phishing

Trafolara dadanan hırsızlar jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı

Trafolara dadanan hırsızlar jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı

Trafolara dadanan hırsızlar jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı
21 Ocak 2020 - 15:34

 
Trafo kablolarına dadanan tarla fareleri jandarmanın sıkı takibi sonucunda yakalanarak haklarında yasal işlem yapıldı.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesine bağlı Büyükkarabağ köyü ve dişli Kasabası ile Bolvadin çaldırmaz mevkiindeki sulama kuyularından kablo trafo yağı ve bobinlerini çalan hırsızlar jandarmanın sıkı takibi sonucunda yakalandı.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Büyükkarabağ Köyünde ikamet eden H.B. isimli şahsın tarlasında sulama trafosundan yapılan kablo hırsızlığı olayıı ihbar etmesinin ardından, Afyonkarahisar Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde; bölgede daha önce benzer suçlar işlemiş olan şahıslar takibe alınarak, bölgede daha önce yaşanan ; Çaldıratmaz Mevkiinde meydana gelen trafodan kablo hırsızlığı, Dişli kasabasında yaşanan trafodan trafo yağı ve bobinlerinin çalınması, 4 adet sulama kuyusundan kablo hırsızlığı olayı olmak üzere 4 ayrı hırsızlık suçunun şüphelileri F.B. ve İ.G. isimli şahısların Bolvadin sınırlarında, tespit edilebilen kiralık araçlar ile PTS kayıtlarına göre; toplamda 104 kez giriş ve çıkış yaptığı, bu giriş çıkışların olay tarihleri ile paralellik gösterdiği tespit edildi. Şahısların kullanmış oldukları araçların GPS izi takibi yapıldığında ise hırsızlık yapılan her sulama kuyusundan sinyal tespiti yapılarak hırsılık olayına akrıştıkları belirlendi.
Yapılan çalışma ile şahısların Afyonkarahisar il merkezinde oldukları tespit edilerek yakalandılar.
Yakalanan F.B. ve İ.G. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheli sıfatı ile beyanları alınarak, ifadelerine müteakip serbest bırakıldılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum