phishing

Valilik Uyardı : Korona günlerinde online alışverişlerde bu altın kurallara dikkat edin

Valilik Uyardı : Korona günlerinde online alışverişlerde bu altın kurallara dikkat edin

Valilik Uyardı : Korona günlerinde online alışverişlerde bu altın kurallara dikkat edin
17 Mayıs 2020 - 05:32 - Güncelleme: 17 Mayıs 2020 - 18:32

 
Evde kaldığımız sürede internet üzerinden alışverişler artış gösterdi. Alış veriş sırasında dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.
Afyonkarahisar Valiliği evde kalındığı sürede internet üzerinden yapılan alışverişlerin arttığını ve alışveriş sırasında dikkat edilmesi gereken husuları hatırlatan materyalleri yayınladı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle giderek artan online alışveriş nedeniyle mağdur olunmaması için önerilere titizlikle uyulması gerekiyor.
Salgından korunmak için evde bulunulan günlerde halkın uzaktan alışveriş tercihini fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, genellikle sahte internet siteleri ve sosyal medya sayfalarını kullanıyor. Buna karşılık, vatandaşların ürün almadan önce fiyat karşılaştırma sitelerini incelemesi, adres çubuğunda yer alan Güvenli Giriş Katmanı (SSL) sertifikasındaki yeşil bara dikkat etmesi ve kredi kartı ödemelerinde "3D Secure" yöntemini kullanan firmaları tercih etmesi önem kazanıyor.
Valilik sitesinde yayınlanan dökümanlarda;
1-Sosyal medya aracılığıyla yapılan yönlendirmelerde internet sitesinin https:// uzantısının olup olmadığına dikkat edilmesi
2-3 Boyutlu güvenlik veya sanal kartla ödeme imkanı olan sitelerden alışveriş yapılması
3-Mesafeli sözleşme ile alınacak mal veya hizmete ilişkin daha kısa bir süre belirtilmemiş ise malın 30 gün içinde teslim edilmesinin cayma hakkının olup olmadığının kontrol edilmesi
Gerktiği hatırlatıldı.
 
 
.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum