phishing

Vatandaştan Ramazan Umresine Yoğun İlgi

Vatandaştan Ramazan Umresine Yoğun İlgi

Vatandaştan Ramazan Umresine Yoğun İlgi
29 Mart 2018 - 18:15

Mübarek Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen vatandaşlar umre programlarına yoğun ilgi gösterdi. Ramazan umresine yönelik çok sayıdaki tur programında kontenjanlar şimdiden doldu.

Türkiye’de her yıl 400 bine yakın kişinin umreye gittiğini belirten Özel bir turizm şirketi Eğitimi Birim Sorumlusu Kasım Keskin, Türk umrecilerin çoğunlukla Ramazan programlarını tercih ettiğini söyledi. Bunun temel sebeplerinden birinin Ramazan ayında yapılan umrenin hac sevabına denk olduğu kaydeden Keskin, “Ramazan ayında umre yapmak diğer zamanlarda yapılan umrelerden daha faziletlidir. Zira Ramazan içinde bin aya bedel olan Kadir Gecesi saklıdır. Bu kutlu ayda yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim inmiştir. Ramazan ayının coşkusunu mukaddes beldelerde yaşamak, iftarı Mescid-i Nebevi’de açabilmek, teravih namazını Mescid-i Haram’da kılabilmek her müminin gönül dünyasında bir uktedir. Bu nedenle umreciler Ramazan programlarını daha fazla tercih etmektedir” diye konuştu. Ramazan’da Umreye Gidene Hac Farz Olmaz Halk arasında Ramazan’da umreye gidenler için haccın farz olacağı yönündeki söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Keskin, ”Evet, Ramazan ayında yapılan umre hac sevabına denktir. Ancak hac vazifesinin yerine getirilebilmesi için hac mevsiminde olmak gerekir. Bu aylar; Şevval, Zilkade ve Zilhicce aylarıdır. Nitekim Kur’an’da bu husus, “Hac belli aylardır.” [Bakara, 2/197] ayeti ile belirtilmektedir. Yani bir kimse bu üç ay dışında kutsal topraklara gidip hac yapmak isteyip hacca niyet etse dahi hac mevsimi olmadığı için hacı olmuş sayılmaz. Dolayısı ile Ramazan umresine gitmekle kişiye hac farz olmaz. Sadece Şevval ayında umre yapan kimseye hac farz mı değil mi hususu ihtilaflıdır.” dedi.

Başvuru İçin Son Günler

Bu yılki Ramazan umresi turlarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatan Kesin, ”İlk programlar Mayıs ayı itibariyle kutsal topraklara uçacak. Kayıtlar için son 35-40 gün diyebiliriz. Kayıtlarda geç kalanların ilerleyen günlerde kendilerine uygun turlarda yer bulabilmeleri ve pasaport işlemlerini yetiştirmeleri güçleşebilir. diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum