phishing

Yalçın, TGRT Haber ve Kanal 5 Canlı Yayınlarına Konuk Oldu

Yalçın, TGRT Haber ve Kanal 5 Canlı Yayınlarına Konuk Oldu

Yalçın, TGRT Haber ve Kanal 5 Canlı Yayınlarına Konuk Oldu
02 Mayıs 2020 - 22:57

 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber ve Kanal 5 canlı yayınlarında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı gündemini yorumladı.
 
Sözlerine Memur-Sen tarafından düzenlenen 1 Mayıs Uluslararası Online Konferansı’ndan bahsederek başlayan Genel Başkan Ali Yalçın, buruk bir Emek ve Dayanışma Bayramı’nda bir arada olduklarını ifade ederek, önümüzdeki yıllarda yeniden alanlarda olmayı umut ettiklerini ifade etti.
 
Kapitalist Dünya Sistemi Zaten Krizdeydi
Online Konferans’ta emperyal kurgunun oyununun bozulduğunu ifade ettiklerinin altını çizen Yalçın, “Kimileri krizin merkezine covid 19’u koyuyor ve bir noktada asıl gündemi perdeliyor. Bize göre kapitalist dünya sistemi uzun zamandır krizdeydi. Neoliberal politikalar iflas etmiş, finans balonu patlamış, insanlığın çoğunluğu da mağdurlar sınıfına itilmişti. Yine sistemin en tepesindekilerin dünyanın dört bir yanında neden oldukları savaşlar, çatışmalar neticesinde baş gösteren nüfus hareketleri, göç dalgası sistemsel krizi net bir şekilde gösteriyordu. Covid 19 işte bu krizin üzerine insanlığın başına bela olmuştur. Maalesef aşırı magazinleştirme, asıl konuları da tartışmamızı engelliyor” ifadelerini kullanıştı.
 
“Evet, krizin kronolojisi eskidir” diyen Yalçın, sistemin, merkeze oturttuğu ve mesnedini yani üretimini kaybeden rezerv para doların hormonal değeri ile oluşan finansal balonun yükünü taşıyamadığını ifade ederek, sürecin sonrasına dair tetikte kalmanın gerekliliğini kaydetti.
 
Koronavirüs Salgını Noktasında Türkiye Önemli Bir Sınav Veriyor
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin oldukça başarılı olduğunu ifade eden Genel Başkanı Ali Yalçın, diğer ülkelerin aksine Türkiye’nin seferber bir tutumla salgına karşı topyekun mücadele ettiğini ifade etti.
 
Yalçın, tedbirlere uymak noktasında tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, ilk günkü gibi aynı titizlik ve hassasiyetle uygulamalara uyulmasının gerekliliğini ifade etti.
 
Kamu Görevlileri İçin Aile Bütünlüğü Sağlansın
Konuşmasında Yalçın kamu görevlilerinin beklentilerine de ayna tuttu. Yalçın, "Kamuda güvencesiz kimse kalmasın. İş sağlığı ve güvenliği kamuda ertelenmesin. Gelir vergisinde adalet mutlaka sağlansın. Sözleşmeli istihdama son verilsin. Grev ve siyaset hakkı kamu görevlileri için gelsin. Ek göstergeler gösterilsin ek ödemeler de emekliliğe sayılsın. 20 bin öğretmen acil göreve başlasın. 31 Mart'tan sonra bazı belediyeler emekçi kıyımı yaptılar arkadaşlarımızın işlerine son verildi. Bu arkadaşlarımız işlerine iade edilsin. 18 Mart'ta atanan ama görevlerine başlayamayan arkadaşlarımız var bunlar hala göreve başlamış değil bu arkadaşlarımız da göreve başlatılsın. Kamu görevlileri sendikacılığında da işçi sendikacılığında olduğu gibi dayanışma aidatı olsun. 4688 mutlaka revize edilsin. Kamu görevlilerinde aile bütünlüğü sağlansın. Salgın ile mücadelede hayatını kaybeden kamu görevlileri şehit sayılsın" çağrısında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum