phishing

Taytak : Büyükbaş hayvancılıkta en büyük problem yem girdilerinin yüksek oluşu

Taytak : Büyükbaş hayvancılıkta en büyük problem yem girdilerinin yüksek oluşu

Taytak : Büyükbaş hayvancılıkta en büyük problem yem girdilerinin yüksek oluşu
05 Ekim 2018 - 12:39

TAYTAK BÜYÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI TBMM’DE DİLE GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak TBMM Genel Kurulunda, büyükbaş hayvan üreticilerinin sorunları üzerinde konuştu.

Taytak: “Afyonkarahisar’da ve ülkemizde büyükbaş hayvancılıkla uğraşanların önemli sorunları bulunmaktadır. “En büyük problem yem girdilerinin yüksek oluşudur. Yem sektöründe faaliyet gösteren firmalar hammadde ihtiyaçlarının yarıya yakınını ithalat yoluyla karşılamaktadır.” dedi.

MALİYET ARTIŞI YETİŞTİRİCİYİ ZOR DURUMA SOKMAKTADIR

Taytak sözlerine: “Ülke içi yem hammadde üretimi yetersizdir, Yem üretim maliyetleri, dövizdeki yükselme ile birlikte artmıştır. Besleme maliyet artışı ile birlikte, yetiştirici elindeki hayvanlarını kesmeye başlamıştır. Artan maliyetler, şarbon gibi hayvan hastalıkları nedeniyle üretici yeni sezonda hayvan alımı yapamamaktadır. Süt alım fiyatları, alım yapan firmaların ödemelerini zamanında yapmaması ve konkordato ilanları diğer önemli sorunlardandır.” Diye ekledi.

HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ TATMİNKAR ÖLÇÜDE YAPILMALIDIR

“Et fiyatlarındaki dalgalanmalar üreticiyi ve piyasayı etkilemektedir. Birkaç ay önce yaklaşık 33 TL olan karkas kg kesim fiyatı şu an 29.5 TL dolaylarına gerilemiştir. Yüksek yem fiyatları, düşük çiğ süt alım ücretleri ve kesim karkas kilogram fiyatında ki düşüş yetiştiriciye zor zamanlar yaşatmaktadır.Hayvancılık desteklemelerinin tek kalem altında örneğin yem adı altında toplanarak tatminkar ölçüde ve denetime daha müsait bir destekleme sistemi altında verilmesi talep edilmektedir.” diyerek büyükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşın sorununu dile getirdi

YORUMLAR

  • 0 Yorum