phishing

Türkiye bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldı!

Türkiye bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldı!

Türkiye bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldı!
08 Ocak 2017 - 16:54

Türkiye bir dayatmayla

 karşı karşıya bırakıldı!

 

 

DP Lideri Uysal: Milli şeflik dönemine itiraz etmiş bir parti, bir hareket olarak bugün tarihin icbar ettiği noktada, yeniden bu anayasa değişiklik teklifiyle Türkiye’nin bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldığını görüyoruz

 

 

 

MHP’li muhalif vekillerden oluşan heyeti kabul eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Milli şeflik dönemine itiraz etmiş bir parti, bir hareket olarak bugün tarihin icbar ettiği noktada, yeniden bu anayasa değişiklik teklifiyle Türkiye’nin bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldığını görüyoruz” dedi. Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili  Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan,  MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ve Nevzat Bor'dan oluşan heyeti kabulünde konuşan Uysal, DP Genel İdare Kurulu’nun oybirliğiyle ‘hayır’ kararı aldığını açıkladı. Uysal, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle dünya 5’ten büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür” dedi.

 

Gültekin Uysal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Genel İdare Kurulu Toplantısında ‘hayır’ kararının oybirliğiyle alındığını ifade ederek şunları kaydetti:

 “Öncelikle şahsımızda Demokrat Parti’yi ziyaret eden kıymetli milletvekilleri ve heyetinize teşekkür ediyorum.

Hakikaten Türkiye’nin en büyük ortak paydayı yakalamasını icap ettiren bugünde dar parantezlere hapsedilmeden, kime karşıt olduğumuzdan daha çok, neye taraf olduğumuzun birinci derecede öneme haiz olduğu bir dönemden geçiyoruz.

Ülkemizin kurucu değerlerine, milletimizin dini, milli değerlerine, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerine sahip çıkmak noktasında geçmişten günümüze taşıdığımız büyük geleneğimizin bize icbar ettiği noktada, Genel İdare Kurulumuz oybirliğiyle ‘hayır’ kararı almıştır.

 

‘DEMOKRAT PARTİ MİLLİ ŞEFLİK DÖNEMİNE İTİRAZ ETMİŞ BİR PARTİDİR’

Milli şeflik dönemine itiraz etmiş bir parti, bir hareket olarak bugün tarihin icbar ettiği noktada, yeniden bu anayasa değişiklik teklifiyle Türkiye’nin bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldığını görüyoruz.

Türkiye’nin kendisine değişen dünya koşulları, yerel dinamikleriyle beraber mezcederek doğru bir rota tayin etmesi gereken bir dönemde, ne yazık ki durumun daha da karmaşık hale geleceğini görüyoruz.

 

‘TARİHİ GERİYE DOĞRU AKITMAYA ÇALIŞIYORLAR’

 Bir kişinin nefsinde bütün kuvvetleri toplamak gibi bir gayreti; tarihi geriye doğru akıtmak olarak değerlendiriyoruz. Bu devlet 140 sene evvel meşruti monarşiye geçmişti. Bugün aslında keyfi idarelerden anayasal düzen içerisinde, kademe kademe gelişmiş müzakereci demokrasi modeli dediğimiz, katılımcı demokrasi modeli dediğimiz modelleri Türkiye’nin gündemine alması gerekmektedir.

Muhakkak ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle dünya 5’ten büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür.

 

‘VATAN SAVUNMAYI, KENDİLERİNİ SAVUNMANIN BİR YOLU OLARAK BENİMSEDİLER’

 

Ancak parlamenter demokrasimizin birtakım eksikliklerini kendi hayal ettikleri, Türkiye’nin riskleriyle beraber kendi risklerini eşitleyerek, vatan savunmayı kendilerini savunmanın bir yolu olarak benimseyenlere karşı milletimiz, vicdanıyla bütün olumsuzluklara rağmen hür ferasetiyle, derin tecrübesiyle tarihi yürüyüşüne devam etmek adına kararını verecektir.

Bu noktada fikri düşüncesi olan bizlerin de vazifesi; milletimizin bu manadaki fikrine kılavuzluk edebilmektir. Bu manada kıymetli misafirlerimizin aldığı inisiyatifi önemsiyoruz. Meclis’te temsil etme hüviyetleri dolayısıyla Meclis kürsüsünden başlayarak bu mücadeleyi sürdüreceklerini görüyoruz. Bütün paydaşlarıyla beraber önümüzdeki süreçte inşallah milletimizin iradesinin tescillendiğine dair ümidimiz ve kanaatimiz tamdır. Bütün mücadelemiz bu istikamette olacaktır.”●Polat Yılmaz

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum