phishing

Türk Şefler Ülkeye Gurur Yaşattı

Türk Şefler Ülkeye Gurur Yaşattı

Türk Şefler Ülkeye Gurur Yaşattı
02 Mayıs 2019 - 12:47


 
DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLERDEN TÜRK ŞEFLERE ÖVGÜ
 
Afyonkarahisar Valiliği’nin desteklediği, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlenen 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali kapsamında ülkede bulunan dünyaca ünlü şeflerden Türk şeflere büyük övgü geldi. Yabancı şefler, Türk şeflerin başarılarının dünyada bilindiğine dikkat çekti.
 
Aynı zamanda, Türk şefler ülkeye bir de gurur yaşattı. Brezilya ve İtalya Master Chef Aşçılar Federasyonu tarafından Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Başkanı Hamza Kalkan’a dünyada geçerliliği olan Master Chef sertifikası ve unvanı verildi.
 
Dünyaca ünlü şefler, 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali kapsamında Afyon’da bir araya geldi. Festival alanındaki stantları tek tek gezerek Afyon’a özgü lezzetler hakkında bilgi alan yabancı şefler, kentin yöresel lezzetlerinin hemen hemen hepsinin tadına baktı. 2 gün süren festival kapsamında Türk şeflere övgüler yağdıran yabancı şefler, Türk mutfağının eşsiz lezzetleri karşısında da şaşkınlarını gizleyemedi.
 
Festival kapsamanda Afyonkarahisar Lavanta Kır Bahçesi’nde TAFED’e bağlı dernek başkanları ve şeflerle bira araya gelen yabancı şeflere, burada da Afyon’a özgü yöresel yemekler ikram edildi. Yemeklerin eşsiz olduğunu dile getiren yabancı katılımcılar, festivalden büyük keyif aldıklarını dile getirdi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Brezilya ve İtalya Master Chef Aşçılar Federasyonu Başkanı Alessandro Dirienzo, günümüzde herkesin Master Chef unvanı kullandığına ve gerçekten aşçı olmayanlar tarafından birçok derneğin kuruluğuna dikkat çekti.
 
Federasyonlarının Brezilya ve İtalya’da faaliyet gösterdiğini, ama federasyonun tüm dünyada geçerli olduğunu belirten Dirienzo, seçerek ve özen göstererek derneğe üye kabul ettiklerini kaydetti. Federasyon olarak 25 yıl üzerinde aşçılık mesleğine emek verene Master Chef unvanı verdiklerini dile getiren Dirienzo, TAFED Başkanı Zeki Açıköz ile AFPAD Başkanı Hamza Kalkan’a dünyada geçerliliği olan Master Chef sertifikasını sundu. Dirienzo, “ Bu sertifikayı verirken, ben gurur duyuyorum” dedi.
 
TAFED Başkanı Zeki Açıköz ise, dünyada olduğu gibi Türkiye’de sahte aşçılık derneklerinin büyük problem olduğunu belirterek, deneyimli şeflere ve bu konuda
 
eğitim veren hocalara büyük görevler düştüğünü söyledi. TAFED olarak, Türk mutfağını dünyada bilinir kılmak adına her zaman çaba göstereceklerini belirten Açıköz, festivale katılan yabancı şeflere teşekkürlerini sundu.
 
Daha sonra iki federasyon başkanı dostluklarını pekiştirmek adına birbirilerine federasyon “Regaliye”lerini hediye etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum