phishing

Sorunlu Değil, Sorumlu Muhalefet Edeceğiz

Sorunlu Değil, Sorumlu Muhalefet Edeceğiz

Sorunlu Değil, Sorumlu Muhalefet Edeceğiz
01 Ocak 2020 - 15:18

 
 
 
 
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Derviş Suna haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Suna açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
 
2020 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde ekonomik sorunların arttığını belirterek, yeni yılın sorunsuz, ekonomik refah düzeyinin yükseldiği güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum.
 
Mekke’nin fethiyle Kâbe putlardan temizlenmiş, kalpler İslam’a açılmış, Hicaz’da İslam’ın üstünlüğü tesis edilmişti. 8 yıl önce hicret etmek zorunda bıraktıkları Rahmet Peygamberi, muzaffer bir komutan olarak geri dönmüş ve bütün Mekkelileri bağışlamıştı. Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğini belirterek, Rahmet Peygamberimizi hayırla yad ediyorum.
 
"AK Parti - MHP koalisyon Hükümeti her zaman olduğu gibi emekçilerin ihtiyaç ve beklentilerini değil, sermayenin taleplerini esas aldı ve maalesef milyonlarca insanımızı bu sene de açlık sınırındaki asgari ücrete mahkum etti"
Adeta hayatta kalma mücadelesi içinde olan milyonlarca insanımızın emeğine, alın terine biçilen bu bedeli kabul etmemiz mümkün değildir. Asgari ücret, beklentimiz doğrultusunda gerçekleşmedi.
 
Her türlü protokol masraflarına, Dünya’nın en lüks makam araçlarına, makam uçaklarına ve makam binalarına kaynak bulabilen Ak Parti-MHP koalisyon Hükümeti’nin emekçiye gelince, asgari ücretliye gelince “para bulamıyorum” demesi trajikomik bir durumdur.
Milyon dolarlık yatların yakıtlarından vergi almayan, dev holdinglerin vergi borçlarını ve faizlerini bir kalemde silen hükümet, asgari ücret üzerinden vergi almaktan mutlaka vazgeçmelidir.
 
Geçmişte olduğu gibi yine İktidar olduğumuz zaman işçi ve memura %50 zam yapacağız.
 
1996 yılında Refah iktidarının yaptığı zamlarla ayakta durabilen tüm emekçiler ve emekliler, bu defa da Yeniden Refah'ı iktidara getirerek geleceklerini ve emeklerini güvence altına alacaklar.
Biz, siyaseti kavga yeri olarak değil, milletin derdine derman olma yeri olarak göreceğiz.              Biz, Yeniden Refah Partisi olarak ne muhalefetin ne iktidarın arka bahçesi olarak siyaset yapmayacağız.
Borç ve Faiz ekonomisini kabul etmiyoruz!
Hem Ak Parti’nin hem milletimizin 94 ruhuna ihtiyacı var.
 
SORUNLU DEĞİL, SORUMLU MUHALEFET EDECEĞİZ
Öte yandan yerli otomobile destek olunması gerekir.
 
Yüzde yüz yerli ve milli Türkiye’nin Otomobilini Yeniden Refah iktidarında Milli Görüş ruhuyla biz üreteceğiz, ancak şu an için kısmi de olsa yerli ve milli imkânlarla üretim ve istihdam için atılan adımları destekliyoruz. Bu çabayı gösterenleri tebrik ediyoruz.
“Bu iktidar gitsin de ne olursa olsun” gayesinde değiliz.
 
Bu yerli otomobil hamlesinin, asgari ücretin, yeni vergilerin ve her geçen gün artan hayat pahalılığın acısını unutturamayacağını da ifade etmek istiyorum.
 
Sayın Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın da söylediği gibi; "Yerli otomobil olarak lanse edilen araç, her ne kadar tasarımı, prototipi İtalya'da yapılmış ve İtalya'dan buraya gemi ile getirilmiş olsa da bizim için yüz 1 bile yüzde sıfırdan evladır. Tam manası ile yerli ve milli olmasa da yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz. Fabrika kurma istihdam oluşturma niyetini olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz."
 
"İNCİRLİK'İ KAPATIN ALKIŞLAYALIM"
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'ye yaptırımlar içeren kararı imzalamasına da sert tepki gösteriyoruz ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İncirlik'in ve Kürecik'in kapatılabileceği yönündeki sözlerini hatırlatıyoruz. Diyoruz ki; 'geliniz aynen milli görüşün 1974 Kıbrıs Harekatı sonrasında yaptığı gibi şu İncirlik Üssü'nün kapısına kilit vurun.' Biz de Yeniden Refah Partisi olarak sizleri alkışlayalım.
 
Hükümeti, yeni yapılacak kanaldan ABD ve dış güçlerin gemilerini Karadeniz'e geçirmeye kalkabileceği ve Rusya'nın da istediği gibi savaş gemilerini Akdeniz'e indirebileceği uyarısında bulunuyoruz.
 
Hükümet, kanalın yapılmasına gerekçe olarak boğazlardaki gemi trafiğini gösteriyor. 2007 yılında boğazlardan 106 bin gemi geçerken bugün yılda 86 bin gemi geçiyor. Bu azalmanın en önemli sebeplerinden bir tanesi Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının tamamlanması. Eğer sadece tehlikeli madde taşıyan tankerlerin boğazdan geçmesi göz önünde bulunduruluyorsa Karadeniz'den Marmara'ya ulaşan bir boru hattı yapılabilir. Tehlikeli maddeler Karadeniz'den gemi ile bu boru hattına boşaltılıp Marmara'dan bir başka gemi de alır.
 
Rahmetli Erbakan Hocamızın şu tarihi sözünü hatırlatmak isterim; 
“Siz zannediyorsunuz ki;
Un var
Su var
Tuz var
Ekmek yaparım.
 
Bir şey unutuyorsunuz!
Ekmek için maya lazım maya maya!
O maya sizde yok...”
 
Üreterek büyüyen,
Kendi kendine yeten bir Türkiye için biz varız.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum