takımın hocası arkadaşımdı.. Sohbet esnasında “Bundan sonra Afyon en son düşüneceğimiz şehirdir” dedi.. Nedeni ise soyunma odalarının antrenman sahalarına çok uzak oluşuymuş.. Futbolcularım antrenmanın bitiminde doğrudan soyunma odasına gitseler de terleri soğuyor ve hasta oluyorlar diyor hocam. Haksızda değil hani.. Bu şikayeti Afyon amatör lig takımlarının yöneticileri de dillendiriyorlar. Onlar da sahaların yanlarında birer soyunma odası ile tribün istiyorlar. İlgililere duyurulur..

TRANSFER ANILARI

Ben bildim bileli futbol ile ilgili transfer dönemi temmuz ayıdır. Bu yıllardır böyle devam edegelir. Temmuz ayı geldiğinde liglerde takımı bulunan illerin taraftarlarını tatlı bir heyecan sarar “acaba bizim takım kimleri transfer edecek” diye.. Alınan her futbolcu taraftarlar arasında en ince yerine kadar analiz edilir. Hani büyüklerimiz “yeni testi suyu soğuk tutar” demişler ya! Taraftarın da yeni alınan futbolculardan beklentisi çok fazladır. Konu madem transferden açıldı geçmişte yaşanan bir transfer olayını sizlere aktarmak istiyorum. Biliyorum okuyunca güleceksiniz..

DEP MEHMET!

1967/1968 Futbol sezonu transfer dönemi.. Afyonspor kurulmuş tüm şehir heyecan içinde transferleri bekliyor. Allah var yönetim de iyi futbolcular transfer etti.. Metin Türel, Güngör Tetik (Arap Güngör), Zekai Selli, Burhan Geçer (altın kafa), Nazım, Cengiz ve diğerleri.. Kadro gerçekten süperdir. Ancak hoca takımın birkaç futbolcu ile takviyesini istemektedir. Bu nedenle yönetimde olan merhum Yusuf Özer birkaç arkadaşı ile birlikte İzmir’e futbolcu transferine gider. Oradaki arkadaşları ve dostları rahmetli Yusuf Özer’e bu konuda yardımcı olmaktadırlar. Kendisine Göztepe’den bir futbolcu önerirler. Adamı öyle anlatırlar ki  dinlerken Yusuf abinin ağzı açık kalır. Futbolcuyu getirirler, Yusuf abi onu görünce hiç tereddütsüz bu futbolcuyu ufak bir pazarlık sonucu Afyonspor’a transfer eder. Mehmet boylu poslu görünümü itibariyle yöneticilerde olumlu bir etki bırakır..  Rahmetli Yusuf abi beraberinde Mehmet ile Afyon'a döner ve Mehmet takıma katılır.. Süratle lisansı çıkartılır. O hafta Afyonspor-Bandırma maçı vardır. Hoca Mehmet’i ikinci yarı oyuna alır. Tüm taraftar merakla Mehmet’i beklemektedirler.. Mehmet oyuna girer girmez yüzde 100’lük iki  gol pozisyonunu kaçırır. Yusuf abi de şeref tribününde merakla maçı ve de Mehmet’i seyretmektedir. Gözü Mehmet’in üzerindedir, iki tane gollük pozisyonda golü atamamıştır. Tam bu sırada bir gol pozisyonu daha olur ve Mehmet kaleci ile karşı karşıya kalır. İşte o anda şeref tribününde oturmakta olan Yusuf abi avazı çıktığı kadar bağırmaya başlar:

“Dep len Memet dep  dep!!!”

Ancak Mehmet golü gene kaçırır ve atamaz. Rahmetli Yusıf abi adeta  çıldırır. Bu bağırmadan sonra Mehmet’in adı ‘Dep Mehmet’ kalır.

 

 

 

                                                  

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum