phishing

Unesco "Kültür Ve Kovıd 19" Gündemiyle Toplandı

Unesco "Kültür Ve Kovıd 19" Gündemiyle Toplandı

Unesco
25 Nisan 2020 - 17:53 - Güncelleme: 26 Nisan 2020 - 13:14

 
 
Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) üyesi ülkelerin Kültür Bakanları koronavirüs salgınının kültür sektörüne etkilerini ele almak üzere video konferans yöntemiyle bir araya geldi.
 
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un Türkiye'ye temsil ettiği toplantıda koronavirüs salgını ve salgına karşı alınan tedbirlerin kültür sektörüne, kültüre erişime ve kültürel ekosisteme etkileri değerlendirildi. UNESCO üyesi ülkeler görüşmede kültür sektörünü destekleyecek tedbirleri de belirledi.
 
UNESCO’nun düzenlediği ve 130’un üzerinde ülkeden Kültür Bakanı ile Bakan Yardımcılarının katıldığı toplantıda Özgül Özkan Yavuz salgın sürecinde Türkiye'nin kültür ve sanat sektörüne yönelik aldığı tedbirleri ve destekleri aktardı.
 
Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz yaptığı konuşmada, “Kriz dönemleri bize şunu tekrar hatırlatıyor ki, kültürümüz ve mirasımız, kimliğimizi oluşturan ve bizi bir arada tutan en önemli ana unsurlardır. Onları daha güçlü bir çabayla koruyup paylaşalım” dedi.
 
Toplantıda UNESCO üyesi diğer ülkelerin Kültür Bakanları da görüşlerini paylaştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum