phishing

Vali Tutulmaz AFJES’de İncelemelerde Bulundu

Vali Tutulmaz AFJES’de İncelemelerde Bulundu

Vali Tutulmaz AFJES’de İncelemelerde Bulundu
04 Nisan 2018 - 23:18


Enerji sektöründe ilerleme kaydedilen ilimizde jeotermal enerji elektrik enerjisine dönüştürülmeye başlandı. Konut ısıtılmasında, seracılık faaliyetlerinde ve termal tesislere kadar ulaştırılan jeotermal su kaynaklarımız, Afyonkarahisar Jeotermal Enerji Santralinin faaliyete geçmesiyle elektrik üretimine başladı.

 Afyonkarahisar Merkezinde yer alan ve Yıllık Üretim Kapasitesi 15 GWh-yıl olan Afyonkarahisar Jeotermal Enerji Santralinde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, jeotermal sudan elektrik üretimi aşamaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

 Enerji üretiminde önemli çalışmalara imza atılan Afyonkarahisar’da Güneş Enerji Santralleri, Biyoenerji Santrali, Rüzgar Enerji Santrali ve şimdide devreye alınan Jeotermal Enerji Santralinde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, ülkemizin artık daha güçlü olduğunun altını çizerek; “Ülkemizde baş döndürücü bir hızla gelişim yaşanmaktadır. Büyümenin göstergesi olan enerji üretiminde Afyonkarahisar’ımız da ülkemizin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 Vali Mustafa Tutulmaz’ın Jeotermal Enerji Santralindeki incelemesi karşılıklı bilgi alış verişiyle son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum