phishing

Vali Tutulmaz : Muhtarlarımızın Herkese Eşit Muamele Yapması Gerekir

Vali Tutulmaz : Muhtarlarımızın Herkese Eşit Muamele Yapması Gerekir

Vali Tutulmaz : Muhtarlarımızın Herkese Eşit Muamele Yapması Gerekir
04 Mayıs 2019 - 11:43


 
Vali Mustafa Tutulmaz Çay ilçesinde merkez ve köy muhtarları ile ilçe müdürleriyle toplantıda bir araya geldi.
Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, ilçe müdürleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Seçim Sürecinde Olumsuz Bir Durum Yaşamadık
 
Yılda en az bir kez tüm ilçeleri ziyaret ettiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Zor bir seçim sürecinin ardından muhtar olarak göreve başladınız. Muhtarlık seçimlerinin riski belediye başkanlığı seçimlerinden daha risklidir. Güvenlik tedbirlerini de muhtarlık seçimlerinde daha yoğun alıyoruz. Bu yıl şikâyetler ve itirazlar çok fazla oldu. Yüksek Seçim Kuruluna 9 köyün itirazı gitti. Geçmiş yıllarda belki bir ya da hiç olmuyordu. Ülke genelinde olumsuz sonuçlarda oldu. Cinayetle sonuçlanan olaylar yaşandı. İlimiz adına bu anlamda olumsuz bir olay yaşanmadı. Ancak seçimden iki gün sonra Işıklar kasabasında bir olay yaşandı bu üzüntü vericiydi. Bu olay dışında bir sıkıntı yaşanmadı. Şükür iyi bit dönem geçirdik. Bu olumlu süreçte Jandarma, Emniyet, Kaymakamlar ve tüm güvenlik güçlerimizin özverili çalışması var. Hepsine teşekkür ediyorum. Sizleri de zor bir seçim süreci sonrası gösterdiğiniz başarı için tebrik ediyorum. Yeni görevleriniz hayırlı olsun diyorum” dedi.
 
Muhtarlarımızın Herkese Eşit Muamele Yapması Gerekir
 
Muhtarlığın kadim bir görev olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Kamu görevi açısından neredeyse en eski görevlerinden birisidir. Bulunduğu beldenin, köyün temsilcisi, o yerin kamuya karşı elçisi aynı zamanda kamunun da o yere ait elçisidir. Karşılıklı anlayış içerisinde talepleri bize getiren ve bizim taleplerimizi karşı tarafa ileten, o beldenin asayiş ve güveninden birinci derecede sorumludur. Güvenlikten kastımız huzur ortamını oluşturmaktır. Eskiden bazı sorunlar muhtar önderliğinde vatandaşlar arasında çözüme kavuşturulurdu. Ancak zaman içerisinde vatandaşlar üzerinde muhtarın etkisinin azaldığını görüyoruz. Muhtarlarımızın herkese eşit muamele yapması gerekir. Artık sizler herkese karşı sorumlusunuz. Bu kişi seçim öncesi sizin rakibinizde olsa sizler yapacağınız hizmetlerde o kişinin de hakkını korumakla görevlisiniz” diye konuştu.
 
Düğünlerde Silah Sıkılmaması Konusunda Kararlıyız
 
En büyük problemlerden birisinin düğünlerde silah sıkılması olduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz:” Bu konuda kararlıyız. Taviz yok. Hala silah sıkılıyorsa ilk suçlu muhtardır. Muhtara rağmen kimse silah sıkamaz. Ya muhtar suçluyu bildirecek ya da suçlu kendisi olacak. Bu konuda duyarlı davranalım. Bu ilkel bir davranış. Artık Afyonkarahisar olarak bizim bu işi bitirmemiz gerekiyor. Geçen yıla göre önemli bir düşüş yaşandı. Bu yıl bu sorunu çözmeliyiz. Jandarma ve Emniyet ekiplerimizden de bu konuda sıkı takip bekliyorum. Silah sıkma olayından uzak duralım. Ben bu işin özellikle takipçisiyim. Yaşanan sorunlarda silah ruhsatlarınızı iptal ederim. Bu sorunu çözme konusunda kararlıyım” ifadelerini kullandı.
 
Yaşadığınız Yer Düzenli Olsun
 
Muhtarlara köy düzeni hakkında da bazı talimatlarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz:” Köylerimizin temizliği, düzeni ve hoş görüntü olması bizler için önemlidir. Metruk ve kötü görünümde olan binaları yıkalım. Bu alanlar gençler ve çocukların bulunduğu alanlar oluyor ve bazen olumsuz olaylarda yaşanabiliyor. Bu konuda uyanık olalım. Yaşadığımız yer her anlamda düzenli ve huzurlu bir yer olmalı diye düşünüyorum” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz toplantıda kendisine iletilen istek, talep ve sıkıntıları dinledi, bazı sorunlara çözümler üretirken bazı konularda da gereğinin yapılması için ilgili kurum ve kuruluşlara talimatlar verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum