phishing

Türkiye’den Somaliland’de Koronavirüs ile Mücadeleye Destek

Türkiye’den Somaliland’de Koronavirüs ile Mücadeleye Destek

Türkiye’den Somaliland’de Koronavirüs ile Mücadeleye Destek
16 Nisan 2020 - 13:47


   
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Somaliland Sağlık ve Gelişim Bakanlığı’na 12 devlet hastanesi ve 6 geçici hastanede kullanılmak üzere temizlik ve hijyen malzemesi temin etti.
 
Kovid-19’un sebep olduğu pandemi ile mücadelede büyük sorunlar yaşayan Somaliland Hükümeti, Sağlık ve Gelişim Bakanlığının acil yardım talebine istinaden  Somaliland sağlık ve Gelişim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren 12 devlet hastanesi ve COVİD-19 mücadelesinde kullanılmak üzere geçici 6 tane hastanesi ve benzeri sağlık kuruluşlarına koronavirüs ile mücadelesinde kullanılmak üzere 2400 litre antiseptik, 4800 litre çamaşır suyu, 1280 litre el dezenfektanı yetkililere teslim edildi.
 
Törende konuşan Somaliland Sağlık Geliştirme Bakanı Dr. Omar Ali Abdillahi “Bildiğiniz gibi dünya yoğun bir şekilde COVİD-19 pandemisini karşı savaşıyor ve Somaliland bu ülkelerinden birisi. Bu desteği en ihtiyaç duyduğumuz dönemde bize ulaştırdığınız için Türk halkına ve TİKA’ya teşekkür ediyorum. Bize verdiğiniz bu  temizlik ve hijyen malzemeleri COVİD-19’a karşı sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmayı sağlayacak.” dedi
 
T.C. Hargeysa Başkonsolosu Ali Noyan Çoşkun ise “Türkiye Cumhuriyeti kardeş Somaliland halkının yanındadır ve elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz. Bu küçük hediyeyi TİKA Türk halkının adına size ulaştırmıştır. Sağlık ve Gelişim Bakanlığı’nın bu pandemiye karşı güzel işler ortaya çıkarıp kazanmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
Sağlık ve Gelişim Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Mohamed Abdi Hargeye de “Bu hijyenik maddeleri COVİD-19’a karşı mücadelecimizde başarıya ulaşmamız için bize yardımcı olacak. Bu maddelerle hastanelerimizin temizlik koşuları iyileşecek ve sağlık çalışanlarımız temiz ve hijyenik bir ortamda halkımıza hizmet verecek. TİKA 2018 yılında bakanlığımıza hastane cihazları vererek, hastanelerimizdeki cihaz kıtlığını azalttı. Şimdi de pandemi ile savaşımıza yardımcı oluyor. Türk halkına ve TİKA’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum