phishing

Son dakika…….Afyonkarahisar Memur-Sen’den kamu çalışanları için serbest kıyafet talebi

Son dakika…….Afyonkarahisar Memur-Sen’den kamu çalışanları için serbest kıyafet talebi

Son dakika…….Afyonkarahisar Memur-Sen’den kamu çalışanları için serbest kıyafet talebi
03 Nisan 2020 - 18:53

 
Memur-Sen Konfederasyonu Afyonkarahisar temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan Afyonkarahisar Valiliği’ne müracaat ederek kamuda çalışan memurların, kolay temizlenebilir, sık yakamaya uygun, yapılan işle mütenasip ve temsile uygun kıyafetle işe gelebilmeleri için Afyonkarahisar Valiliği’ne müracaat etti.
Arslan,Ülkemizde etkisini göstermekte olan kora. virüsü., (Covid-19) neden olduğu solunum yolu hastalıklarından korunma ve kontrol önlemlerinin alınması için gerekli çalışmalar hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti.
Arslan , Covid-19 kaynaklı salgını önlemenin önemli yolunun virüse maruz kalmaktan kaçınmak olduğu bilindiğini ve  virüsün iş yeri ortamına ulaşmaması için koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygun olarak alınması gerekli olduğunu ifade etti.
Arslan konuya ilişkin olarak verdiği dilekçede;”Kurumlarımızda çalışan personellerin. korona virüsü etkilerinden koruması, toplumda yayılımın engellenmesi için serbest ve sade yapılan iş ve temsile uygun, günlük değişen veya günlük virüsten etkilerinden arındırılmış kıyafet giyinmeleri, hijyen sürekliliğinin sağlanması bakımından önemli görülmektedir.
Bu kapsamda: 5442 Sayılı Il Idaresi Kanununun 11/C,maddesi. 1593 sayılı Umumi hısızzıssıhha Kanunu'nun 27.maddesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince, kamu personellerinin kolay temizlenebilir ve sık yıkamaya uygun serbest kıyafet  ile mesaiye gelebilme talebinin Makamınızca değerlendirilmesi hususunda; Gereğini arz ederim. “Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum