phishing

Türk Çoban Köpekleri Festivali Afyonkarahisar'da yapıldı

Türk Çoban Köpekleri Festivali Afyonkarahisar'da yapıldı

Türk Çoban Köpekleri Festivali Afyonkarahisar'da yapıldı
08 Nisan 2019 - 16:02 - Güncelleme: 08 Nisan 2019 - 16:17


 
Vali Mustafa Tutulmaz 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda düzenlenen Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Türk Çoban Köpekleri Festivali’ne katıldı. Festivale Vali Mustafa Tutulmaz ile eşi Fatma Tutulmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Nevzat Alğan, federasyon yetkilileri ve köpek sahipleri katıldı.
 
Yerli ırkların en iyisini belirlemek ve yeni nesle doğru eşleştirmeyi yaptırabilmek, Milli değerlerimiz olan Türk Çoban Köpekleri Kangal, Akbaş, Malaklı ve Anadolu Çoban Köpeklerini korumak ve tanıtmak amacı ile Irk Standartları Yarışması etkinliği düzenlendi. Festivale Afyonkarahisar, Sivas, Kütahya, Aksaray, Iğdır, Bursa, İstanbul başta olmak üzere Türkiye Genelinden 270 köpek katıldı. Festivalde çoban köpeklerinin ırk özellikleri ve ülkemizdeki tarihi, safkanların tanıtımı, Afyonkarahisar’da sürü ve mera hayvancılığı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı.
 
Bu Tür Etkinliklerin İlimizde Yapılması Önemsiyorum
 
Afyonkarahisar’ın küçükbaş hayvan sayısında Türkiye’nin önde gelen illerinden birisi olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar il genelinde 850 bin küçükbaş hayvan var. Bunları koruyan ve bekçiliğini yapanları kutluyorum. Kangal bizim ülkemizin değeri. Uluslararası düzeyde tanınınmış köpeklerin ırkının korunabilmesi adına bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Bu tür etkinliklerin gelenekselleşerek ilimizde yapılmasını temenni ediyorum. Bu etkinliğin 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda yapılmasını sağlayan Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğüne teşekkür ediyor, derece alan köpek sahiplerini de tebrik ediyorum” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından iskelet yapıları, kemik yapıları, kuyruk gibi standartlarda derece alan köpeklere ödülleri verildi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz yetişkin kangal erkek köpeklerde 1. Olan köpek sahibine ödülünü takdim etti.
 
Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu desteklerinden dolayı Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum