phishing

Türkşeker Etil Alkol Üretimini Artırdı

Türkşeker Etil Alkol Üretimini Artırdı

Türkşeker Etil Alkol Üretimini Artırdı
23 Nisan 2020 - 03:30

 

 
 
Türkşeker, Koronavirüs salgınının dünyada yaygınlaşmasıyla dezenfektan ve kolonyaya dolayısıyla bunların hammaddesi olan etil alkole talebin artacağını öngörerek, Eskişehir Alkol Fabrikasının üretim kapasitesini artırdı.
Fabrikanın günlük 35 – 40 bin litre olan etil alkol üretim kapasitesi 10 bin litresi ham alkol olmak üzere toplam 60 bin litreye çıkartıldı.Türkşeker’in Eskişehir Fabrikasının tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte etil alkol üretimini yüzde 71 artırmış oldu.
Konuya ilişkin Türkşeker’den yapılan yazılı açıklama şöyle ;
 TÜRKŞEKER KOLONYA - DEZENFEKTAN ÜRETİMİNE İLAÇ OLDU
Koronavirüs ile mücadele sürecinde, Türkşeker Ailesi olarak “20 Günde 1 Milyon Litre Etil Alkol Üretimi” ile kamu hastanelerimiz başta olmak üzere, kolonya ve dezenfektan üreticilerimize 7/24 destek veriyoruz...
Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK’ın yönlendirmesi ve desteği ile 23 Mart 2020 tarihinde Eskişehir Alkol Fabrikası’nda üretime başladıklarını aktaran Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan; “21 Gün içerisinde ürettiğimiz toplam bir milyon litre yüzde 96 saflıktaki etil alkol, tüm Dünyayı tehdit eden COVİD-19 pandemisi ile mücadele kapsamında dezenfektan, kolonya ve sağlık sektöründe kullanıldı.” dedi
Mücahit Alkan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tıbbi ürünler dışında her hangi bir ürün imalatında kullanmayacağını taahhüt eden, kamu hastanelerine dezenfektan üretimi yapan firmalara 550 bin litre etil alkol sağladık. Kolonya üreten firmalardan herhangi bir fiyat artışı yapmayacaklarını taahhüt edenlere ilk etapta toplam 1 milyon litre etil alkolün satışı yaptık. Küçük ve orta ölçekli pek çok kolonya ve dezenfektan üreticimize de can suyu olmaya çalışıyoruz.”
Türkşeker Genel Müdürü Alkan, ağustos ayı sonuna kadar sağlık sektöründe kullanılmak üzere toplam 8,5 milyon litre etil alkol üretmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum