phishing

vali şehitler derneği ile ilgili açıklama yaptı : iki yönlü inceleniyor

vali şehitler derneği ile ilgili açıklama yaptı : iki yönlü inceleniyor

vali şehitler derneği ile ilgili açıklama yaptı : iki yönlü inceleniyor
04 Ocak 2018 - 16:29

Gazetesi’ne yaptığı ziyaret sırasında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Vali Tutulmaz bu kapsamda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Şubesine başlatılan inceleme sürecini anlattı.

İKİ HUSUSTA İNCELEME BAŞLATILDI
Hiçbir zaman için bir yapı ya da kurumla şahsi hesaplaşma ya da kötü olma gibi bir durumu düşünmeyeceklerini dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz, her yeri geldiğinde bunu açıkça ifade ettiğini, devlette kimseye karşı düşmanlık, kırgınlık, kötü niyet olamayacağının altını çizdi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi hakkında iki hususta inceleme başlattığını kaydeden Tutulmaz, “Dernekle ilgili iki hususta inceleme başlattım. Bu hususlardan bir tanesi bir şehit ailesinin şikâyeti üzerinedir. Şehit ailesi dernek üyeliğinden atılmaya çalışıldığı şikâyetinde bulunmuştur. Dernek Başkanının şehit babasına dernekten istifa etmesine yönelik yazı yazdığı ve ekte istifa dilekçesini gönderdiğini öğrendik. Şehit ailesi dernek başkanını eleştirdiği için dernek üyeliğinden atılmak istendiği yönünde bize şikâyette bulundu. Bir diğer husus da bir yayın organındaki haberde ‘Dernek paraları nerelere harcandı?’ başlıklı iddialar üzerine yurt dışına dernek imkanları ile düzenlenen geziden kimlerin yararlandığına yönelik inceleme başlattık” dedi.

İNCELEME YAPMAK GÖREVİMİZ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin kamu yararına çalışan bir dernek olarak kamu kaynağı kullandığına dikkat çeken Vali Tutulmaz şöyle konuştu: “Kamu yararına çalışan ve kamu kaynağını kullanan bir dernekle ilgili durumu incelemek benim görevimdir. Diğer dernek, kamu kurum, kuruluşlarıyla ilgili medyada yer bulan veya şikâyete konu olan her şeyi incelemek benim görevimdir. Görev gereği bir inceleme yürütülmektedir. Yapılan inceleme sonrası gerekli görüldüğü halde ilgililere ceza veriliyor, yoksa herhangi bir şey yoktur denilerek medya aracılığıyla kamuoyuna bilgi veriyoruz. Sözü edilen dernekle ilgili yürütülen incelemede de kişiselleştirilecek hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

KİMSE HESAP VERMEKTEN UZAK DEĞİL
“Hiçbir kurum hiçbir yapı hesap vermekten uzak değildir. Eski tabirle layüsel değildir” diyen Vali Tutulmaz, “Herkes hesap verir ben de veririm. Dernek te verir, müdür de, bakan da, kısaca herkes hesap verir. Hesap verme mekanizması hukuk çerçevesinde kurulmuştur. Kimse kanunlardan üstün değildir. Hukuk dışı hiçbir şey yapılamaz. İfade ettiğimiz üzere bu dernekle ilgili inceleme yapılan ihbarlar sonucu başlatılmıştır. Kamuoyu şunu iyi bilsin bizim hiç kimseye kin ve garezimiz olamaz. Her şey hukuk çerçevesindedir. Ülkemizin doğu bölgelerinde uzun yıllar kaymakamlık ve valilik yapmış birisi olarak şehit aileleri ve gazi camiasına karşı büyük bir hassasiyetim var. Ben de aktif anlamda terörle mücadelenin içinde bulundum” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSEYİ KORUMUYORUZ”
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin hakkında şehit ailelerine saygısızca davrandığı gerekçesiyle kendisine bizzat şikâyette bulunduğunu aktaran Tutulmaz, “Şikayet üzerine durumu araştırması için mülkiye müfettişi istedim. Daha müfettiş gelmeden şikâyetini geri çektiğini belirterek Dinar Kaymakamının yanına gitti. Hem Kaymakam hem de Dernek Başkanı karşılıklı olarak birbirlerini yanlış anladıklarını söyledi. Zaten biz de durum net şekilde ortaya çıksın diye müfettiş istemiştik. Dinar Kaymakamından şikâyetçi olan, barışan ve şikâyetini geri çeken yine Dernek Başkanının kendisidir. Hiç kimseyi korumak gibi bir durum ya da tavır içerisinde değiliz, olamayız” ifadelerini kullandı.

KOCATEPE GAZETESİ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum