phishing

Vali Tutulmaz : Ter akıtırsak kan akıtmayız

Vali Tutulmaz : Ter akıtırsak kan akıtmayız

Vali Tutulmaz : Ter akıtırsak kan akıtmayız
08 Nisan 2019 - 20:55 - Güncelleme: 09 Nisan 2019 - 21:50


 
 
Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu işbirliği ile Şehit Sıhhiye Er Kamil Tunç adına Afyonkarahisar Merkez Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’nda oluşturulan Kütüphanenin açılışını yapan Vali Mustafa Tutulmaz öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.
 
2018 yılında bir avuç gönüllü ile şehitlerin de kütüphaneleri olsun diyerek yola çıkan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli projeleri kapsamında Merkez Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’na kütüphane kazandırdı.
 
Oluşturulan kütüphanenin açılış törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Akçil, okul idarecileri, Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu gönüllüleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Lokman Özkul Gedik Ahmet Paşa İlkokulu hakkında bilgiler verdi. 16 derslikte toplamda 351 öğrencisi bulunan okulda, milli ve manevi değerlere bağlı öğrenciler yetiştirme hedefinde olduklarını vurguladı.
 
Ardından Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Koordinatörü Hilal Kalafat yaptığı konuşmada gönüllüler tarafından oluşturulan topluluğun temel hedefinin şehitlerimize olan vefa ve saygı duygusunu kütüphaneler aracılığıyla yaşatmak ve isimlerini unutturmamak olduğunu belirtti.
 
Çok Çalışıp Alın Terimizle Ülkemizi Güçlendirelim
 
Son olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Duygu dolu bir programda bir aradayız. Şehitlerimizin adının geçtiği her yerde hüzün ve minnettarlık duygusu bir arada oluyor. Burada iki büyük şahsiyet var. Birisi şehidimiz Kamil Tunç, diğeri okula ismini veren Gedik Ahmet Paşa. Şehidimiz kanıyla bu toprakları vatan yaparken, diğeri ise teriyle bu toprakları vatan yaptı. İlimizin en büyük eserlerinden birisi Gedik Ahmet Paşa Camisidir. İmaret olarak bilinir ama Gedik Ahmet Paşa Camii’dir. Yani özetle şunu ifade etmek istiyorum. Bu toprakları ilelebet vatan olarak tutabilmemiz için gerekirse kanımızı akıtacağız, gerekirse de terimizi. Eğer çok çalışıp alın terimizle bu ülkeyi güçlü hale getirirsek kan akıtmaya gerek kalmaz. Güçlü olmanın yolu okumak ve kütüphanelerden yararlanmaktan geçer. Çok kitap okuyacağız, çok çalışacağız ve siz gençler sayesinde güçlü bir ülke olacağız” dedi.
 
Kitap Fuarı’ndan Faydalanalım
 
Cuma günü açılacak 2. Afyonkarahisar Kitap Fuarı’na da öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri davet eden Vali Mustafa Tutulmaz: “bir nebze de olsa kitap kokusu almak isteyen öğrenciler ile Afyon halkını fuara davet ediyorum. Gelin, dolaşın, kitapları inceleyin ve fuardan faydalanın. Söyleşiler, imza etkinlikleri, yazarlar ve yayınevleri sizleri bekliyor. Mutlaka ziyaret edelim illaki küçük te olsa fayda sağlayacaktır. Ve bu kütüphanenin açılışında emeği olan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bu kütüphane öğrencilerimizin gelişmesine ve bu vesileyle de ilimizin kalkınmasına vesile olur”  diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından şehit Tunç’un ailesine ve kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi.
 
Plaket töreni sonrası Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol açılış kurdelesini keserek, kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum