phishing

TİKA'dan Moldova'da 1000 Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi

TİKA'dan Moldova'da 1000 Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi

TİKA'dan Moldova'da 1000 Aileye Gıda ve Temizlik Malzemesi
20 Nisan 2020 - 11:36

   
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Moldova’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen 63 yaş üstü, dar gelirli ve salgın nedeniyle işsiz kalan bin aileye gıda ve temizlik malzemesi dağıtıldı.
Salgınla mücadelede alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapandığı ve 63 yaşından büyüklerin sokağa çıkmasının yasaklandığı ülkede TİKA tarafından hazırlatılan temel gıda malzemeleri ve dezenfeksiyon ürünlerini içeren yardım kolileri ihtiyaç sahibi 1000 aileye dağıtıldı. Dağıtım işlemleri Moldova’nın her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına güneyde Gagauz Özerk Yeri'ne, kuzeyde beltz ve merkezde Kişinev olmak üzere 3 bölgeden yürütüldü.
 
 Gagauz Özerk Yeri'ne 250 adet yardım paketi
Gıda ve hijyen malzemesinden oluşan yardım paketleri Gagauz Özerk Yeri'nin Komrat bölgesine 110 paket, Çadır-Lunga bölgesine 90 ve Vulkaneşt bölgesine de 50 paket ulaştırıldı.
TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu açıklamasında, TİKA’nın tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Moldova Cumhuriyeti’nin yanında yer almaya devam edeceğini belirtti. Özdenoğlu, “Türkiye olarak Moldovalı kardeşlerimizin yanındayız. Bu günleri beraberce aşacağız.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum