phishing

Son Dakika FETÖ sanığından ilginç iddia Bank Asya'daki paraya turşu alacakmış

Son Dakika FETÖ sanığından ilginç iddia Bank Asya'daki paraya turşu alacakmış

Son Dakika FETÖ sanığından ilginç iddia Bank Asya'daki paraya turşu alacakmış
10 Ağustos 2017 - 21:45 - Güncelleme: 12 Ağustos 2017 - 11:38

O paraya turşu alacaktım

 

Tutuklu sanıklardan Kızılören Özel İdare Müdürü Tekin, emekli olduktan sonra turşu işi yaptığını ve turşu alacağı kişinin mahsulünün olmamasından dolayı parayı Banka Asya’ya yatırdığını söyledi

 

KURTULUŞ-FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Kızılören İlçe Özel İdare Müdürü Adem Tekin’de mahkemede hakkındaki iddialara yazılı olarak cevap verdi. Etkin pişmanlıktan faydalanarak savunma yapacağını belirten tutuklu sanık Tekin, 2000 yıllarda bu yapıya A. A.’nın tavsiyesi ile girdiğini başka hiçbir amacının olmadığını ifade etti. Sohbet gruplarının olduğunu ve kendisinin de bu gruplar arasında yer aldığını ifade eden tutuklu sanık Adem Tekin, yapının içerisinde olmasına rağmen burs ve yardımda bulunmadığını iddia etti.

31 KİŞİ BİRLİKTE KURDUK

Banka Asya’daki hesabının Gülen’in talimatı ile bir ilgisinin olmadığını söyleyen tutuklu sanık Tekin, emekli olduktan sonra turşu işi yaptığını, turşu alacağı kişinin mahsulün daha  hazır olmadığını söylemesi üzerine parayı Banka Asya’daki hesabına yatırdığını ifade etti. Eşinin ortak olduğu şirketin yapı ile alakasının olmadığını şirketi 31 kişinin birleşerek kurduğunu hatırlatan Tekin, daha sonra şirket içerisinde bazı hisseleri de aldığını itiraf etti.

DİNİ DUYGULARIMI KULLANDILAR

Dini duygular içerisinde yapı içerisinde yer aldığını belirten sanık Tekin’in verdiği yazılı savunmanın Terörle Mücadele (TEM) Şubesine gönderilmesi mahkeme heyeti tarafından karar verildi. Çocuklarını da daha iyi bir eğitim alması için Gülen okullarına gönderdiğini söyleyen Tekin, “Çok pişmanım. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum. Ben böyle olacağını bilseydim. Bunların içerisinde yer almazdım” dedi. Daha sonra mahkeme heyeti duruşmayı 28 Eylül 2017’e erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum