phishing

Son Dakika....Akparti önceki dönem Afyonkarahisar milletvekili Özkal Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldı

Son Dakika....Akparti önceki dönem Afyonkarahisar milletvekili Özkal Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldı

Son Dakika....Akparti önceki dönem Afyonkarahisar milletvekili Özkal Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldı
09 Mart 2020 - 12:52 - Güncelleme: 09 Mart 2020 - 13:08

Son Dakika....Akparti önceki dönem milletvekili özkal Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldı


Akparti'nin önceki dönem Afyonkarahisar milletvekili Hatice Dudu Özkal Ali Babacan'ın partisinin kurucuları arasında yer aldığı iddia edildi.

İnternethaber de yeralan habere göre kurcular kurulu listesinde yer alan Hatice Dudu Özkal ile birlikte bazı önceki dönem milletvekillerinin ve eski ekonomi bürokratlarının da listede olduğu iddia edildi.

İnternet haberde yeralan haber şöyle;

 

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi sızdı! Bomba isimler var

Ali Babacan yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini açıkladı. Babacan'ın 90 kişilik Kurucular Kurulu listesi sızdı. Listede dikkat çeken isimler var.

Ali Babacan yeni partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı'na verildi. Babacan Fox TV'nin canlı yayınında kurucular kurulunda 90 kişinin yer alacağını söyledi. Kurucular Kurulu listesi gece yarısı sosyal medyaya sızmıştı. O liste doğru çıktı. Listede 15 Temmuz'da aktif görevde olan bir korgeneral ile Ülkü Ocakları'nın kurucu Genel Başkanı da var. Partinin adı Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olacak. İşte Kurucular Kurulu'ndan çarpıcı ayrıntılar...

Yeneroğlu listede olduğunu doğruladı

Gece yarısı Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyaya sızdı. Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun ismi var. Yeneroğlu, kendisine ulaşan gazeteci Çağlar Cilara'ya Babacan'ı partisinde kurucular kurulunda Yer aldığını doğruladı. Yeneroğlu attığı tweetle de dikkat çekti. İşte Yeneroğlu'nun bu sabah attığı o tweet..

Ekonomi kurmayı eski bürokratlar

11 Yıl boyunca Hazine'de görev yapan ve Müsteşarlık görevinde bulunan halen de IMF'de İcra Direktörlüğü görevini yürüten İbrahim Çanakçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Müsteşarı Metin Kilci, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de Ali Babacan'ın kurucular Kurulu listesinde yer alan diğer isimler oldu. Yaklaşık 10 yıl Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Cavit Dağdaş da listede. Dağdaş, Başbakan Yardımcılığı döneminde Babacan'la yakın çalışan ekipten bir isimdi. 

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gözaltına alanın milletvekili

DEVA Partisi'nin kurucular kurulunda 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sorgulanan eski AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in de yer aldığı belirtiliyor. Şahin, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 
15 Temmuz darbe girişimi gecesi kızının düğünü basılan komutan

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver'in listede yer alması ise dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Moda Deniz Kulübü'nde kızı Banuçiçek Şanver'i evlendiriyordu. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal başta olmak üzere komuta kademesinden 9 havacı general düğündeydi. Darbeciler düğünü bastı, generalleri kaçırdı.

Fehmi Koru yok kardeşi Naci Koru var

Babacan'ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise gazeteci Fehmi Koru'nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru'nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da "Koru Babacan'ın partisinde yer alacak" iddialarına neden olmuştu.

Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Ramiz Ongun da listede

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. 

‘Benim için öldürme’ kampanyasının mimarı Avukat Gülçin Avşar da Babacan'ın kurucular kurulu listesinde yer alıyor. 

Ağlayarak bırakan başkan da listede

Kurucular Kurulu listesinde eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, Sadullah Ergin, İdris Şahin gibi isimler de yer alıyor. Listede dikkat çeken bir başka isim ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen ve ağlayarak koltuğu bırakan Edip Uğur oldu.

Basın İlan Kurumu eski Başkanı Mehmet Atalay da Kurucular Kurulu listesinde...

 

KURUCULAR KURULUNUN TAM LİSTESİ İÇİN LİNKİ TIKLAYIN 


YORUMLAR

  • 0 Yorum