phishing

Sultandağı 3. En Güzel Buzağı Yarışması Yapıldı.

Sultandağı 3. En Güzel Buzağı Yarışması Yapıldı.

Sultandağı 3. En Güzel Buzağı Yarışması Yapıldı.
08 Nisan 2018 - 18:52

Buzağılar Podyumda Yarıştılar

Buzalar podyumda birincilik için yarıştılar. Sultandağı Cumhuriyet Meydanında yapılan yarışmaya Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Sultandağı Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar Konu ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Sultandağı’ndan Gazeteci Halil Kurt’un verdiği bilgiye göre; Yarışmaya Destek veren, Dereçine belediye Başkanı Aykut Okumuş Yeşilçiftlik Bel Başkanı Şemsettin Kol, Sultandağı Tarım Müdrlüğü, Çay Tiçaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız ve Organizasyona destek veren Kurum ve kuruluşların ve Halkın katılımlarıyla coşku içinde Buzalar birincilik için yarıştılar ve Juri önünde güzelliklerini sergilediler.

Organizasyonu düzenleyen Celal Yırtıkgöz Bu girişimlerinin Hayvancılığın gelişmesi ve Teşvik amaçlı olup her yıl bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Yarışmada Kazım Koçluk a ait 1 Aylık Simental Cinsi Eylül Adlı Buza birinci Seçildi.2.liği Nuri Hurmaya ait Portakal isimli Buzağı alırken, 3 .lüğü ise M.Ali Arıkan ait Nevruz isimli Buzağı kazandı.

Toplam 35 buzağının yarıştığı organizasyonda 1,2,3 Olanlar süt sağma Makinası, Yem makinası ile ödüllendirildiler. Diğer yarışmacılar da Hayvan yemi ile ödüllendirilirken Sahiplerine de altın ve Plaketler verildi. Ayrıca törende Tarım Marketin açılış kurdelesi de bulunan hazurun tarafından  Kesilerek hizmete girdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum