phishing

Son Dakika FETÖ sanığı: Sosyal medyadan FETÖ paylaşımını belki başkası yapmıştır

Son Dakika FETÖ sanığı: Sosyal medyadan FETÖ paylaşımını belki başkası yapmıştır

Son Dakika FETÖ sanığı: Sosyal medyadan FETÖ paylaşımını belki başkası yapmıştır
21 Ağustos 2017 - 21:12 - Güncelleme: 21 Ağustos 2017 - 21:48

Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından tutuklu bulunan 13 kişinin yargılanmasına dün devam edildi. 

HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR

Tutuklu sanık Adem Olgun, FETÖ’nün haberleşme ağı olan kriptolu iletişim aracı ByLock kullanımı, Banka Asya’ya örgüt liderinin talimatı ile para yatırma, sohbet ve toplantılarına katılma, şirketlerine ortak olma, yurt, dershane ve okullarında yöneticilik ve öğretmenlik yapma, çocuklarının bu yapıya bağlı okullarda eğitim görmesi ve evlerinde yapılan aramalarda yapıya bağlı gazete, dergi ve Gülen’in kitaplarının bulundurulması suçlarından yargılandılar.

YAPI İLE BAĞLANTIMIZ YOK

Tutuklu sanıklardan Adem Olgun, haklarındaki tüm suçlamaları kabul etmediklerini, devletine, milletine ve ülkesine bağlı insanlar olduklarını söylediler. Hakim karşısında savunma yaparak suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Adem Olgun özellikle yapı ile bağlantılarının olmadıklarını sohbet ve toplantılara katılmadıklarını dile getirdiler. 

BEN PAYLAŞMADIM

Sosyal medya hesabından FETÖ lideri Fetullah Gülen ile ilgili paylaşımlarda bulunması ile ilgili suçlamaları kabul etmediğini söyleyen tutuklu sanık Olgun, şöyle konuştu; “Sosyal medya paylaşımını ben yapmadım ve yapmamda. Benim çalıştığım yerde bilgisayarım açıktı. Aynı zamanda sosyal medyamda açıktı. Belki başkası yapmıştır. İnanın ben yapmadım. Farkında bile değilim” dedi. Çalıştığı yerin cemaate ait olduğunu bildiğini de söyleyen Olgun, “Suçsuzum yapının hiç bir faaliyetine katılmadım” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum