phishing

Vali Tutulmaz Sandıklı İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Tutulmaz Sandıklı İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Tutulmaz Sandıklı İlçesinde İncelemelerde Bulundu
21 Ocak 2020 - 20:04

Sandıklı ilçesinde incelemelerde ve bir dizi ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, yetkililerden ayrıntılı bilgiler aldı.
Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyaretlerinde Kaymakam Eflatun Can Tortop ile Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl eşlik etti.
 
Halk Eğitim Merkezi’nde Kursiyerleri Dinledi
Öncelikle Halk Eğitim Merkezi’nde incelemeler yapan Vali Mustafa Tutulmaz, açılan kurslar hakkında bilgiler alarak, kursiyerleri sınıflarında ziyaret etti. Vali Mustafa Tutulmaz, kursiyerlerle kurs hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Sandıklı ilçesindeki temasları kapsamında yeni Hükümet Konağı ve Belediye binası yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, proje ve inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
 
Engelli Bakım Merkezi’ni İnceledi
Vali Mustafa Tutulmaz Sandıklı Belediyesi himayesinde hizmet veren 100 yatak kapasiteli Özel Sandıklı Engelli Bakım Merkezi’ni de ziyaret ederek, merkezde engellilere yönelik verilen hizmetler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yüzde 60’ı erkek, yüzde 40’ı bayan engelli vatandaşlar için hizmet veren merkezde şuanda 40 engelliye bakım hizmeti veriliyor.
 
1000 Metrekare Alanda 600 Bin Çiçek
Vali Mustafa Tutulmaz ziyaretleri kapsamında SANJET A.Ş tarafından hayata geçirilen ve 1000 metrekarelik alanda 600 bin çiçeğin yetiştirildiği Jeotermal Çiçek seralarında incelemelerde bulundu. Jeotermal suyun dönüşünün kullanıldığı ve hiçbir masrafı olmayan çiçek seralarında yılın dört mevsimi çiçek üretilebiliyor. Üretilen çiçekler Afyonkarahisar’ın peyzaj çalışmaları ile ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşları ile çevre ilçelere gönderilerek bölgenin bu hizmetten faydalanmasına olanak sağlanıyor.
 
Çeşitli Meyvelerin Üretim Denemeleri Yapılıyor
Jeotermal ısınma ile çiçek yetiştirilen seralarda kayısı, erik, şeftali, nektarin üretimi denemelerinin yapıldığı seraları da inceleyen Vali Tutulmaz, üretim hakkında bilgiler aldı. Denemesi yapılan meyvelerin çiçeklenmeleri sağlandı. Üretilen ürünlerin kısa sürede hasadı yapılacak.
 
Jeotermal Isıyla Meyve Sebze Kuruları Hazırlanıyor
 
Jeotermal ısı ile doğal yöntemle meyve sebzelerin kurutulduğu Sebze Meyve ve Gıda Kurutma Tesisinde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, üretim ve kurutma işleminin aşamaları hakkında bilgiler aldı. Tesise gelen meyveler önce ayıklanıyor, ardından dilimlenerek fırınlama işlemi yapılıyor. Fırınlanan ve jeotermal ısıyla doğal yöntemle kurutulan meyve ve sebzeler piyasaya sunuluyor.
 
10 Bin Metrekarede 300 Bin Meyve Fidan Üretimi
Standart ve sertifikalı meyve fidanı olarak 10 bin metrekare alanda 300 bin meyve fidan üretimi yapan İrgeler Fidancılığa ait seralarda da incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, çiftçinin talebine göre fidan üretimi yapılan seralar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.  ’İrgeler Fidancılık’ başta aşılı meyve fidanı olmak üzere aşısız tohum anaçlar, klon anaçlar ile üretiminde lider ve yenilikçi bir kuruluş. Firma, yüksek sayıda meyve fidanı üretim kapasitesine sahip bodur, yarı bodur ve  tohum anaçlar üzerine aşılı yeni fidan çeşitleri ile çiftçilere hizmet veriyor.
Son olarak çamurdan gelen şifanın adresi Hüdai Kaplıcalarında da incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, çamur banyoları ve hastaların tedavi edildiği alanlarda incelemelerde bulunarak, işleyiş hakkında bilgiler aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum