phishing

Son Dakika….Duraklardan Para toplama davasında 4 kişi tahliye edildi

Son Dakika….Duraklardan Para toplama davasında 4 kişi tahliye edildi

Son Dakika….Duraklardan Para toplama davasında 4 kişi tahliye edildi
17 Nisan 2019 - 21:37


 
 
Şehir merkezindeki minibüs duraklarında, esnaftan toplanan paraların toplanması ve harcanmasıyla ilgili olarak gruplar arasında kavga yaşanmış ve polis müdahalesi sonrası olay Yargı’ya taşınmıştı. Yaklaşık 50 gün süren soruşturma sonrası 22 sanıklı, 66 müştekili davanın ilk duruşması dün Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi 1. Heyeti tarafından görüldü. Mahkeme tutuklu sanıklar F.S, H.Ş, İ.S ve M.S’nin adli kontrol şartlı tahliyelerine hükmetti
 
 
Uydukent’te, minibüs durağında ve postane önünde meydana gelen basit yaralama, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, güveni kötüye kullanma, hakaret, kasten öldürmeye teşebbüs, korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, ruhsatsız silah taşıma gibi iddialarla yargılanan toplam 22 sanıklı dava dün görüldü.
 
22 SANIKTAN 20’Sİ DİNLENİLDİ
Davanın toplam 66 müştekisinin ifadeleri gelecek duruşmada alınacak. İlk duruşmada mahkeme söz konusu iddialardan tutuklu olan sanıklar; F.S, H.Ş, İ.S ve M.S’nin adli kontrol şartlı tahliyelerine hükmetti. Aynı iddiadan tutuklu bulunan Ş.Y ile aynı dosyada yargılanan, ancak başka suçlardan tutuklu bulunan sanıklar; O.K, C.S ve A.G’nin tutukluluk halleri devam ediyor. Toplam 22 sanıktan S.S, M.G dışında diğer sanıklar duruşmada hazır bulunarak ifade verdi. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddedip beraatlarını, mahkemenin aksi kanaatte olması halinde davanın ertelenmesini talep etti. Sanıklardan A.G, A.N, A.M, C.S, E.K, E.K, F.S, H.Ö, H.İ.Ç, H.Ş, H.D, İ.S, K.Ö, M.S, M.Y, O.K, S.Ç, Ş.Y, U.K, U.G’nin ifadeleri alındı.
 
SANIKLAR İDDİALARI REDDETTİ
Sanık A.G’nin duruşmada Emniyet’te verdiği ifade okundu. A.G önceden karşı taraftan şikâyetçi olmasına rağmen artık şikâyetçi olmadığını beyan etti. Soruşturma aşamasında 18 sayfa ifadesi bulanan sanık A.N, olaylarla ilgisinin ve bilgisinin olmadığını söylerken KOM Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadeyi mahkemede de doğruladı. A.M 19 sayfalık ifadesinin bazı bölümlerini hatırlamadığını söylerken, yaşanan olayda kimin ateş ettiğini görmediğini, kesinlikle hiçbir şeye karışmadığını hiç kimseden talimat almadığını belirtti. Duruşmaya tutuklu olduğu Sandıklı Cezaevi’nden SEGBİS bağlantısı ile katılan sanık. C.S iddia edilen örgütün üyesi olmadığını, aynı davada yargılandığı sanık F.S’nin yanında bir süre maaş karşılığı çalışıp ayrıldığını anlattı.
 
Polise verdiği 19 sayfalık ifadeyi mahkemede de kabul eden sanık E.K ifadesine ekleyecek bir şey olmadığını Afyonkarahisar’a tayin geldiğini, kimseyi tanımadığını sözlerine ekledi. Örgüt üyeliği ve silahla tehditte bulunduğu iddialarıyla yargılanan E.K üzerine atılı suçlamayı reddedip kimseden talimat almadığını dile getirdi.
 
“SIYRILALIM DERKEN ADIMIZ MAFYAYA ÇIKTI”
Mahkeme Başkanı sanık F.S’ye 57 sayfadan oluşan ifade tutanağı hatırlattı. 2009 yılından itibaren Afyonkarahisar’da otopark işletmeciliği yaptığını bu hususta üçüncü kez yargılandığını belirten F.S şöyle konuştu: “Ben bu konuda yanımda çalışan personelimle birlikte üçüncü kez yargılanıyorum. Dünyada otopark denilince ilk akla gelen mafya oluyor. Maalesef mafya ile otopark işletmeciliği özdeşleşmiş durumda. İşlettiğimiz otoparka günlük sayısı 6 ile 7 bin arasında değişen araç giriş çıkış yapar. Bu sayı bazen on bini de bulur. Biz personelimize kimseye vurun kırın demeyiz. Ama iş gereği çok sayıda insanla uğraşmak zorundayız. Bu nedenle zaman zaman anlık gelişen adli vakalar ortaya çıkıyor. Ben taviz vermeyen tutumum nedeniyle karşı firmaların mağduru olmuş bir kişiyim. İ.P ile cezaevinde 40 gün birlikte yattık. Beni Durak Başkanı ile tanıştırıp toplu taşıma işini yapabileceğimi söyledi. ‘Tanınmış saygın bir işadamısın sen yaparsın’ dedi. Otopark işletmeciliği işinden sıyrılalım derken bu sefer bu işte de adımız mafyaya çıktı. İddialar asılsızdır. Çalışanlarımla işçi-işveren ilişkim var. Başkaca bir talimat verme durumum yoktur. Bu anlamda da bir hiyerarşik yapılanma söz konusu değildir.”
 
Burcu AYDIN’ın Özel Haberi
KOCATEPE GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum