phishing

Yaşar’ın Erdoğan ziyaretine CHP MYK üyelerinden tepki

Yenimahalle Belediye Başkanı, Sandıklılı Fethi Yaşar’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesinin CHP MYK üyelerinin tepkisine neden olduğu ileri sürüldü. Yaşar, eleştirilere, partiden izin aldığını söyleyerek yanıt verdi

Yaşar’ın Erdoğan ziyaretine CHP MYK üyelerinden tepki

Yenimahalle Belediye Başkanı, Sandıklılı Fethi Yaşar’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesinin CHP MYK üyelerinin tepkisine neden olduğu ileri sürüldü. Yaşar, eleştirilere, partiden izin aldığını söyleyerek yanıt verdi

Yaşar’ın Erdoğan ziyaretine CHP MYK üyelerinden tepki
18 Haziran 2016 - 14:30 - Güncelleme: 19 Haziran 2016 - 17:51

 

 

 

 

 

 

Ankara Yenimahalle’nin CHP’li Belediye Başkanı, Sandıklılı Fethi Yaşar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesi bir dizi tepkiye neden oldu. Sözcü gazetesi, CHP MYK üyelerinin Yaşar'ın saraya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan projeleri için destek istemesine tepki gösterdiklerine yer veren bir habere imza attı.

 

YAŞAR: GÜZEL OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU

Yaşar, Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi, İhlas Haber Ajanı’na şöyle anlatmıştı: 

 “Güzel olumlu bir görüşme oldu. Önemli olan biz buraya Yenimahalle’nim sorunlarını çözmeye geldik. Siyaset bizim için ikinci perde” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Yaşar ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulundu. Yenimahalle’nin sorunlarına ilişkin bir ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi ve iç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Yenimahalle’nin bazı sorunları vardı. Biliyorsunuz ki artık Cumhurbaşkanlığı yeni makamı Yenimahalle’de desteklerini istedim kendisiyle olumlu bir görüşme gerçekleşti. Kendisine Tepekule ile ilgili düşüncelerimi aktardım. Hatta balkona çıktık Tepekule’yi gördü. Tepekule’nin kalkması lazım konutların arasında, bu görüşlerimi aktardım” şeklinde konuştu.

 

‘GÜZEL OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU’

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Yaşar, konuşulan diğer bir sorunun ise Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan gecekonduların görüntüsü olduğuna değinerek şunları söyledi:

“Karşıyaka Mezarlığı’nda namaza durduğumuzdaki gecekonduların çirkin görüntüsünü kentsel dönüşüm yapılması için kendisinden destek istedim. Ayrıca Yenimahalle’nin başka ilçelerde olmayan bir eksiği var kaymakamlık binamız, hükümet konağımız, müdürlüklerimiz artık dağınık bir şekilde vatandaşlarımız çok zorluk çekiyor. Nüfus bir yerde eğitim bir yerde başka kurumlar bir yerde bunların tamamen toplanacağı belediye binamızın üst tarafında planı yapılan hükümet konağı içinde destek istedim. Bunu da yazdırdı. Gerekli talimatı vereceğim dedi. Önemli olan biz buraya Yenimahalle’nim sorunlarını çözmeye geldik. Siyaset bizim için ikinci perde.”

 

‘GENEL BAŞKANA BİLGİ VERDİM’

Sözcü gazetesinde yer alan haberde ise Başkan Yaşar, randevu almadan önce de görüşmeden sonra da Genel Başkan'a bilgi verdiğini ve partinin yetkilileriyle görüştüğünü açıkladı. Yaşar, “Siyasetin bu kadar gerildiği bir ortamda benim dünya görüşüm belli. Kökten Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğuyum. Randevu almadan önce Sayın Genel Başkan'la görüştüm ve Yenimahalle halkının sorunlarının çözülmesi için bunu da denemek istiyorum diyerek izin aldım” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NDAN İZİN ALINMALI

Gazete, CHP MYK üyelerinin Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın saraya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan projeleri için destek istemesine tepki gösterdiklerine de yer verdi. MYK üyeleri bu ziyaretten bilgileri olmadığını belirttikleri kaydedilen haberde, “MYK üyelerinin ‘Cumhurbaşkanına anayasal sınırlarına çekil derken bir icra makamı gibi oraya gitmesi kabul edilemez. Sorun büyükse ve çözümü yoksa Başbakan ile görüşebilirdi’ dediler” ifadelerine yer verildi.

Haberde, CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gergin geçeceği ve

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın saraya gideceğinden bilgisi varsa, gerekeni yapmamakla eleştirileceği ve bu tür girişimlerde, MYK’nın onayının alınması gereği hatırlatılacağı de vurgulandı.●Kurtuluş/Ajanslar

YORUMLAR

  • 0 Yorum